Ma ocup deja cu teme WordPress si parca m-as apuca sa convertesc unele teme si in Joomla. Comparabil cu WP, Joomla e mai greu de invatat/scris? Sau?
Versiune printabilă
Ma ocup deja cu teme WordPress si parca m-as apuca sa convertesc unele teme si in Joomla. Comparabil cu WP, Joomla e mai greu de invatat/scris? Sau?
Nu as zice ca e mai greu, e doar diferit. Eu sunt de parere ca ambele CMS-uri sunt destul de usor de invatat daca vrei sa ai doar o baza, dar daca vrei sa devii expert bineinteles trebuie sa investesti timp.
In cazul joomla o sa ai mai multe aspecte de luat in seama dar si beneficiile sunt mai mari. Majoritatea cms-urilor sunt la fel, ramane doar sa-ti placa ceea ce faci si atunci sigur vei avea rezultate mult mai bune.
Cei de la joomla, au afirmat in urma cu cateva luni direct pe site ul lui cum ca ar avea 2-3% din piata online a lumii, nu stiu cat au ocupat restul siturilor ,insa acest aspect il poti lua in calcul.
Punctul meu de vedere: joomla = junk si nu vad care-s beneficiile despre care vorbeste @haos. Nu zic ca WP este perfect (are si el destule hibe), dar este mult mai bine organizat decat Joomla. Si pe langa toate astea... Google Insights demonstreaza ceea ce cred de la o vreme: Joomla scade, iar WP este inca in ascensiune (pana cand apare altceva, evident).
Ma crezi ca ma pierd cand vine vorba sa instalez un plugin pe wp, desi pe joomla imi este destul de usor?
Joomla este creat pentru a fi un portal, wordpress pentru a fi un blog.
Ca sunte diferite extensi,module care fac diferenta este alta poveste.
Eu personal nu as face o tema pentru joomla daca ar fi vorba sa fie pentru un simplu site de prezentare.
@casperel - dpdv al programatorului care doreste sa faca bani de pe urma vreunuia din cele doua, joomla o sa ramana mereu in frunte (si nu ma refer doar la teme). cu joomla poti sa dezvolti un intreg portal.
nu am nevoie de niciun insight ca sa-mi arate de unde ies bani buni cand chiar eu vad cum sta treaba: una e sa dezvolt un site joomla complex unde pot sa cer lejer 5000 de euro si alta e sa setez un wp unde nu gasesc aceleasi functionalitati complexe.
Acesta este top 3 CMS (overall) si asa va ramane multa vreme: Locul 3 (Junior Level) = WP; Locul 2 (Medium Level) = Joomla; Locul 1 (Pro Level) = Drupal.
Cristi, daca e vorba doar de teme atunci alege WP, daca e vorba de programare avansata atunci alege Joomla sau Drupal.
Utilizatorii globali Wordpress vs. celelalte CMS-uri importante.
http://media.smashingmagazine.com/wp...hare_top1m.jpg