Am votat advertoriale
Advertoriale
Linkuri
Nu am votat pentru ca ambele sunt la fel de importante, depinde de locul de unde "cumperi"
Pe langa avantajele evidente expuse la inceput, adaug ca un link cumparat dar care este pozitionat intr-un loc favorabil pe langa link juice e posibil sa aduca si vizitatori. Din punctul meu de vedere este superior, si numai astfel de linkuri merita cumparate.
Pe de alta parte la advertoriale eu vad un avantaj de scurta durata intrucat dupa postare aduce niste vizitatori, ulterior mai ramai cu un link pe o pagina dintr-un blog, zic eu fara prea multa importanta. Cu toate acestea, daca primesc un astfel de link incerc sa promovez pagina respectiva pentru ca imi ajuta mie linkul.
Asadar, adevarul este undeva la mijloc![]()
Linkurile pe index, cumparate sau nu le vad cu o valoare mai mare. Oricum Google face bine ca nu incurajeaza linkurile platite, pe fata, nu ca ei au Adwords. Incurajandu-le am avea un internet dominat de puterea financiara a unor firme, consortii. Un fel de imperialism, daca facem o comparatie intre lumea reala si cea virtuala eu zic ca traim ultimii anii (perioada relativa) pana ce omului de rand, simplu ii va fi accesibil sa se pozitioneze pentru cuvinte valoroase. Treptat consider ca piata va fi dominata de cei cu bani, pe masura ce tot mai multi vor observa potentialul internetului. Competitia creste de la an la an pana cand vor trebui ani de munca pentru a te pozitiona. Asta e cam alt subiect dar cred ca e interesant, viitorul motoarelor de cautare.
In principiu, orice link e bun daca e pe nisa site-ului sau a paginii de promovat.
De citit valoarea reala a unui link.
Nu recomand cumpararea de linkuri din top 10, pe motiv ca nimeni nu poate garanta mentinerea lor acolo.
Precum spune colegul Nic, mult mai atractive sunt urmatoarele, din top 20-40.
Din practica am vazut ca prea putini sunt dispusi sa ofere acces la analytics, oferind doar nisa, rareori acestia aparand ca si concurenti in top 50-100.
In sensul asta, mult mai eficiente par advertorialele care au o sansa mult mai mare sa prinda pozitii bune pe expresii long tail targetate.
Concluzie: Votat advertoriale.
Credinta la institutiile specializate. Aici facem Servicii de seo
Mi se spunea 1nesco
S-au cam dat raspunsurile care trebuiau date.
Totusi, desi prefer advertorialele, am o mare nedumerire de ceva timp si as vrea cateva pareri, de fapt cat mai multe:
Advertorialele sunt indicate pe bloguri din aceeasi nisa sau si pe bloguri generale?
Si in acest sens, daca ar fi sa facem o camparatie intre 2 bloguri
1. blog aceeasi nisa, PR 2, vechime 1 an
2. blog nisa generala, PR 3, vechime 2 ani
3. blog nisa generala, PR 4, vechime 9 luni
Pe ce blog m-ar ajuta cel mai mult advertorialul?
Am dat cateva exemple la intamplare.
Eu unul as alege blogul de pe aceeasi nisa. Nu te lasa prins in capcana in care cad majoritatea : nu mai vana neaparat PR-ul inalt.
Oricum ar fi mai multe de discutat pe tema aceasta. in prmul rand pretul, apoi trustul pe care il are domeniul, etc. Sunt mai multi factori pe care trebuie sa ii ai in vedere.
Daca te pot ajuta cu un sfat sau daca doresti o oferta de optimizare pentru siteul tau, da-mi un mesaj!
Nu m-am orientat strict dupa PR, de fapt vroiam sa vad mai degraba daca voi obtine acelasi raspuns chiar daca blogurile indicate de mine aveau un PR mai ridicat si o vechime mai mare decat blogul pe nisa care ma intereseaza.
Mersi mult pentru raspunsuri...
hotomane
Una peste alta, in functie de buget, nu le-asi refuza nici pe celelalte daca sunt la un pret decent. Ipotetic vorbind.
Daca te pot ajuta cu un sfat sau daca doresti o oferta de optimizare pentru siteul tau, da-mi un mesaj!
Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)