17th September 2011, 14:34
1 out of 1 members found this post helpful.
Keyword in numele domeniului
Un subiect destul de controversat. Pana si nenicii de la Google zic ca nu mai are importanta.
Personal nu prea ma incred in acest lucru, asa ca am achizitionat un domeniu de forma Keyword.net.
Fiind intr-o permanenta lipsa de timp, am lansat siteul, cu gandul de a prinde macar ceva vechime pana ma voi ocupa calumea de el.
Deci avem keyword.net, targetul este en, in principal uk si usa. Hostul este in uk.
Nisa este una destul de slab competitiva, poate spre mediu, keywordul returnand undeva la 1.500.000 de rezultate.
Profilul de inbound links este unul extrem de slabut, aproape inexistent. Am pus cred, vreo doua linkuri, si asta de nervi ca nu trecea gugle pe acolo sa il indexeze.
Hai sa vedem rezultatul dupa aproximativ doua-trei saptamani de la lansare:
google.com : pozitia 10
google.co.uk : mai frumos, pozitia 5.
Judecand dupa aceste fapte, personal imi mentin opinia ca, keywordul in numele domeniului inca este un factor extrem de important in ranking, deasemenea si hostul, intr-o masura mai mica.
Probabil scepticii vor zice ca e o micronisa, dar, zic eu, pe o micronisa unde competitia este slabuta, unde nu se exagereaza cu SEO si se merge mai mult pe continut, se poate testa cel mai bine fiecare factor de ranking, iar rezultatele sunt mult mai relevante.
Va rog sa ma combateti daca nu sunteti deacord cu mine, de preferat cei care ati facut asemenea teste.
Daca te pot ajuta cu un sfat sau daca doresti o oferta de optimizare pentru siteul tau, da-mi un mesaj!