Pagina 2 din 3 PrimulPrimul 123 UltimulUltimul
Rezultate 11 la 20 din 29

Subiect: BRAT publica primele rezultate ale monitorizarii

pustiu este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    35
    Data înscrierii
    28th April 2006
    Locaţie
    Cluj Napoca
    Vârstă
    44
    Posturi
    160
    Putere Rep
    35

Implicit

Asta au zis-o de la inceput. Vor fi ceva date publice, dar mare parte din ele vor fi accesibile doar membrilor BRAT.
    Eu am incredere in sistemul lor de monitorizare al traficului. Intr-adevar difera destul de mult datele, dar trebuie facuta o analiza atenta inainte de a trage concluzii.

romania inedit este deconectat Banned
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    16th October 2007
    Locaţie
    Slatina
    Vârstă
    49
    Posturi
    793
    Putere Rep
    0

Lightbulb

Parerea mea este ca ar trebui sa faca rezultatele publice !
    Oricum eu nu permit sa se instaleze scripturi de la brat-online , pana nu ofera rezultate publice !
    Nu inteleg cui ii e frica de publicarea rezultatelor , ca sa stim si noi cam cum sta fiecare !

Reputatie:
    35
    Data înscrierii
    28th April 2006
    Locaţie
    Cluj Napoca
    Vârstă
    44
    Posturi
    160
    Putere Rep
    35

Implicit

Pai nu trebuie sa le permiti, trebuie sa le dai bani pentru a te include in studiu.
    BRAT e o institutie non profit, deci la urma urmei singurul bine pe care il faci daca intri in BRAT e ca poti sa contribui la micsorarea taxelor pentru participanti.
    In ceea ce priveste datele, mi se pare normal sa nu fie publice decat o mica parte din ele. Nici pe trafic.ro nu sunt publice. De ce ar fi aici?
    Doar nu vrei ca cei care intra in BRAT sa plateasca iar concurenta sa analizeze rezultatele?

VisualMind este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    35
    Data înscrierii
    29th August 2006
    Posturi
    53
    Putere Rep
    35

Implicit

Citat Postat în original de tataraseni Vezi Post
    BRAT a publicat primele rezultate ale monitorizarii site-urilor inscrise, rezultatele le gasiti aici BRAT - Biroul Roman de Audit al Tirajelor

Toate bune si frumoase doar ca exista unele inadvertente greu de explicat... de exemplu un site monitorizat BRAT apare cu 90.000 de vizitatori dupa raportul BRAT si cu doar 58.000 dupa trafic.ro; alt site apare cu 45.000 de vizitatori dupa BRAT si cu 85.000 de vizitatori dupa trafic.ro
    Intr-un sistem perfect este foarte logica si evidenta observatia ta. Insa aici sunt prea multe variabile care trebuie luate in calcul: uptime-ul serverului pe care este site-ul, banarea anumitor spideri / scripturi, loadul serverului de audit a traficului care la un moment dat nu mai face fata si ii mai crapa procesele de mysql si nu mai poate sa deserveasca toate conturile, etc.

Ideea este ca daca tot vreti un etalon de trafic pe web-ul romanesc, il veti avea calculand media aritmetica a traficului prezentat de cat mai multe programe de audit "de mai multa sau mai putina incredere" a traficului.

Trafic.ro au interesul lor sa arata rezultate diferite, si voi ati face la fel daca asta ar deservi intereselor voastre. In momentul in care le-am pus intrebarea de unde apare diferenta destul de mare de trafic comparand algoritmul nostru folosit pe un site care exclude majoritatea spiderilor si cel de la trafic.ro ghici ce raspuns am primit ?!

... "noapte buna copii"

Toto este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    46
    Data înscrierii
    14th June 2005
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    1.905
    Putere Rep
    46

Implicit

Citat Postat în original de pustiu Vezi Post
    Eu am incredere in sistemul lor de monitorizare al traficului.
    Man, nu e vorba de incredere.. Nu a zis nimeni ca cifrele nu sunt reale, etc... Pur si simplu nu vad rostul acestor date incomplete (publicului)... Care e rostul lor?? Sa confirme ceea ce stim deja din trafic.ro? si anume ca softpedia e lider pe zona lui, ca gsp sta foarte bine, etc?? Sincer, ca vad in trafic.ro la softpedia 1 milion de unici sau ca vad la SATI 1 milion doua sute, nu are nici o importanta... tot lideri sunt...

Reputatie:
    35
    Data înscrierii
    28th April 2006
    Locaţie
    Cluj Napoca
    Vârstă
    44
    Posturi
    160
    Putere Rep
    35

Implicit

You Man!!! ...
    Lasand glume deoparte, tu ce ai vrea sa vezi? Datele astea sunt mai mult pentru PR. Ti se pare normal ca un site de-al tau sa fie desfacut bucatele si sa fie prezentat concurentei? Surse de trafic, cautari, paginile de top, etc..? Sunt curios insa ce date sunt vizibile pentru membrii departamentului BRAT online. Stiu ca ei au acces la un numar mai mare de date, nu stiu insa care.

Daca ziceam ca am incredere in sistemul lor, e pentru ca multi sunt sceptici dupa aparitia primelor rezultate. Toti se leaga de diferentele de valori inregistrate de algoritmi: Trafic.ro, SATI, Google Analytics. Si aici fac greseala: fiecare calculeaza corect in felul lui, dar daca trafic.ro inregistreaza oricate refreshuri dai pe o pagina si le aduna la numarul de afisari, SATI aduna maxim 5. Asta e doar un exemplu, poate e prost dat, dar poate lamuri.

