Pagina 1 din 2 12 UltimulUltimul
Rezultate 1 la 10 din 12

Subiect: Google face diferenta ?

Carcotas este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    32
    Data înscrierii
    15th February 2009
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    173
    Putere Rep
    32

Implicit Google face diferenta ?

Sa zicem ca avem un site , care nu transforma "<a href" sau bbcode in url direct ci il afiseaza ca plain text, google citeste codul ca si link ? face diferenta ? va considera ca site-ul x ofera backlink ?

Seinfeld este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    39
    Data înscrierii
    20th May 2007
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    43
    Posturi
    863
    Putere Rep
    39

Implicit

Nu. Textul e text.
    Vă mai aduceți aminte de jocurile copilăriei ?

Reputatie:
    32
    Data înscrierii
    15th February 2009
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    173
    Putere Rep
    32

Implicit

Pai nu citeste codul ? sau citeste plain text ? un site si daca citeste codul , atunci ar vedea ca si link..cum si-ar da seama de diferenta ?

De exemplu sa zicem ca avem aici postat <a href="http://www.google.ro">google</a> , forumul nu l-a transformat in link ,google cand va citi forumul va vedea ca backlink sau nu ? ca eu stiu ca el citeste codul paginii , nu ceea ce vede utilizatorul
    Ultima modificare făcută de Carcotas; 30th June 2010 la 12:06.

ConstantinLG este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    31
    Data înscrierii
    2nd April 2009
    Locaţie
    Sibiu
    Posturi
    364
    Putere Rep
    31

Implicit

@carcotas pentru ceea ce vezi tu aici ca plain text, redat de browser, 'este acelasi lucru'. Dar ca sa te convingi ca G nu vede acelasi lucru, selecteaza link-ul dat exemplu de tine, si View selection surce in Mozilla. Vei vedea ca acelel caractere '<' ,'>' sunt redate prin ajutorul unor combinatii de caractere.
    Ex: < - &lt; (HTML entities)

big
    big este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    37
    Data înscrierii
    13th July 2007
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    44
    Posturi
    864
    Putere Rep
    37

Implicit

De exemplu sa zicem ca avem aici postat &lt;a href=&quot;http://www.google.ro&quot;&gt;google&lt;/a&gt; , forumul nu l-a transformat in link
    Asta e sursa postului tau. Altfel o transforma si browserul in link.
    Those were fast strange times and we worked in fast strange ways.

Reputatie:
    32
    Data înscrierii
    15th February 2009
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    173
    Putere Rep
    32

Implicit

Multumesc frumos de raspuns

Nic
    Nic este deconectat Super Moderator
    Reputatie:
    53
    Data înscrierii
    14th May 2007
    Posturi
    987
    Putere Rep
    53

Implicit

Da, google citeste linkurile formatate prost, si le ia in considerare ca backlinkuri.

Tehnica e folosita de blackhatteri pentru a posta in forumuri, sau pe pagini unde a fost dezactivat html code din cauza spamului. Totusi, google citeste linkurile ca text simplu si le acorda un boost (ma rog, pana sa fie penalizati.)

Exemplu concret:

URL:
    recipeland.com/recipe/v/Banana-German-Chocolate-Cake-4024

Campanie de xrumer link spam intentionat facuta cu bad links pentru a testa eficacitatea.

de ex
    hipnotis.net/forum/profile.php?id=6157

Linkul a fost special formatat gresit sub forma:

ahref=http://recipeland.com/recipe/v/Banana-German-Chocolate-Cake-4024chocolatecake/a

Alte pagini unde a fost postat:

google.com/search?hl=en&q=%22recipeland.com/recipe/v/Banana-German-Chocolate-Cake-4024%22&cad=h

De pe pagina 9 ajunsese pe pagina 3-4 pentru keywordul "chocolate cake" (destul de competitiv) folosind numai bad links. Apoi penalizare evident datorita backlinks spam.

Dar concluziile testului erau evidente, google citeste linkurile respective.

