Pustiu, optiunea de adrese alternative exista la trafic.ro de mult timp... cativa ani, poate vreo 5 sau chiar 6, daca nu chiar de la inceput...
Pustiu, optiunea de adrese alternative exista la trafic.ro de mult timp... cativa ani, poate vreo 5 sau chiar 6, daca nu chiar de la inceput...
Daca ai nevoie de un programator... | Nu folosesc !YM
Atunci e greseala mea... ce-i drept nu am folosit optiunea, dar citeam pe forumul lor ca nu merge, si credeam ca e o optiune noua.
O fi vreo coincidenta faptul ca azi am primit mail prin newsletter de la trafic.ro legat de adresele alternative?![]()
Si voi credeti ca de la faptul ca un site este trecut la trafic.ro doar cu www.numesite.ro nu si cu numesite.ro duce la o pierdere atata de mare fata de ceea ce raporteaza BRAT (90.000 vizitatori absolut unici), fata de 58.000 cat raporteaza trafic.ro (si atentie nu sunt unici) ??? Eu ma cam indoiesc de asta dar ma rog...
O posibila explicatie ar fi faptul ca codul SATI se introduce imediat in partea superioara a primei pagini, pentru ca ofera un timp scurt de incarcare si poate aduce un numar mare de afisari - declaratia unui director al departamentului de internet al BRAT.
Desi nu s-au facut publice rezultatele pe octombrie pentru membrii BRAT rezultatele pe luna trecuta sunt disponibile.
Durerea e ca primul site a ramas constant in ceea ce priveste traficul dupa BRAT, si a crescut cu 10% dupa trafic.ro (cod BRAT inserat imediat dupa <body>, iar cel trafic inainte de </body>
Pentru al doilea site cresterea BRAT este de 50%, iar dupa trafic.ro a inregistrat o crestere de 30% (cele doua coduri sunt implementate alaturat in footer)
Oare pozitionarea codurilor e problema ??? Eu nu prea cred...
Sunt cazuri exceptionale cand userul inchide browserul sau pica conexiunea internet inainte de incarcarea completa a paginii, de aceea nu cred ca pozitionarea codurilor poate explica diferentele de monitorizare a traficului in cazul in care unul din coduri este imediat dupa <body> si celalalt este imediat inainte de </body>. Mai ales ca in primul exemplu traficul crescuse in Trafic.ro desi codul pt contorul de la Trafic.ro era pozitionat al doilea.
Pozitionarea scriptului in pagina este foarte importanta. Avinash explica foarte clar ca totul trebuie orientat utilizator, in niciun caz orientat spre vendorul de webanalytic. Ceea ce face BRAT implica un mare risc, in cazul unei probleme a server-ului lor de servire utilizatorii nu vor mai vedea nimic din pagina web.
Apoi, depinde foarte mult de continutul site-ului aici. Ganditi-va ca homepage-ul de la prosport.ro are peste 2MB, de multe ori se incarca in mai mult de 30 de secunde. In 30 de secunde poti sa devii interesat de o stire si sa dai click pe link. Scriptul BRAT s-a incarcat, scriptul trafic.ro nu. Deci ?
Apoi mai sunt si adserver-ele, dupa care de multe ori asteptati sa va serveasca nelipsitul banner. Si inainte sa se afiseze vreun banner publicitar, BRAT-ul te numara. Trafic.ro nu. Deci ?
Utilizatorul trebuie sa fie pus mereu inaintea tool-ului de analiza. Niciodata invers.
Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)