Ok. So, tot ce am facut pana acum seo, am facut pentru mine. Site-ul meu, munca mea, castigurile mele. Nimeni nu avea un termen, nimeni nu avea asteptari de la mine.
Cu ajutorul unui prieten as putea ocupa un loc de "SEO-ist" la o firma care face site-uri pentru diversi clienti.[are un programator,un webdesigner, un coordonator si ar trebui cineva pe partea de seo]
Toata ideea e ca nu stiu cum ar trebui sa ma comport pentru un client.
Deci, personal, stiu ca nu sunt la cine stie ce nivel la seo, dar dupa ce am discutat cu el cred ca sunt in stare sa fac treaba de care are nevoie.
Am hotarat de comun acord sa am un proiect "de proba", platit mai putin, inainte de a incepe treaba cu mine.
Este vorba despre un site de prezentare a unui magazin de haine de dama. Nu vinde produsele online, ci doar prezinta produsele, si eu stiu, un numar de telefon pt mai multe informatii. Nu doreste cine stie ce rezultate, dar totusi sa fie pozitionat binisor.
Intrebarile mele ar fi(si multumesc mult celor care ma ajuta):
ce ar trebui sa fac, ce informatii sa ii aduc clientului meu pentru a parea cat mai profesionist? Imi imaginez ca trebuie sa analizez competitia, sa i prezint niste date din acest punct de vedere.
Eu imi fac treaba, fac X, fac Y, cum ii prezint eu lui ce am facut. Mai exact, cei care faceti SEO pentru firme, cum anume procedati cu clientii, ce doresc sa vada,etc?
Erau fel de fel de programe, tooluri care analizeaza site-uri, genereaza fisiere text cu rezultatele, care ar fi acestea pentru a prezenta datele clientilor.
Si nu in ultimul rand,cum se calculeaza preturile. La un moment dat mi-a propus un procent din fiecare proiect, ceva la 40%. Adica, daca valoarea proiectului ar fi sa zicem 500 de euro, ar mai costa inca 40%(200 euro) partea de seo. E ok si asa?Stiu, mai conteaza si cuvintele cheie, sau eu stiu, dar chiar nu am nicio idee.
Multumesc mult de raspunsuri, apreciez. [Nu de alta, da ar fi bine sa lucrez si al o firma de genul acesta, un ban in plus, si probabil as invata mai multe pe partea de seo, as invata sa lucrez oarecum si in echipa, etc ]