Pagina 1 din 2 12 UltimulUltimul
Rezultate 1 la 10 din 12

Subiect: Link exchange. Periculos ?

gaby este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    32
    Data înscrierii
    2nd August 2007
    Posturi
    275
    Putere Rep
    32

Question Link exchange. Periculos ?

Salutare, am tot citit despre faptul ca schimbul de link-uri poate atrage cu sine penalizari, insa am dat si despre pareri/articole cum ca daca nu este facut in exces, este ok. Acum, as vrea sa stiu si parearea celor cu mai multa experienta, in jur de 15 link exchange-uri pot fi un factor de risc serios?
    Schimburile au fost facute in timp, si nu adaugate toate odata. Unele sunt site-wide, altele nu.
    Forum IT: PC Troubleshooting - din pasiune pentru calculatoare.

N. Iulia este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    26
    Data înscrierii
    26th February 2012
    Locaţie
    Timisoara
    Vârstă
    34
    Posturi
    222
    Putere Rep
    26

Implicit

15 link-uri nu sunt problema, sunt site-uri ce se tin bine si cu 20+, ideea e urmatoarea:

- site-urile cu care faci schimb de link sa nu fie spam/penalizate/etc pentru ca iti va face rau si tie, si sa verifici cu cine au ei schimb de link sa nu fac trimiteri catre site-uri proaste
    - asigurate ca daca faci schimb de link site-wide si partenerul sa faca acelasi lucru nu doar pe home-page
    Anunturi gratuite online de mica publicitate, anunturi auto cu masini second hand de vanzare, dezmembrari si piese auto.

stefan_hellzone este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    28
    Data înscrierii
    14th November 2010
    Locaţie
    Barlad
    Posturi
    351
    Putere Rep
    28

1 out of 1 members found this post helpful.

Implicit

din cate am auzit ar fi o problema, dar nu cred ca te afecteaza daca nu faci asta excesiv. si eu mai fac link exchange, dar rar. cred ca am maxim 5-6.
    Urmeaza o cura pentru detoxifierea organismului.

floryn este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    23
    Data înscrierii
    18th March 2013
    Locaţie
    Ploiesti
    Posturi
    106
    Putere Rep
    23

1 out of 1 members found this post helpful.

Implicit

Gandeste-te ca majoritatea persoanelor care fac schimburi de linkuri au mai multe site-uri . Au site-uri pe care le promoveaza si pe care nu pun linkuri si mai au alte site-uri pe care le folosesc doar pentru schimburi(deseori incercari esuate de site-uri, site-uri penalizare, etc). Chiar daca acum site-ul unde ti-a pus link are un OBL mic , exista un risc foarte mare ca pe viitor numarul sa creasca dramatic. Asa ca ai grija, in cazul in care ai facut un schimb de linkuri sa verifici frecvent starea site-ului respectiv.
    Despre schimb de linkuri reciproc nu mai vorbesc... este clar ca e mult mai daunator decat alte scheme de link exchange.

cris este deconectat Junior SeoPedia
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    9th July 2007
    Vârstă
    41
    Posturi
    1.034
    Putere Rep
    0

Implicit

site-urile cu care faci schimb de link sa nu fie spam/penalizate/etc pentru ca iti va face rau si tie
    am mai auzit aceasta afirmatie dar nu mi se pare corecta sa zicem ca nu vorbim chiar de link-exchange doar de un backlink de pe un site penalizat, asta cum ar fi daca io vreau sa ii fac rau unui site , creez unul penalizat (duplicat content etc) si pun link catre siteul care vreau sa dispara din google
    O fi asa?

