Buna,
Am observat astazi ca PR-ul magazinului nostru online a scazut de la 3 la 2 lucru care mi se pare oarecum ciudat.
Spun asta pentru ca pe durata ultimelor 3 luni numarul de link-uri inbound (in special de pe pagini ce au continut relevant) a crescut destul de mult, lucru raportat si de Google Webmaster Tools.
Mai mult, lansarea de aproximativ o luna si jumatate a programului de afiliere a generat un aflux suplimentar de link-uri.
Din cate am inteles eu fiecare link (exceptand cele no follow) reprezinta un vot pentru pagina respectiva, care este cu atat mai valoros cu cat pagina ce trimite "votul" are continut relevant (ex. un review la un produs pe un blog de beauty pentru un magazin care vinde acele produse).
Un alt lucru pe care l-am observat este ca scaderea PR-ului nu a avut cel putin pana in acest moment repercursiuni asupra clasarii in rezultatele de cautare ba dimpotriva, pe unele cuvinte cheie avem pozitie mai buna decat inainte.
Am uitat sa mai precizez un lucru. De vreo 2 saptamani link-urile catre blog, forum, paypal, paginile de facebook, youtube si twitter le-am facut no follow, lucuru care clar nu are cum sa aiba repercursiuni negative, ci dimpotriva.

Răspunde cu citat