10th March 2013, 17:24
1 out of 1 members found this post helpful.

Postat în original de
razvan voicu
de ce atunci cand ceri o oferta de pret si niste rezultate concrete de la o firma de
seo, aceasta iti spune ca nu poate garanta pentru rezultate ? ( am vazut acest lucru la mai multe firme ) .
Inainte de toate, trebuie definite "rezultatele": ce anume trebuie masurat si cum poate fi masurat.
-ranking-urile - nu pot fi garantate, deoarece variaza (1-2-3 pozitii) de la zi la zi, chiar si atunci cand pot fi considerate "stabile" (fara penalizari); cuvintele-cheie care conteaza ("money keywords") se descopera treptat, uneori fiind departe de asteptarile intiale;
-traficul - se imparte in branded si non-branded si este usor masurabil; ceea ce trebuie sa fie garantata in SEO este cresterea traficului de calitate (care aduce conversii);
-conversiile - usor de masurat ca indicator de performanta si, din punctul meu de vedere, singurul KPI in SEO care conteaza; practic, valoarea unei campanii SEO se traduce in comparatia de revenue pre si post campanie.
Asadar, cand vorbim de garantii in SEO, trebuie sa ne concentram mai putin pe ranking-uri si trafic si mai mult pe profitul generat.
Iata de ce nu as avea incredere in cineva care imi promite #1 pentru 100 de cuvinte (mai mult sau mai putin "cheie"), insa m-as uita cu atentie la un obiectiv de crestere a profiturilor lunare din SEO cu 10, 20 sau 30%. Iar cei care nu pot "garanta" nimic in SEO inseamna ca nu doresc sa fie trasi la raspundere cand nu exista rezultate (dupa definitia de mai sus).