Salut Marius, faza cu "trebuie sa semnez contract si dupa imi spune nisa" sa sti ca m-a amuzat rau... clientul tau vinde cumva droguri? Atata timp cat se va face/este vizibil pe net prin site/magazin/blog chiar nu inteleg "secretul" .
On: Deci sa-ti explic mai pe'ndelete.
1. TLD-ul.
Ce inseamna TLD ?
Domeniile top level ( Top level domains sau
TLD) sunt, aşa cum le spune si numele, domenii de nivel inalt, situate in varful ierarhiei domeniilor de internet.
De cate feluri sunt?
Se disting doua mari categorii:
– generice (generic top level domanins – gCLD ), domenii generale de interes general
– specific nationale (country specific top level domain – ccTLD ), reprezentand un domeniu de doua litere specific fiecarei tari sau terioriu (exemplu: .ro -Romania, .ru -Rusia, .us – Statele Unite)
Exista si 4 mari domenii rezervate, pentru a evita confuzie sau conflicte (example, invalid, localhost şi test).
Ca sa iti dau si cateva exemple, ce anume inseamna fiecare, uite le-am postat mai jos:
Ar trebuii sa-ti fie un pic rusine ca nu stii macar detaliile de baza... nu inteleg cum poti face site-uri web dar nu sti ce's alea
TLD-uri... M-a mirat faptul si cu intrebarea de web hosting... cum poti spune ca 3 site-uri la inceput trebuie sa le faci pe 3 dedicate/VPS/VDS-uri? Tu ai idee ce spui acolo? Ca sa le muti pe toate 3 siteuri pe
un singur dedicat cu configuratie decenta iti trebuie sa atingi pragul Brandwatch de 40.000 vizitatori unici/zi poate si mai mult, asta sa-ti mearga bine...
2. Pentru multisite arunca si tu un ochi pe aici
https://wordpress.org/support/topic/...-for-multisite sau
php - How to use wp_insert_user on Wordpress Multisite? - WordPress Development Stack Exchange sau poti lua direct pluginul
https://wordpress.org/plugins/multisite-plugin-manager/
Poti obtine si ip-uri diferite, pentru fiecare site dar gandeste-te ca va si costa... asa ca mai bine nu incerca sa le legi prin link-uri intre ele ca nu o sa le bage in seama google arata timp cat ip-ul este la fel.
3. In partea cu
SEO, eu zic dupa parerea mea ca daca nu creezi link-uri aiurea sau inesistente pe site-uri nu vad de ce ar fi problema, binenteles sa fie si continuturile unice.
O seara faina, sper ca te-am ajutat si eu un pic.