Rezultate 1 la 7 din 7

Subiect: Google stie ce faci! Tu stii ce face Google?

Mircea Budean este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    33
    Data înscrierii
    8th January 2007
    Locaţie
    Timisoara
    Posturi
    262
    Putere Rep
    33

Implicit Google stie ce faci! Tu stii ce face Google?

In ultimul timp incep sa observ din ce in ce mai pronuntat diferente de rezultate intre cautarile de pe calculatorul personal si alte calculatoare, IP-uri, useri etc. desi nu am activat history

Se pare ca Google se incapataneaza sa o ia pe urmele Microsoft.

Motoare de cautare care apar peste noapte au explozii de utilizatori (vezi cuil). Necesitatea unui nou motor de cautare concurent este mai mult decat evidenta. Ce face Google in acest timp? Agraveaza situatia si isi spioneaza utilizatorii sub pretextul de a oferii rezultate mai bune. Au utilizatorii o optiune serioasa sau reala prin care sa interzica Google sa-i spioneze? NU
    Desi Google ofera o astfel de optiune prin care sa nu se mai inregistreze istoria de utilizator al acestui motor de cautare, totul este doar praf in ochii necunoscatorilor si al utilizatorilor naivi.

La o prima vedere s-ar parea ca acest spionaj se bazeaza in principal pe asa numitele cookies. Insa nu se rezuma doar la atat. O simpla stergere a acestor cookies ar rezolva problema daca ar fi asa. Problema este ca Google vrea sa stie cu orice pret tot ceea ce faci. Astfel s-a trecut la inregistrarea comportamentului pe user si IP.

Lumea incepe sa vorbeasca deja tot mai serios de proxy-uri si metode de evitare (prin blocare) a cookie-urilor Google. Mi se pare aproape incredibil ca oamenii reactioneaza astfel prin folosirea de proxy-uri la vizitarea site-urilor Google cat si prin blocarea cookie-urior acestuia. Si asta doar din lipsa de alternative in ceea ce priveste motoarele de cautare.

Sper ca gugal sa mai reflecte asupra oferirii unei optiuni serioase in ceea ce priveste inregistrarea istoricului si comportamentului utilizatorilor sai. Intre timp au inceput sa apara tot mai multe tutoriale de protejare a intimitatii impotriva Google

mike_ppc este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    34
    Data înscrierii
    7th September 2007
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    48
    Posturi
    839
    Putere Rep
    34

Implicit

sunt convins ca motivul oficial este ceva de genul (citat aproximativ): "pentru a oferi utilizatorului cele mai reprezentative rezultate pentru cautarea sa"...
    sa vezi la ppc cum se aplica asta...

Nosfer este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    34
    Data înscrierii
    7th July 2008
    Locaţie
    Sibiu
    Vârstă
    37
    Posturi
    1.196
    Putere Rep
    34

Implicit

Google incearca sa se transforme si sa puna mai mult accent pe ce isi doreste utilizatorul. De exemplu, daca tu cauti "id-uri de mess" si de 5 ori ai dat click pe un anumit site... ei incearca sa-l plaseze mai bine data viitoare cand o sa cauti acelasi lucru.

Nu te spioneaza, nu-ti violeaza intimitatea doar incearca sa tina cont mai mult de ce ii place fiecarui utilizator.

Broscoi este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    38
    Data înscrierii
    17th July 2008
    Locaţie
    Braila
    Posturi
    1.295
    Putere Rep
    38

Implicit

Citat Postat în original de Mircea Budean Vezi Post
    Problema este ca Google vrea sa stie cu orice pret tot ceea ce faci. Astfel s-a trecut la inregistrarea comportamentului pe user si IP.
    Pana se vor dezbate si clarifica problemele legate de etica a motoarelor de cautare , Google va merge pe aceasta strategie , nu atat in dorinta de raspunde cat mai fidel utilizatorului ci mai mult in dorinta de a ataca o concurenta posibila pe acest culoar al raspunsurilor in functie de comportamentul utilizatorilor.

Quietkiller este deconectat Junior SeoPedia
    Reputatie:
    31
    Data înscrierii
    24th June 2008
    Locaţie
    Bucuresti, Romania
    Vârstă
    39
    Posturi
    26
    Putere Rep
    31

Implicit

sincer te inteleg cand spui ca nu e tocmai cel mai placut moment sa te dezvalui cuiva. da in fine. daca ai in prim plan continutul de calitate si o constructie a site-ului care sa vizeze in primul si primul rand Vizitatorul si nu motorul de cautare si siretlicuri din astea te asigur ca nu ai ce pierde.
    eu nu cred ca google evolueaza negativ si prin siretlicuri. dimpotriva mi se pare cel mai bun ( chiar daca dogpile imi convine mai mult). si statisticile astea individuale pot aduce o imbunatatire mare din punctu meu de vedere, indiferent de ce vizeaza, concurenta sau utilizatorul.

