irelevante rezultatele in prima luna, cred ca stim cu totii care-i treaba cu site-urile noi
irelevante rezultatele in prima luna, cred ca stim cu totii care-i treaba cu site-urile noi
Experimentul tau este bun, dar sunt curios ce o sa se intample si peste 3 luni, cand se va maturiza domeniul, cand google se va lamuri in ce lada te baga.
Un test relevant ar fi fost daca testul ar fi fost facut si pentru un site .com si .ro ca sa vezi diferentele.
Nu ma pricep la SEO dar ma bag in seama
Si eu sustin ideea asta. Daca vrea cineva sa faca un test relativ edificator, sa ia acelasi keyword .com, .net , .org, .info, .biz .tv .me .ws .ro .... etc . co
Sa pui aceeasi pagina pe ele, sa le promovezi exact cu aceleasi linkuri, si apoi sa vezi cum se comporta in serp.
Din punctul meu de vedere "testul" tau nu demonstreaza nimic, dar poate te motiveaza pe tine sa lucrezi mai cu spor daca postezi si aici, asa ca iti urez succes.
Dar un test nu se face cu domenii cu text duplicat
Se pune pe fiecare din cele x domenii diferite de test, un text aleatoriu, nu are importanta ce scrie in el, se alege un cuvant sau fraza de promovat, fara concurenta, de preferabil inventat de tine de genul "chiloti cu umeri" sau "zizisuroep"
In textul respectiv din fiecare domeniu, sa spunem ca al 20-lea cuvant se pune cuvantul sau fraza testata, punem sa fie fraza prima in title si la description, la fel si al alt-ul unei imagini.
Se pune un link cu ancora fraza de test de pe acelasi site (pentru a nu fi diferenta de rank transmis) catre fiecare din acele pagini.
Ideal este sa asiguri conditii identice pentru toate site-urile testate, sa eviti orice alta influenta posibila, cu toate ca nu cred ca se poate face ceva absolut perfect neinfluentabil extern
Apoi se verifica rezultatele la diferite intervale de timp
Poate am mai omis cateva amanunte importante dar sunt obosit si fara prea mult chef acum, va rog sa adaugati completari ca sa stie cum sa faca un test cat mai concludent
@lovelife: Ai dreptate insa nu in cazul asta, deoarece pe noi concurenta ne intereseaza, nu sa faci concurenta intre propriile domenii.
Poti sa dai de mine usor, @contact.
Practic testul acesta vrea sa arate cum poate ranka un site cu alta extensie (zimbabwe,tazmania..co..fr etc) in Romania. Acum co este asociat Columbiei de G,dar in viitor cine stie. Parerea mea e ca TLD-ul are o importanta,dar minora...
De curiozitate m-am uitat in primele 200 de rezultate Google.ro pentru cuvantul "felicitari".
Site-ul nu apare in aceste rezultate desi, teoretic, cuvantul exact in numele domeniului trebuia sa duca site-ul inca de la lansare in aceste prime 200 de rezultate, ca sa nu zic mai mult...
Pluginul rank checker imi arata pozitia 16 dar pentru .com, desi eu i-am introdus clar la verificare felicitari.co
Pentru cuvantul "felicitari" pe prima pagina apar 5 rezultate cu subdomenii: felicitari.rol.ro, felicitari.ele.ro, felicitari.acasa.ro, felicitari.alege.net, felicitari.afix.ro
Teoretic, cu un domeniu cu keyword exact match, asa ca al tau, ar trebui sa nu fie probleme si site-ul sa urce destul de usor in primele pagini. Keywordurile alese de tine mi se par irelevante, nici unul dintre ele nepunand probleme. EDIT: 2-3 keywords sunt mai problematice.
Ultima modificare făcută de Nichita; 13th August 2010 la 00:12.
Siteul tau e in balarii, nu urca? Competitorii te bat de iti suna apa in cap? Ai fost penalizat si nu stii ce sa faci? Cel mai probabil ai nevoie de un audit SEO complet. :)
PAi ne intereseaza cum este analizat un domeniu .co sau .cc comparativ cu .com sau .ro pe regiunea romaniei, asta era subiectul acestui test
Dar nu este text identic, am zis conditii identice
de exemplu
text pe site 1
"Am plecat cu capra la arat pe luna keyword castraveti"
text pe site 2
"Capra a mancat varza dulce si morvovi keyword duminica"
Doua texte diferite care au acelasi keyord in aceeasi pozitie, si cu cat textele sunt mai incoerente pe internet cu atat rezultatele vor fi mai corecte. Eu zic ca o fraza fara sens cum este exemplul dat de mine nu prea poate fi regasit pe alt site
--- Later Edit --- (ca mi-a fost lene sa apas "Edit")
TLD de tara are o importanta foarte mare, cele generice de genul .org .com. .net au rezultate mai bune pe international decat un domeniu regionalizat cum ar fi .ro.
Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)