N.Paul este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    26
    Data înscrierii
    9th May 2012
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    32
    Posturi
    439
    Putere Rep
    26

Implicit

Dacă respectivul nu știe ”Da” este posibil. Dar poți seta în google webmaster ce linkuri să le elimini și astfel îi poți spune lui nea G. că linkul ăla este pus pentru ați face rău.
    ░▒▓█▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀█▓▒░

Benko Zoltan este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    23
    Data înscrierii
    18th March 2013
    Vârstă
    51
    Posturi
    359
    Putere Rep
    23

Implicit

Am avut o discutie cu Serban Cristian la postul Ghid - Cum sa iti faci un site de micronisa fara cunostinte avansate referitor la raportul intre linkuri sitewide (link exchange in blogrol sau in footerul pagini pe toate paginile) si raspunsul a fost urmatorul.

Citat Postat în original de Serban Cristian Vezi Post
    Zoltan: intre timp s-au schimbat lucrurile cu ultimele updateuri, asa ca nu mai recomand sitewide in nici o proportie
    Am citit si in alte locuri ca daca vin foarte multe linkuri de pe un domaniu cu aceeasi ancora, acelea vor fi catalogate linkuri nenaturale si pot duce la penalizarea siteului pe cuvantul cheie din ancora. Eu am scos toate linkurile sitewide dintre siteurile mele, consider ca este mai bine sa se ridice incet dacat sa nu se ridice deloc.

danielb este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    22
    Data înscrierii
    16th March 2013
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    96
    Putere Rep
    22

Implicit

Link-ul exchange nu ajuta, google te penalizeaza sau cel putin te scade in rank, pe termen scurt probabil vei avea cresteri dar intr-un final vei fi subclasat, fa exchange 3 way si ai grija cu ce site-uri faci, in felul acesta riscul de a fi penalizat este minim.

ps. la 5 +/- exchange-uri probabil nu vei fi subclasat dar nu se merita riscul.

Mihai_Is este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    12th February 2013
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    525
    Putere Rep
    0

Implicit

danielb:
    Link-ul exchange nu ajuta, google te penalizeaza sau cel putin te scade in rank
    Nu stiu de unde ai tras tu concluziile astea, poti sa si sustii ceea ce spui?
    Pentru un site mic, mediu cred ca e aproape imposibil sa obtii linkuri naturale.
    Eu sustin contrariul: linkul exchange ajuta, atata timp cat stii cum sa faci si cu ce site-uri il faci. Nu link direct, ci de preferat A-B-C sau A-B-C-D atata timp cat ai o retea de siteuri si parteneri pentru asta.
    Argumentul meu este acela ca sunt companii care au angajati si care doar cu asta se ocupa, iar daca nu ar mai fi necesar link exchange oare ar mai avea rost astfel de topicuri? https://forums.digitalpoint.com/foru...k-exchange.53/
    Chiar crezi ca toti de acolo nu stiu ce fac?

Benko Zoltan este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    23
    Data înscrierii
    18th March 2013
    Vârstă
    51
    Posturi
    359
    Putere Rep
    23

Implicit

Citat Postat în original de Mihai_Is Vezi Post
    danielb:

Nu stiu de unde ai tras tu concluziile astea, poti sa si sustii ceea ce spui?
    Pentru un site mic, mediu cred ca e aproape imposibil sa obtii linkuri naturale.
    Presupun ca daca ai un site de 5 pagini, si faci link exchange cu alte siteuri mici care au la fel cate 5-10 pagini in diverse scheme problema nu este foarte mare. Problema apara cand ai un blog sau un site cu mii de pagini si posturi.
    Cum am scris mai sus, google poate considera linkuri unnaturale linkurile care pleaca de la un domeniu in numar foarte mare cu aceeasi ancora spre acelasi site. Aceste conditii arata ca doresti sa manipulezi pozitia in SERP, cea ce google nu doreste de aceea te poate penaliza.

Pagina 1 din 2 12 UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Link exchange si banner exchange site animale si magazine online
    De iond în forumul Link/banner exchange
    Răspunsuri: 3
    Ultimul Post: 17th September 2011, 19:17
  2. Modrewrite Periculos?
    De marcos29 în forumul Google
    Răspunsuri: 10
    Ultimul Post: 23rd May 2008, 21:04
  3. Link exchange / Banner exchange
    De matican în forumul Link-uri/Bannere
    Răspunsuri: 0