Mircea Budean este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    33
    Data înscrierii
    8th January 2007
    Locaţie
    Timisoara
    Posturi
    262
    Putere Rep
    33

Implicit

Ai intales putin gresit ideea.

Treaba sta in felul urmator. Daca eu iti dau tie posibilitatea sa fi sau nu urmarit tot timpul si tu alegi sa nu fi urmarit, dar de fiecare data cand te uiti in spate ma vezi cum te urmaresc atunci inseamna ca te-am mintit din start, te-am luat de prost si doar am vrut sa iti creez tie impresia de siguranta ca te las pe tine sa alegi (ca nu te voi urmarii), dar de fapt eu nu dau doi bani pe ceea ce vrei tu, eu oricum te voi urmarii si voi trage concluzii si voi lua decizii bazandu-ma pe acest fapt indiferent ce ai ales tu initial.

Incearca sa intalegi ca nu ma intereseaza ce vrei tu de fapt. Esti prea mic si neinsemnat pentru mine. Atat de neimportant incat imi permit sa te mint in fata si apoi sa zambesc. Esti un nimic!

Cam asta face Google... iti da falsa impresie ca tu alegi, dar de fapt tu nu alegi nimic.. esti doar un pion marunt in planul lui maret.

Apoi cu site-urile facute pentru vizitator si nu pentru motorul de cautare... hai sa nu incepem iar cu subiectul asta... subiecte ca asta se discuta de catre incepatori... (no offense)

eu nu cred ca google evolueaza negativ si prin siretlicuri. dimpotriva mi se pare cel mai bun ( chiar daca dogpile imi convine mai mult). si statisticile astea individuale pot aduce o imbunatatire mare din punctu meu de vedere, indiferent de ce vizeaza, concurenta sau utilizatorul.
    Si eu sunt de aceeasi parere!!!
    Nu cred ca este ceva rau ca google vrea sa ofere rezultate individualizate!
    Dar nu ma mintii ca ma lasi sa aleg, iar apoi faci tot ce vrei tu!

romania inedit este deconectat Banned
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    17th October 2007
    Locaţie
    Slatina
    Vârstă
    49
    Posturi
    793
    Putere Rep
    0

Implicit

Citat Postat în original de Mircea Budean Vezi Post
    Ai intales putin gresit ideea.

Treaba sta in felul urmator. Daca eu iti dau tie posibilitatea sa fi sau nu urmarit tot timpul si tu alegi sa nu fi urmarit, dar de fiecare data cand te uiti in spate ma vezi cum te urmaresc atunci inseamna ca te-am mintit din start, te-am luat de prost si doar am vrut sa iti creez tie impresia de siguranta ca te las pe tine sa alegi (ca nu te voi urmarii), dar de fapt eu nu dau doi bani pe ceea ce vrei tu, eu oricum te voi urmarii si voi trage concluzii si voi lua decizii bazandu-ma pe acest fapt indiferent ce ai ales tu initial.

Incearca sa intalegi ca nu ma intereseaza ce vrei tu de fapt. Esti prea mic si neinsemnat pentru mine. Atat de neimportant incat imi permit sa te mint in fata si apoi sa zambesc. Esti un nimic!

Cam asta face Google... iti da falsa impresie ca tu alegi, dar de fapt tu nu alegi nimic.. esti doar un pion marunt in planul lui maret.

Apoi cu site-urile facute pentru vizitator si nu pentru motorul de cautare... hai sa nu incepem iar cu subiectul asta... subiecte ca asta se discuta de catre incepatori... (no offense)

Si eu sunt de aceeasi parere!!!
    Nu cred ca este ceva rau ca google vrea sa ofere rezultate individualizate!
    Dar nu ma mintii ca ma lasi sa aleg, iar apoi faci tot ce vrei tu!
    Nici mie nu imi place faptul ca google da impresia ca te lasa sa ai intimitate , dar el te spioneaza si mai tare !
    Practic asta inseamna ca de fapt google minte cu nerusinare , sustinand ca fac asta pentru o relevanta mai mare in cautare !
    Google ar trebui sa faca ceva cu spamul care apare din partea unor jegosi ca hopa.ro si altii ca ei , nu sa spioneze !
    Cel mai mare spyware din lume este google !

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Google face diferenta ?
    De Carcotas în forumul Google
    Răspunsuri: 11
    Ultimul Post: 1st July 2010, 02:35
  2. Google isi face iarasi de cap...
    De tataraseni în forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Răspunsuri: 0
    Ultimul Post: 21st September 2007, 07:07
  3. Cum Sa Faci Sa Fi Banat De Google
    De andypopa în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 1
    Ultimul Post: 21st December 2005, 01:44
  4. Google face 7 ani
    De Razvan Pop în forumul Google
    Răspunsuri: 18
    Ultimul Post: 28th September 2005, 01:24
  5. Stie cineva cum se adauga un site pe GOOGLE
    De kissdog în forumul Google