Trafic.ro insa nu poate fi impartial, atata timp cat Netbrige e implicata direct pe piata de publicitate online. Pe de alta parte, BRAT si google analytics sunt sisteme neutre.
    Toto - partea de final ia-o ca o paranteza. Am pus-o pentru cei care sunt revoltati ca apar diferente intre datele inregistrate.

romania inedit este deconectat Banned
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    16th October 2007
    Locaţie
    Slatina
    Vârstă
    49
    Posturi
    793
    Putere Rep
    0

Lightbulb

Citat Postat în original de pustiu Vezi Post
    Pai nu trebuie sa le permiti, trebuie sa le dai bani pentru a te include in studiu.
    BRAT e o institutie non profit, deci la urma urmei singurul bine pe care il faci daca intri in BRAT e ca poti sa contribui la micsorarea taxelor pentru participanti.
    In ceea ce priveste datele, mi se pare normal sa nu fie publice decat o mica parte din ele. Nici pe trafic.ro nu sunt publice. De ce ar fi aici?
    Doar nu vrei ca cei care intra in BRAT sa plateasca iar concurenta sa analizeze rezultatele?
    Imi pare foarte rau ca nu am fost mai clar !
    Eu folosesc cu mare succes suplimentele mozilla si unul dintre ele este NoScript , adica nu permit sa instaleze orice scrip , orice site !
    Brat-online l-am bagat la lista siteurilor care nu sunt de incredere !
    Credeti ca ma numara si pe mine daca nu le permit sa-si bage scriptul in computerul meu ?

tataraseni este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    42
    Data înscrierii
    15th July 2005
    Locaţie
    Brasov
    Posturi
    1.482
    Putere Rep
    42

Implicit

Vad ca subiectul propus de mine a trezit interesul multora dar din pacate nimeni nu a incercat sa dea o explicatie de bun simt a rapoartelor diferite oferite pentru doua site-uri de catre cele doua sisteme de monitorizare.

Revin cu datele initiale :

1) primul site : 58.000 vizitatori dupa trafic.ro, 90.000 dupa BRAT;
    3) al II - lea site : 85.000 vizitatori, dupa trafic.ro, 45.000 dupa BRAT;

Statisticile sunt pentru luna septembrie. Dupa trafic.ro avem un raport subunitar intre numarul de vizitatori ai primului site cu al II-lea site, mai exact 0,68... dupa BRAT acest raport nu doar ca este supraunitar dar mai e egal si cu 2...

Nedumerirea mea e unde e buba ???

kevinro este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    37
    Data înscrierii
    28th June 2005
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    49
    Posturi
    369
    Putere Rep
    37

Implicit

Se constata intr-adevar ceva diferente majore, dar cred ca ele tin strict de felul in care se numara vizitatorii unici. Adica, unii (Trafic) numara ca Pristanda steagurile... unu' la primarie... doua la scoala de fete... trei la prefectura... total 49, coane Fanica!... altii incearca sa pastreze numarul lor la nivelul absolut, adica daca unul mi-a venit pe site acum 2 saptamani, nu il mai numar inca o data dupa 2 saptamani. In Trafic vizitatorii se numara chiar de la o zi la alta, adica e oarecum normal ca de la o zi la alta sa il numeri diferit, dar nu mai e normal ca, daca iti intra de 7 ori in fiecare din cele 7 zile din decursul unei saptamani, sa il numeri ca pe 7 vizitatori. De aici discrepanta. Trafic.ro din cate am observat are tendinta de a raporta (mult) mai multi vizitatori, tocmai fiindca numara vizitatorii precum Pristanda steagurile. Cazul prezentat de Tataraseni (vizitatori mai multi in Brat decat in Trafic) este totusi surprinzator si ar merita investigat mai indeaproape. E posibil totusi sa fie vorba de o implementare proasta a unuia din scripturi.
    Lucian

Reputatie:
    35
    Data înscrierii
    28th April 2006
    Locaţie
    Cluj Napoca
    Vârstă
    44
    Posturi
    160
    Putere Rep
    35

Implicit

Revin cu datele initiale :

1) primul site : 58.000 vizitatori dupa trafic.ro, 90.000 dupa BRAT;
    3) al II - lea site : 85.000 vizitatori, dupa trafic.ro, 45.000 dupa BRAT;
    Raspunsul la prima problema poate fi acesta:
    Pana acum, trafic.ro NU oferea posibilitatea de a mentiona adrese alternative pentru un site. Uite ce zic ei:
    1. Daca nu introducem nimic in campul de adrese alternative, serviciul Trafic.ro va contoriza doar cererile de pagini ce vin pentru adresa www. situlmeu.ro si toate sub-paginile acesteia (www. situlmeu.ro/desprenoi/ sau www. situlmeu.ro/desprenoi.html, de exemplu). Orice alta cerere de forma http: //situlmeu.ro/... nu va fi contorizata.
    Concluzia: se pot pierde foarte multe afisari(vizitatori) daca nu ai redirectare spre www, sau cel putin asta inteleg eu din ceea ce spune Trafic.ro.

Oricum implementarea optiunii de adrese alternative doar acum da inca o data dreptate celor care au pus la indoiala corectitudinea sistemului de monitorizare trafic.ro.

La cea de-a doua problema, a dat raspunsul kevinro deci nu mai repet.

Pagina 2 din 3 PrimulPrimul 123 UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. BNR publica cursul cu delay
    De Butcher în forumul Continut web
    Răspunsuri: 7
    Ultimul Post: 20th June 2009, 14:30
  2. yahoo va publica reclame Adsense ?
    De evolution în forumul Adsense
    Răspunsuri: 11
    Ultimul Post: 13th June 2008, 15:40
  3. rezultate google
    De Mascka în forumul Google
    Răspunsuri: 3