Pagina 4 din 4 PrimulPrimul ... 234
Rezultate 31 la 39 din 39

Subiect: Joomla vs WordPress ca programator

webSorin este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    28
    Data înscrierii
    21st April 2011
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    46
    Posturi
    42
    Putere Rep
    28

Implicit

E diferenta enorma, nu am timp sa detaliez....
    Cel mai simplu, daca iei un motor de ferrari si-l vei pune pe un trabant, nu vei face un ferrari, ci un trabant mai bun...

Insa, din nou... problema nu o reprezinta CMS-urile ci abordarea acestora ca fiind "tha' best of"...
    E ca si in motociclism cand ma intreaba cate-un necunoscator, "care-i cea mai buna motocicleta", la care's obligat sa-i raspund, tot cu o intrebare: "Care-i cea mai buna motocicleta pentru ce??"

La fel si aici: ce vrei sa faci, unde vrei sa ajungi, cum vrei sa ajungi acolo??
    Atat.

De seo... e ca la medic: fiecare medic la care te duci are opinia lui
    D'aia e bine sa apelam la medici cu rezultate.
    Cea mai ieftina marfa in ro este parerea!

inSecure este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    39
    Data înscrierii
    2nd December 2007
    Posturi
    612
    Putere Rep
    39

Implicit

Citat Postat în original de webSorin Vezi Post
    Nu folosesc MCV-uri ...
    Nu folosec nici un fel de solutie free sau paid existenta pe piata.
    Ca fapt divers, iar s-a intamplat un "miracol": prima pagina in 24 ore ptr. un proiect lansat Duminica seara.
    Ce e in neinregula cu MVC-uri ? Faci ce vrei tu acolo, si daca ai oameni mai slabi pregatiti ii pui sa modifice view-urile.

Ai un argument pentru care OOB > MVC-uri ?

Totul e separat in MVC-uri, nu pui un webdesigner sa umble prin codul tau PHP, pentru asta are View-uri.
    Ultima modificare făcută de inSecure; 25th September 2012 la 17:04.
    Hmm..ar merge o lada de bere

lovelife este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    103
    Data înscrierii
    8th July 2006
    Locaţie
    Galati
    Vârstă
    49
    Posturi
    5.993
    Putere Rep
    103

Implicit

Citat Postat în original de webSorin Vezi Post
    Ca fapt divers, iar s-a intamplat un "miracol": prima pagina in 24 ore ptr. un proiect lansat Duminica seara.
    Nu are nici o legatura faptul ca tu folosesti un cod facut de la 0, si cu faptul ca capeti anumite pozitii bune in google.
    Nu ma pricep la SEO dar ma bag in seama

Cristi G este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    49
    Data înscrierii
    16th April 2009
    Locaţie
    Iasi
    Vârstă
    33
    Posturi
    1.664
    Putere Rep
    49

Implicit

Baieti, eu zic sa o lasati mai moale, ca oricum i-ati zice, omul e prea limitat sa inteleaga. Cei destepti iau 1000 euro in 2 saptamani livrand o solutie la fel de buna si poate mai flexibila decat o da el, lucrand 2 luni si oferind update-uri inca 2.

Daca omul nu stie ce-i aia un CMS, cum se foloseste si nu vede de ce e util, de ce sa ne dam noi duhul cu exemple, dovezi, argumentari cand el ramane la fel de limitat.

Lasati-l sa codeze blog-uri si site-uri personale de la 0, crezand ca aia e solutia optima si cea mai flexibila.
    Imi ocup timpul uneori cu pariuri sportive si fac si web development WordPress.

Tom
    Tom este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    131
    Data înscrierii
    25th September 2010
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    48
    Posturi
    3.169
    Putere Rep
    131

Implicit

Citat Postat în original de Cristi G Vezi Post
    Baieti, eu zic sa o lasati mai moale, ca oricum i-ati zice, omul e prea limitat sa inteleaga. Cei destepti iau 1000 euro in 2 saptamani livrand o solutie la fel de buna si poate mai flexibila decat o da el, lucrand 2 luni si oferind update-uri inca 2.

