Postat în original de
Nic
Nu, pt ca e foarte greu sa faci o multime de plati catre alti bloggeri - persoane fizice - si sa le treci in contabilitatea unei firme.
Preturile pe blogurile din ro pt un advertorial sau link in sidebar sau etc sunt mult supraevaluate. Stiu bloguri, pe care daca pui un bloc adsense cel mai mare, in stil MFA, in cea mai agresiva pozitie de pe blog, nu ar castiga 10 euro pe luna din adsense, dar lumea vinde un amarat de link in sidebar cu 10 euro pe luna, ca deh, blogul are pr3 nu? Linkurile - ca si adsense - sunt o forma de publicitate. Ce e mai probabil, ca nu stie google sa monetizeze eficient spatiul de publicitate al unui blog, sau cineva plateste mult prea mult pt un link in sidebar?
Din punctul meu de vedere, un link in sidebar ar trebui sa coste maxim 1/20 din cat ar face blogul in adsense. Faci 100E euro din adsense pe luna pt un site (ceea ce inseamna minim 1k uv/zi in ro), un link lunar valoreaza cam 5 euro.
(cam offtopic ultimele paragrafe, dar se preteaza la piata actuala de vandut linkuri.)
NU e deloc offtopic. E defapt MOTIVUL pentru care ma gandesc serios sa creez diferite pachete seo. E mai rentabil in primul rand pt mine. Dar costurile sunt maricele, asa ca trebuie sa le amortizez vanzand pachete si altora.
E imposibil sa ceri intre 5-20 de euro pt un advertorial pe bloguri pline de linkuri in footer si in module stanga dreapta. Linkl meu are valoare 0.01. Clasa C e una dintre atributele unui link, asa ca asta e doar primul pachet dintr-o serie lunga de pachete.
--- Later Edit --- (ca mi-a fost lene sa apas "Edit")

Postat în original de
1nesco
100 articole unice cu link despre un anume produs? E posibil asa ceva?
Nu prea vad cum...
1 euro articolul unic. x100 = 100 euro - costurile pt content. Si da, gasesc 100 de prs sa scrie la 1 euro un articol. Dar banuiesc ca nu va asteptati sa si vanda, sau sa faca conversie, facand parte dintr-un pachet construit pt linkuri clasa C.

Postat în original de
StarNET
traficul unui site cred ca atarna un minim de 30 .. 40% din formula pentru calcularea autoritatii unei pagini/site si prin urmare si de valoarea link-ului. O pagina cu autoritate e una vizitata des pe care vizitatorii se intorc.
100 de blog-uri pe 100 de ip-uri diferite ( chiar clasa C ) e realizabil foarte usor, chiar sa le administrez pe toate dintr-un singur loc cu o singura baza de date comuna.
Ce preferi, internal link dintr-un blog cu 10 unici pe zi, dar linkul este din content pe o pagina unde sunt doar 3 linkuri externe, sau un link dintr-o pagina in care sunt 100 de linkurie externe?
Nu sunt chiar asa usor de facut, dezvoltat, populat, ....... sunt costuri maricele. Rostul postului e sa realziez daca e si profitabil.

Postat în original de
robyroy
Personal as evita sa cumpar un asemenea serviciu. Am vazut asemenea oferte garla pe DP, la preturi poate mai mici decat 500 EUR.
Chit ca ai avea 100 de ip-uri din clase C diferite, vor fi bloguri/siteuri facute special pentru vanzare de linkuri. E foarte greu de crezut ca vei avea un trust rank suficient pe toate incat sa merite sa cumpar de la tine. In plus o singura greseala din partea ta si vei fi penalizat masiv. Linkurile vor deveni useless.
Eu nu vreau sa cumpar de unde cumpara toti. Prefer sa am control asupra lor, si sa ofer servicii de calitate. Penalizare masiv? Pentru ce? Pachetul de 100 links este defapt dintr-o retea de site-uri si bloguri, care ma astept sa treaca de 300 pana in vara viitoare (dar doar 100 ip clasa C). Cele 100 de linkuri sunt pe site-uri apropiate ca nisa, si bloguri random. Blogurile nu au doar articole cu linkuri, sunt si articole normale. Daca ai 2 pachete de ex, nu toate linkurile vin de pe acelasi bloguri, ci random.Dar cele 100 ip raman aceleasi, domeniile sunt altele in proportie de 40%. Nu exista motiv de penalizare, fiind defapt naturale 100%.

Postat în original de
lovelife
Problema mare este data de atoritatea unui astfel de blog pentru google, e greu sale promovezi pe cele 100 de bloguri si sa aiba autoritate, eu am doar vreo 6 astfel de bloguri si nu prea am reusit sa aduc nici unul la o astfel de autoritate, probabil 10 link-uri in bloguri selectionate cu grija (autoritate, nisa, relevanta, etc) sa fie mult mai valoroase (d.p.d.v
SEO) decat cele 100 de link-uri de genul acesta si asta inseamna sa spunem un maxim 200E daca cumpar la pret maxim sau 80E daca cumpar la un pret mediu al pietii
PR se pare ca nu este o problema, daca vb de 2-4,pentru un blog. Trafic? Nu ma intereseaza, eu vand linkuri. Nisa pt blog? Content-ul e important, sa-ti apara in rezultate. Pretul il analizez la final si il compar cu ce oferte sunt de actualitate pe piata din romania. Stie Nic ce stie
Nu trimite PM cu intrebari, posteaza pe forum! Nu ofer sfaturi, audit sau raspunsuri pe PM.