Rezultate 1 la 8 din 8

Subiect: Afisare HTML in clienti de mail

necropsique este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    36
    Data înscrierii
    28th June 2005
    Locaţie
    Iasi
    Vârstă
    43
    Posturi
    374
    Putere Rep
    36

Implicit Afisare HTML in clienti de mail

Are cineva ceva informatii legate de cum se comporta clientii de mail cand primesc un mail in html ?

Ma intereseaza pentru un newsletter.. unii membrii cu mail la yahoo primesc mailul blank si nu gasesc nimic care sa ma ajute pe net.
    Imi imaginez ca oamenii folosesc un oarecare client de mail si de aici si cererea mea.

Daca are cineva ceva informatii related, pls help a mortal.

Merci.

Ciprian Sorlea este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    38
    Data înscrierii
    5th September 2005
    Locaţie
    Cluj Napoca, Romania
    Vârstă
    43
    Posturi
    885
    Putere Rep
    38

Implicit

Iti recomand sa folosesti PHP Mailer pentru trimiterea mailurilor. Asta se comporta excelent cu majoritatea clientilor de email, atat web based (Yahoo, GMail, Hotmail, AOL sau autohtoni - Email, Kappa, Home, MyMail) cat si desktop based (Outlook, Outlook Express, Thunderbird). Nu am testat aplicatii "exotice" gen IncrediMail sau Bat! sau mai stiu eu ce. Insa PHP Mailer encodeaza mailurile ok pentru majoritatea clientilor. In orice alt client "protocol compliant" ar trebui sa fie ok.

In ceea ce priveste continutul, iti recomand sa arunci o privire pe acest articol. Sunt convins ca atat articolul cat si celelalte resurse te vor ajuta.

Personal iti recomand sa faci un test de newsletter pe toate combinatiile astea de clienti, si daca merge pe aia, merge pe toti clientii. Daca nu va merge, inseamna ca fie e de vina clientul fie userul il are configurat prost.

Bafta.
    Scriem pe blog despre Optimizare site-uri.
    Avem pentru voi peste 20 de Unelte SEO.

Reputatie:
    36
    Data înscrierii
    28th June 2005
    Locaţie
    Iasi
    Vârstă
    43
    Posturi
    374
    Putere Rep
    36

Implicit

Pentru trimiterea mail-urilor e folosita o componenta joomla (letterman) care se pare ca face ce trebuie.

Inainte sa fac newsletterul am trecut peste articolul de pe sitepoint si e facut cum trebuie. Se vede cum trebuie in toate mail-urile webbased si in clientii de desktop.
    Practic singura problema ar fi ca vin niste feedback-uri de la niste utilizatori de yahoo care zic, ca primesc mail-ul gol. Am facut teste pe yahoo si eu il vad cum trebuie.

Sunt niste clienti de mail care pot verifica mail-ul de pe yahoo via pop3. Probabil ca aici e problema.
    Trebuie sa testez in continuare.

Multam mult de raspuns.

Reputatie:
    38
    Data înscrierii
    5th September 2005
    Locaţie
    Cluj Napoca, Romania
    Vârstă
    43
    Posturi
    885
    Putere Rep
    38

Implicit

Pentru Yahoo, problema poate aparea in 2 cazuri:

1. Mailul e fetch-uit de un scrapper, care poate strica cumva formatul mailului, doarece nu extrage tot mime-contentul (conform RFC 822 daca tin bine minte) si practic asta nu prea ai cum sa rezolvi.

2. Mailul e luat prin Pop3, care teoretic ar trebui sa fie ok, doar daca nu cumva Yahoo prelucreaza mailurile inainte de a ti le da tie. Din pacate nu-ti pot spune exact, pentru ca (inca) nu am luat cont payed la Yahoo Mail. Poate are cineva de pe aici si iti poate da mai multe detalii.

Din cate stiu, exista cateva scrappere pentru yahoo email, si anume: Pop Peeper si YPops!. Altele mai gasesti pe Google. Poti sa le incerci (si sa ne zici si noua rezultatele )

Ben Boingeanu este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    44
    Data înscrierii
    12th July 2004
    Locaţie
    Suceava
    Posturi
    1.722
    Putere Rep
    44

Implicit

necropsique - am vazut ca in alt post recomanzi hostgator.

Vreau sa stiu cum se comporta la listele de mail. Daca se poate spune si un numar aproximativ de abonati la newsletter.

Intreb asta pt ca vad ca in politica lor au 200 mails/hour. Se pot trimite mai multe?
    Boingeanu Ben

Reputatie:
    36
    Data înscrierii
    28th June 2005
    Locaţie
    Iasi
    Vârstă
    43
    Posturi
    374
    Putere Rep
    36

Implicit

Ciprian: am testat cateva scrappere si nimic.. totul se vede cum trebuie. Incepe sa fie frustrant.. nu imi pot da seama care e problema. Oricum multi useri care primesc newsletterul au adrese de mail la yahoo si se pare ca unul sau doi au problema asta.. de aici trag concluzia ca e o problema cu modul in care si-au configurat scrapperele sau ce folosesc.. din moment ce toate testele mele arata ca se vede bine in toti clientii de mail incercati.

Incerc in continuare.. poate imi dau seama care ar fi problema. Ypops are o multime de probleme din cate mi-am dat seama deci ar putea fi si de aici.. cine stie. Oricum, multam de ajutor.

Ben: lista de mail de care vb e pe un server dedicat la alta firma de hosting in eu.
    Cu hostgator inca nu am testat nimic legat de mailing lists. Cel mai bine e sa intrebi aici Pre-Sales Questions

Ben Boingeanu este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    44
    Data înscrierii
    12th July 2004
    Locaţie
    Suceava
    Posturi
    1.722
    Putere Rep
    44

Implicit

Eu mailurile tot in format html le trimit, cu css intern, si nu am probleme. E o lista mica de 5000 de mailuri, majoritatea pe yahoo si nu s-a plans nimeni de probleme grafice.

E adevarat, posibil sa fie dezactivate din optiuni HTML-ul sau sa fie activata optiunea de Unsate Images.
    Boingeanu Ben

Reputatie:
    38
    Data înscrierii
    5th September 2005
    Locaţie
    Cluj Napoca, Romania
    Vârstă
    43
    Posturi
    885
    Putere Rep
    38

Implicit

Necro, tocmai mi-am luat un cont premium de Yahoo Mail, asa ca daca vrei sa te ajut cu un test, let me know.

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Baza de date clienti - PC
    De Dragos Nicu în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 6
    Ultimul Post: 6th February 2010, 14:19
  2. SEO pentru clienti, cum incep?
    De Prometeu în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 7
    Ultimul Post: 28th October 2009, 19:50
  3. Nu trimite mail HTML decat "preferential"
    De Federals în forumul Server side
    Răspunsuri: 6
    Ultimul Post: 19th June 2009, 11:41
  4. Răspunsuri: 0
    Ultimul Post: 19th February 2009, 14:21
  5. Edomenii.ro isi bate joc de clienti
    De Ben Boingeanu în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 13
    Ultimul Post: 24th May 2007, 14:24

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii
  •