Vezi tu Broscoi, eu cred ca intrebarea "Cel mai important factor SEO" e pusa gresit (mai ales in cazul adevaratelor domenii premium, si genereaza impresii sau sa le numim mai bine idei profund denaturate). 99% din achizitiile serioase de domenii, si nu ma refer aici la cheapweddingcards.biz, ci la generice de un cuvant, nu sunt facute pentru SEO. In marea majoritate cei care le cumpara nici macar nu au o intelegere minima a procesului de optimizare. Ele sunt facute din considerente legate de branding, si de probabilitatea ca un utilizator sa inteleaga, memoreze distribuie si perceapa marca drept cea mai importanta din nisa.
Plecand de la acest rationament, eu unul, cred ca nu vor exista variatii mari pe piata de profil in urma scaderii (daca este cazul) a importantei exact match-ului anuntata de Matt tocmai pentru ca genericele de acest tip nu se bazeaza pe avantajul EMD-ului.
Ce vreau sa spun cu asta? Avem apartamente.com sa zicem. Ok. Generic de un cuvant pe GTLD. Traficul pe potrivire extinsa e enorm. Traficul pe EMD e infim. Google decide peste noapte sa zicem sa acorde scor 0 EMD-urilor la potrivire exacta (cel mai prost scenariu sa zicem). Ok. Stii cat conteaza asta? 0. Absolut 0. In primul rand pentru ca domeniile premium de 1 cuvant nu se bazeaza pe trafic din exact match chiar daca 95% din traficul lor vine din Google. Apartamente.com de exemplu, nu ar trai din queryuri pe "apartamente" ci pe forme mai mult sau mai putin longtail + cautari regionale sau cautari de tip (apartamente bucuresti versus apartamente 3 camere). Amuzant sau nu "apartamente de vanzare bucuresti" ar fi mai mare ca si query decat "apartamente" la exact match si apartamentedevanzarebucuresti.com (un domeniu de 2 lei) e free. In plus apartamente singur, nu e un query comercial/tranzactional, ci cel mult informational, deci valoarea conversiei % e mica.
Chestia asta e o constatare a mea, nu o regula generala asa ca propun sa fie luata ca atare. Insa extrem de des, si pe multe nise, regula se pastreaza.
La o cautare de genul "apartamente bucuresti", apartamente.com nu are nici un avantaj (de gen Exact Match) fata de apartamente1.com, pentru simplul motiv ca nici unul dintre domenii, nu este o potrivire exacta a query-ului cautat. Exista insa alte avantaje
Ultima modificare făcută de Emil; 18th March 2011 la 12:52.
"Wire telegraph is a kind of a very, very long cat. You pull his tail in New York and his head is meowing in Los Angeles." Albert Einstein