Pagina 1 din 2 12 UltimulUltimul
Rezultate 1 la 10 din 17

Subiect: Tarifare clienti pt. servicii SEO

whitet este deconectat Junior SeoPedia
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    7th October 2007
    Locaţie
    B
    Vârstă
    41
    Posturi
    111
    Putere Rep
    0

Question Tarifare clienti pt. servicii SEO

Voi cum bugetati un proiect si deci cum tarifati sericiile SEO pentru clienti?

-estimare volum munca + tarifare la ora?
    -pret fix pentru atingere obiectiv?
    -suma fixa lunara/saptamanala/etc pana la atingere obiectiv + bonus pentru atingerea lui inaintea deadline-ului?
    - ...?

Robert este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    96
    Data înscrierii
    7th August 2007
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    47
    Posturi
    4.027
    Putere Rep
    96

2 out of 2 members found this post helpful.

Implicit

Buna intrebare. Fiecare dintre modalitatile descrise de tine are avantajele si dezavantajele sale.
    Tarifarea la ora de lucru este probabil cea mai avantajoasa modalitate pentru tine. Dar poti da peste un client carcotas care sa iti reproseze ca tragi de timp pentru a-i incarca factura. Parerea mea este ca poti tarifa la ora doar daca esti un brand consacrat. Atunci chiar si cei mai carcotasi dintre carcotasi se vor abtine sa maraie.
    Personal prefer un mix dintre ultimele doua. Dupa un audit prealabil (gratuit sau platit) stabilesc de comun acord cu clientul obiectivele (fara a-mi fixa obiective nerealiste) si pretul. Tot atunci fixez si eventualele bonusuri pentru atingerea obiectivului mai devreme de termenul agreat si pentru depasirea obiectivului propus.
    Incasez la inceput o parte din bani (de regula 30-40%) dupa care In rate egale lunare daca proiectul e de durata mai mare, sau la atingerea obiectivului pentru proiecte mai mici.
    Daca te pot ajuta cu un sfat sau daca doresti o oferta de optimizare pentru siteul tau, da-mi un mesaj!

whitet este deconectat Junior SeoPedia
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    7th October 2007
    Locaţie
    B
    Vârstă
    41
    Posturi
    111
    Putere Rep
    0

Implicit

@robyroy merci de raspuns.
    sper sa mai intervina in discutii mai multi.

Sorin Frumuseanu este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    63
    Data înscrierii
    2nd August 2005
    Locaţie
    Orsova
    Vârstă
    52
    Posturi
    3.946
    Putere Rep
    63

Implicit

La ora.
    Unde nu sunt in clar cu nivelul potentialului client, le cer raspunsuri la scop site.
    Solicit istoric dpv seo, diverse detalii.
    Acces analytics, statistici on server.
    Daca a mai fost lucrat, specificatii seo anterioare.
    Pe baza acestor date urmeaza preauditare gratuita unde evaluez numarul de ore si rezulta un prim plan de actiuni si un tarif pt acele ore.
    Pana acum... adevarul e pe la mijloc: am avut situatii cu numar mai mic de ore decat cel preconizat dar si si clienti cu care m-am lungit... de obicei din cauza programarii si a oamenilor de continut.
    Credinta la institutiile specializate. Aici facem Servicii de seo
    Mi se spunea 1nesco

Tom
    Tom este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    129
    Data înscrierii
    25th September 2010
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    47
    Posturi
    3.169
    Putere Rep
    129