Daca omul nu stie ce-i aia un CMS, cum se foloseste si nu vede de ce e util, de ce sa ne dam noi duhul cu exemple, dovezi, argumentari cand el ramane la fel de limitat.

Lasati-l sa codeze blog-uri si site-uri personale de la 0, crezand ca aia e solutia optima si cea mai flexibila.
    Eu cred ca ai gresit abordarea. Omu e subiectiv si atat, e programator la baza si e normal sa fie subiectiv.

Nu te face mai destept daca vinzi un cms, esti mai dstept daca reusesti sa scrii un clasament in 3 linii de cod, fata de altul in 4 linii de cod, deci nu are rost discutia.

Daca cer 10k pe un site, nu ma face mai desptept, cu toate ca-l puteam vinde si la 1k. Diferenta o face sales, nu inteligenta.

Si tu esti subiectiv in abordare, ceea ce nu e ok.

Are dreptate, numai ca baza discutiei nu este despre solutii pentru clienti "fortune 500", ci despre joomla vs wordpress. De accea incerc sa explic, ca orice topic trebuie sa aibe o "baza", astfel incat sa nu ne mai ducem in "craci".

Altfel discutam de "cod de la 0" pentru un client ce vrea si el un site de prezentare pentru o firma de "curatenie mocheta", si are 300 euro de "investit", dar daca se poate la 100, e perfect. Nu e cazul!
    Ultima modificare făcută de Tom; 25th September 2012 la 19:17.
    Nu trimite PM cu intrebari, posteaza pe forum! Nu ofer sfaturi, audit sau raspunsuri pe PM.

Reputatie:
    49
    Data înscrierii
    16th April 2009
    Locaţie
    Iasi
    Vârstă
    33
    Posturi
    1.664
    Putere Rep
    49

Implicit

Eu nu spun ca un CMS e mai bun decat custom-made sau alte chestii. Fiecare are rolul lui, doar ca a spune ca pentru orice website doar cod custom e bun, ca WordPress, Joomla, Magento sunt solutii proaste, ca un site cu cod de la 0 o sa fie tot timpul mai bun decat un CMS...e total aberant.

Eu scriu si cod custom, stiu si WordPress, depinde de situatia in care sunt pus. Dar asta nu inseamna ca trebuie sa arunc cu mizerii in CMS-uri sau un framework-uri gen CodeIgniter sau Symfony, doar pentru ca eu stiu sa scriu cod de la 0.

P.S. Cand 10 oameni zic ceva si tu sustii in continuare aceleasi teorii, fara ca nimeni sa te sustina, trebuie sa-ti pui un semn de intrebare. Asta ar trebui sa inteleaga websorin.

P.S2: Eu inca sunt curios care e cel mai mare proiect pe care l-a facut el...si un site average.

Reputatie:
    28
    Data înscrierii
    21st April 2011
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    46
    Posturi
    42
    Putere Rep
    28

Implicit

Nu am zis ever ca nu sunt deacord cu MVC si am tot obosit sa tot repet acelasi lucru... orice lucru care iti organizeza munca este de adoptat, insa ... atentie...
    Pot sa arunc cu praf in noroi in ce vreau eu... experienta pe care o am imi da dreptul asta...
    Mi-au trecut majoritatea prin mana (WordPress, Joomla, CakePHP, CodeIgniter,Smarty,osCommerce,PrestaShop,openCart)
    Recunosc, cu Majento, n-am avut placerea

Am spus ca, majoritatea clientilor nostri vin pentru ca vor rezultate, rezultate care nu le-au fost livrate de solutia detinuta pana acum...
    Voi acum sustineti sus si tare ca doar intamplator, majoritatea acestor solutii sunt fie joomla, fie wordpress, fie opencart sau prestashop; ceea ce e hilar.

Chiar asa de greu este de inteles?? 6 ani am facut p la mare la patroni de agentii web reparand zilnic fel si fel de bug-uri de-a dreptul stupide prin aceste solutii profesionale.
    Mintindu-ma ca's dezvoltator web... Fuck nooo... eram, cel mult mecanic.