Krm
    Krm este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    32
    Data înscrierii
    13th October 2009
    Locaţie
    Targoviste / Bucuresti
    Posturi
    802
    Putere Rep
    32

Implicit

nic te cred numai daca tu ai facut campania. altfel n-am cum sa cred.
    sa si explic.
    recipeland.com e un site mare cu autoritate si se stie ca orice pagina interna noua a unui site mare cu autoritate cu cateva backlinks rankeaza foarte repede. unde nu sunt linkuri complete sau apar ca linkurile ca text e datorita faptului ca administratorii au dat disable la linkuri si asa apar in profil.
    daca chiar vreti sa vedeti cum vede google intrati in webmaster si dati labs si fetch as google bot

Nic
    Nic este deconectat Super Moderator
    Reputatie:
    53
    Data înscrierii
    14th May 2007
    Posturi
    987
    Putere Rep
    53

Implicit

Citat Postat în original de Krm Vezi Post
    recipeland.com e un site mare cu autoritate si se stie ca orice pagina interna noua a unui site mare cu autoritate cu cateva backlinks rankeaza foarte repede.
    Pagina nu era noua, era deja creata si established pe pagina 9 in google in momentul in care a fost facut experimentul. Ca urmare a linkurilor provenite, rankul ei a crescut rapid pana a ajuns pe pagina 4 parca, sau 3 nu mai retin exact.

Experimentul nu a fost facut de mine, a fost facut de o cunostiinta dintr o comunitate privata de seo. Am urmarit experimentul in real time, si sunt aproape sigur ca linkurile respective --- (unele care au fost intentionat facute sa fie broken, daca te uiti la codul pe care l-am postat o sa vezi ca e o eroare de mispelling, "a" apare lipit de "href" , deci "ahref" , nu e numai o chestiune de parsing) au fost citite de google si au acordat un boost rapid.

Nu m-a interesat in mod deosebit subiectul la momentul respectiv dar in momentul in care am vazut postul asta pe forum, mi-am adus aminte de el, si m-am uitat pe loguri.

Sunt sigur ca google citeste multe chestii pe care nu le face publice, si una dintre ele ar fi linkurile astea broken. S-ar putea sa ma insel, totusi, avand in vedere ca a fost un singur experiment, si nu a fost intr un mediu foarte controlat, s-ar putea sa fi fost simpla coincidenta. Nu mi se pare destul de relevant si util aspectul asta pentru a face un experiment controlat, dar daca cineva se ofera, sunt si eu curios ce rezultat obtine.

Krm
    Krm este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    32
    Data înscrierii
    13th October 2009
    Locaţie
    Targoviste / Bucuresti
    Posturi
    802
    Putere Rep
    32

Implicit

Pagina nu era noua, era deja creata si established pe pagina 9 in google in momentul in care a fost facut experimentul. Ca urmare a linkurilor provenite, rankul ei a crescut rapid pana a ajuns pe pagina 4 parca, sau 3 nu mai retin exact.
    pai poate dasta a si rankat mai repede. nu e ceva neobisnuit sa urce de pe 9 pe 3 deoarece daca esti pe prima pagina de ceva timp pentru o concurenta mare ai si tu o anumita autoritate.
    de acord cu tine ca sunt multe chestii hidden de la google, dar daca lumea ar stii ce si cum nu vreau sa ma gandesc cum ar arata internetul.
    da ar fi interesat de repetat testul, poate pui o vorba buna la cunostinta ta

Pagina 1 din 2 12 UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Răspunsuri: 5
    Ultimul Post: 16th February 2010, 22:55
  2. Google stie ce faci! Tu stii ce face Google?
    De Mircea Budean în forumul Google
    Răspunsuri: 6
    Ultimul Post: 26th August 2008, 14:21
  3. Diferenta dintre Google.com si Google.ro
    De Silver în forumul Google
    Răspunsuri: 8
    Ultimul Post: 25th July 2007, 18:51
  4. Diferenta intre link:nume_site in Google si...
    De fanelaru în forumul Metode de promovare, Analiza trafic.
    Răspunsuri: 2
    Ultimul Post: 9th February 2007, 23:17
  5. Google face 7 ani
    De Razvan Pop în forumul Google
    Răspunsuri: 18
    Ultimul Post: 28th September 2005, 01:24

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii
  •