Implicit

Citat Postat în original de robyroy Vezi Post
    Buna intrebare. Fiecare dintre modalitatile descrise de tine are avantajele si dezavantajele sale.
    Tarifarea la ora de lucru este probabil cea mai avantajoasa modalitate pentru tine. Dar poti da peste un client carcotas care sa iti reproseze ca tragi de timp pentru a-i incarca factura. Parerea mea este ca poti tarifa la ora doar daca esti un brand consacrat. Atunci chiar si cei mai carcotasi dintre carcotasi se vor abtine sa maraie.
    Personal prefer un mix dintre ultimele doua. Dupa un audit prealabil (gratuit sau platit) stabilesc de comun acord cu clientul obiectivele (fara a-mi fixa obiective nerealiste) si pretul. Tot atunci fixez si eventualele bonusuri pentru atingerea obiectivului mai devreme de termenul agreat si pentru depasirea obiectivului propus.
    Incasez la inceput o parte din bani (de regula 30-40%) dupa care In rate egale lunare daca proiectul e de durata mai mare, sau la atingerea obiectivului pentru proiecte mai mici.
    Coret, numai ca e o intreaga discutie aici.
    Audit gratuit - am incercat timp de 3 luni, si am renuntat. Acum este contra-cost. Munca de audit dureaza cateva ore, si ce faci, daca clientul considera ca pretul pentru proiect este prea mare? Muncesti degeaba.
    Obiectivele - usor de zic cand ai cereri concrete, dar 90% sunt cereri de "vreau sa-mi optimizez site-ul", fara cuvinte cheie, fara strategie fara obiective. Tu trebuie sa faci audit, sa-i alegi cuvintele cheie, sa-i faci strategia si sa-i setezi obiectivele!!! Nu merita!
    Bonus de obiectiv e foarte corect, de obicei prefer in %, in functie de performanta pentru peroada de timp pentru top 10, si bineinteles top 5 sau top 3.
    Avans obligatoriu, nici nu exista altfel 50% de preferat, si restu de % in functie de obiective.
    Sunt membrii pe forum "arsi" dupa luni de munca. Pentru asta as propune un topic separat, cu lista de clienti "tepari", daca accepta moderatorii.

Varianta ideala de client posibilia.
    Stie ce e SEO onsite, si SEO Offsite, are cunostinte de marketing, stie ce inseamna targetat, conversie, si are un buget de investit in promovare online, fie doar si optimizare.
    Atunci totul s-ar rezuma la portofoliu, recomandari si preturi.

Cand esti la inceput, trebuie sa oferi preturi mici, cu conditia ca ai garantia ca daca tot nu castigi mare lucru, macar sa poti folosi clientul respectiv ca referral.
    Dar daca plata se face in benzinarie, atunci ramai doar cu experienta acumulata

Pentru plata, eu prefer pret fix pentru obiectiv, ideal top 10, si % (din valoarea initiala) pentru top 5 si top 3.
    Ultima modificare făcută de Tom; 22nd July 2011 la 00:03.
    Nu trimite PM cu intrebari, posteaza pe forum! Nu ofer sfaturi, audit sau raspunsuri pe PM.

Reputatie:
    63
    Data înscrierii
    2nd August 2005
    Locaţie
    Orsova
    Vârstă
    52
    Posturi
    3.946
    Putere Rep
    63

Implicit

Citat Postat în original de Tom Vezi Post
    Munca de audit dureaza cateva ore, si ce faci, daca clientul considera ca pretul pentru proiect este prea mare? Muncesti degeaba.
    Eu zic ca se justifica acele 4-5-8 ore in ideea ca intelegi ce probleme are si poti aprecia mai exact volumul de munca.

Decat sa te trezesti cu inca doua saptamani de munca in plus... mai bine iti faci timp de la inceput sa faci o evaluare cat mai realista.
    Mi se spunea 1nesco

Wonders este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    26
    Data înscrierii
    24th March 2011
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    51
    Putere Rep
    26

Implicit

Nu as alege niciodata un serviciu seo care imi cere banii pe ora oricat de consacrati ar fi ei. Eu vreau sa sctiu cat ma costa de exemplu sa-mi inscrie siteul in 100 de dir si nu ma intereseaza cat poate face el pe ora sau sa stau sa calculez o medie.
    Cand vine instalatorul la tine acasa il intrebi cat iti ia pe ora sau cat te costa sa-ti schimbe bateria ?
    Asta e doar opinia mea personala ca si potential client, nu zic ca asa trebuie facut.