Cristi, tu preferi sa "muncesti" o saptamana si sa castigi 1000 eur modificand/construid o tema a ceva gata facut de altii... Eu prefer sa muncesc 30 de zile la o aplicatie si sa castig 5-6000... lucrand la ceva din placere, oferindu-mi satisfactii si provocari ... Faptul ca munca mea este si recompensata si cu rezultate, nu poate fi considerata decat o garantie a serviciilor...

Cand esti pe plantatia altuia, apreciezi orice te ajuta sa-ti dublezi viteza de livrare in detrimentul unor pierderi de calitate, mai mari sau mai mici.
    Cand esti pe plantatia ta... altfel se pune problema.

Pentru clientii mei, eu nu fac numai development si seo ... ii si consiliez astfel incat acestia sa exploateze la maxim ceea ce le-am dezvoltat. Maine, spre exemplu mergem impreuna cu 6 clienti la o conferinta de business management in bucuresti...
    Deja usor, punem bazele unui club al clientilor nostrii.

Eu ma retrag din aceasta discutie, urandu-va succes si indemnandu-va sa scrieti cod curat, de calitate si, cel mai important, sa fiti responsabili...
    de indieni, cred ca suntem toti satui!!
    Ultima modificare făcută de webSorin; 25th September 2012 la 19:31.

Reputatie:
    49
    Data înscrierii
    16th April 2009
    Locaţie
    Iasi
    Vârstă
    33
    Posturi
    1.664
    Putere Rep
    49

Implicit

CMS-urile si framework-urile nu te limiteaza de la nimic, atat timp cat le folosesti la potentialul lor maxim. Nu esti deloc pe plantatia altuia, pentru ca WordPress/Joomla sunt OpenSource, nu e ca si cum lucrezi pe ShopMania si daca maine baietii schimba ceva, te-ai ars. Chiar daca e abandonat CMS-ul(ceea ce nu se va intampla curand), sunt zeci/sute de programatori care il vor continua fara niciun fel de problema.

Decat sa muncesc la o aplicatie e-commerce pentru un client si sa iau 5-6000 euro, mai bine m-as simti facand o platforma care e folosita de zeci/site de mii de utilizatori, gen VirtueMart, WP E-commerce, WOOCommerce. Tu ramai cu clientul tau, ei raman cu zecile de mii de clienti, de la care isi pot lua banii pe modificari, add-ons, etc.

Si tu, inevitabil, folosesti un mini-framework/CMS, doar nu cred ca stai sa scrii functiile de register/login/etc de 10 ori la 10 clienti diferiti, deci tot acolo ajungi. Diferenta este ca la codul scris de tine, doar tu ii poti oferi update-uri intr-un termen scurt de timp, pe cand la CMS-uri/framework-uri gasesti imediat persoane disponibile.

Proiectele custom se justifica doar pentru companii mari si extrem de mari, dupa parerea mea. Acum, fiecare cum crede.

Reputatie:
    28
    Data înscrierii
    21st April 2011
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    46
    Posturi
    42
    Putere Rep
    28

Implicit

Cand ma refer la plantatie, ma refer la business, nu la platforma...
    Cristi, mai lasa sa treaca cativa ani ... acum esti la faza de entuziasmare .... we've all been there... o sa-ti treaca!

Ma retrag,
    va salut!

Pagina 4 din 4 PrimulPrimul ... 234

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Caut Programator CMS- Colaborare - Cs-cart- Joomla, Wordpress
    De Tom în forumul Servicii web / Jobs
    Răspunsuri: 8
    Ultimul Post: 18th September 2012, 16:01
  2. Transfer site de pe joomla pe wordpress
    De seowhite în forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Răspunsuri: 2
    Ultimul Post: 3rd May 2012, 21:56
  3. Joomla 1.7 vs Wordpress
    De Catalin Andrei Bunduc în forumul Utile
    Răspunsuri: 3
    Ultimul Post: 19th October 2011, 14:28
  4. Caut programator Joomla
    De Marylina în forumul Servicii web / Jobs
    Răspunsuri: 3
    Ultimul Post: 7th November 2010, 14:25
  5. Caut programator PHP/ web dev pt. CMS joomla
    De siona73 în forumul Servicii web / Jobs