2 out of 2 members found this post helpful.
Buna intrebare. Fiecare dintre modalitatile descrise de tine are avantajele si dezavantajele sale.
Tarifarea la ora de lucru este probabil cea mai avantajoasa modalitate pentru tine. Dar poti da peste un client carcotas care sa iti reproseze ca tragi de timp pentru a-i incarca factura. Parerea mea este ca poti tarifa la ora doar daca esti un brand consacrat. Atunci chiar si cei mai carcotasi dintre carcotasi se vor abtine sa maraie.
Personal prefer un mix dintre ultimele doua. Dupa un audit prealabil (gratuit sau platit) stabilesc de comun acord cu clientul obiectivele (fara a-mi fixa obiective nerealiste) si pretul. Tot atunci fixez si eventualele bonusuri pentru atingerea obiectivului mai devreme de termenul agreat si pentru depasirea obiectivului propus.
Incasez la inceput o parte din bani (de regula 30-40%) dupa care In rate egale lunare daca proiectul e de durata mai mare, sau la atingerea obiectivului pentru proiecte mai mici.
Daca te pot ajuta cu un sfat sau daca doresti o oferta de optimizare pentru siteul tau, da-mi un mesaj!