Reputatie:
    63
    Data înscrierii
    2nd August 2005
    Locaţie
    Orsova
    Vârstă
    52
    Posturi
    3.946
    Putere Rep
    63

Implicit

La instalator nu, eventual la numar de baterii instalate.
    La faiantar insa.. da Ala te taxeaza la mp. Timpul? no limit

Si pt inscriere in directoare se poate cuantiza in ore:
    - cu descrierea ta?
    - cu lista ta?
    - cu raport?

Similar si alte actiuni gen actualizare descriere produse, actualizare content periodic...
    Toate se pot face intr-un timp mediu acceptat de comun acord.
    Mi se spunea 1nesco

Tom
    Tom este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    129
    Data înscrierii
    25th September 2010
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    47
    Posturi
    3.169
    Putere Rep
    129

Implicit

Citat Postat în original de 1nesco Vezi Post
    Eu zic ca se justifica acele 4-5-8 ore in ideea ca intelegi ce probleme are si poti aprecia mai exact volumul de munca.

Decat sa te trezesti cu inca doua saptamani de munca in plus... mai bine iti faci timp de la inceput sa faci o evaluare cat mai realista.
    Asa am crezut si eu, dar dupa 20 de proiecte analizate gratuit, si fara "finalizare" , (urat suna) am renuntat.

e normal sati faci analiza temeinica, dar problema se pune cum spuneam mai sus, sunt foarte multi potentiali clienti, care raman potentiali. Eu asta am inteles din piata romaneasca, cerem oferte, alegem cel mai mic pret, si ne vaitam ca nu ne mergem nimic.

Iar dupa ce analizezicateva zeci de proiecte, te saturi sa o faci gratuit. Cel putin noi ne-am plictisit de analize.

--- Later Edit --- (ca mi-a fost lene sa apas "Edit")

Citat Postat în original de Wonders Vezi Post
    Nu as alege niciodata un serviciu seo care imi cere banii pe ora oricat de consacrati ar fi ei. Eu vreau sa sctiu cat ma costa de exemplu sa-mi inscrie siteul in 100 de dir si nu ma intereseaza cat poate face el pe ora sau sa stau sa calculez o medie.
    .
    Daca asta ai inteles tu ca e seo, atunci banuiesc ca ai preferat sa iti faci inscrierea singur. E mai ieftin nu? Iar daca nu ai rezultate, dai vina pe directoare, sau pe vreme!
    Nu trimite PM cu intrebari, posteaza pe forum! Nu ofer sfaturi, audit sau raspunsuri pe PM.

kleampa este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    52
    Data înscrierii
    31st May 2006
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    36
    Posturi
    1.582
    Putere Rep
    52

Implicit

Mie mi s-ar parea normal sa fie analiza gratuita daca nu si numai daca omu' decide sa colaborati si sa puneti in aplicare tot ce e in analiza.
    Daca nu, plateste analiza la ora.
    Membru fondator al societății secrete Afiliatti.

Pagina 1 din 2 12 UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Baza de date clienti - PC
    De Dragos Nicu în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 6
    Ultimul Post: 6th February 2010, 14:19
  2. SEO pentru clienti, cum incep?
    De Prometeu în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 7
    Ultimul Post: 28th October 2009, 19:50
  3. Linkbuilding cu 20% discount pt primii 10 clienti
    De zaducu în forumul Servicii web / Jobs
    Răspunsuri: 4
    Ultimul Post: 25th June 2009, 22:44
  4. Edomenii.ro isi bate joc de clienti
    De Ben Boingeanu în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 13
    Ultimul Post: 24th May 2007, 14:24
  5. Afisare HTML in clienti de mail
    De necropsique în forumul Client side
    Răspunsuri: 7
    Ultimul Post: 9th December 2006, 19:01

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii
  •