Citat Postat în original de Alex Dumitru Vezi Post
Pentru mine link building inseamna 90% link bait. Nu cumpar linkuri si nu fac link exchange decat foarte rar si nu cu siteurile importante.

Eu nu dau 2 bani pe linkuri de pe siteuri irelevante si prefer link bait-ul pentru ca de cele mai multe ori imi aduce linkuri foarte relevante. Dupa parerea mea, relevanta inseamna totul si cel mai bun link e atunci cand cineva imi preia o stire ( o rescrie ) si imi pune link catre stirea mea. Asta inseamna ~100% relevanta si ajuta enorm. Eu asa mi-am crescut toate blogurile si a dat randament mult mai mare decat toate exchangeurile si linkurile cumparate.
In mare experienta mea e pe .ro .
Am un singur site cu care obtin foarte mult link bait, lunar cateva linkuri bune, pe site-uri cu autoritate ,etc,etc. Eu unul zic ca romanii, cand vine vb de bait se rezuma la asta , am de scris un articol despre fructe , incep sa scriu, caut pe google cateva site-uri despre fructe, vad primele 3 pozitii si le dau link ca exemple(si aici fac referire si la jurnalistii online , deh, ce pot sa zic, eu le multumesc ). Deci marea parte a linkurilor primite sunt primite doar pentru ca am pozitii fruntase in google, bine asta e ok ca voi tine pozitia acolo mult si bine.
Totusi, intrebarea mea este, ce faci pe .ro cu un site nou ? Nu ai pozitie deci greu sa obtii link bait , ce faci atunci ? Cred ca de asta am observat cateodata la google, cu un site nou ii da o pozitie buna timp de o luna, a obtinut ceva feedback ramane undeva pe acolo, nu, bum, te-ai dus jos si greu sa mai urci.

Parerea mea ...