Pagina 3 din 4 PrimulPrimul 1234 UltimulUltimul
Rezultate 21 la 30 din 31

Subiect: Cum obtinem linkuri?

Krumel este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    72
    Data înscrierii
    15th November 2004
    Locaţie
    Iasi
    Vârstă
    48
    Posturi
    6.261
    Putere Rep
    72

1 out of 1 members found this post helpful.

Implicit

Sincer nu sint sigur ca privacy e si ptr roboti sau doar ptr oameni. Dar stiu sigur ca sint roboti care verifica whois-urile si tin cont de ce e acolo. Cine a inregistrat domeniul, ce varsta are inregistrarea, cine l-a detinut inainte - apoi cu diferite corelari verifica vechiul continut, actiualul continut, un istoric al celui ce l-a inregistrat...
    Krumel - apeleaza la serviciile oferite de mine prin formularul de pe blog.

Marylina este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    32
    Data înscrierii
    22nd October 2010
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    350
    Putere Rep
    32

Implicit

Eu am facut treaba buna cu linking intre site-uri cu ip-uri diferite pe acelasi nume... nici eu nu stiu daca privacy se aplica si pentru roboti dar in cazul meu a produs efectul scontat.
    Ma joc si scriu despre jocuri, in special jocuri noi.

Nic
    Nic este deconectat Super Moderator
    Reputatie:
    53
    Data înscrierii
    14th May 2007
    Posturi
    987
    Putere Rep
    53

Implicit

Citat Postat în original de Cristi Ursut Vezi Post
    Poti detalia in legatura cu procentul de 10%? E prima data cand aud de asa ceva Adica, din totalul de linkuri pe care un site il primeste, maxim 10% sa fie de pe acelasi ip?
    Nu stiu daca procentul de 10% e foarte corect- probabil ca nu e exact, eu asa l-am citit - insa ideea ramane aceeasi. Vezi ca sunt tooluri care iti arata distributia backlinkurilor in functie de ip-urile de pe care vin, seo elite are optiunea asta, probabil ca si altele.

Pt un site cu putine backlinkuri, (sute/mii) un profil natural de linkuri ar arata distributia ipurilor ca fiind in single digits maxim. Gen maxim 3-4% de la primul ip, 2-3% de la urmatorul, etc..

Pt un site cu mult backlinkuri, (zeci de mii, etc..) un profil natural de linkuri ar arata distributia ipurilor in pocent subunitar. Gen 0,xx% de la primul ip, 0,xx% de la alt ip, etc...

Daca procentul venit de la un singur ip e dubios de mare - gen 40% din linkuri provin de la acelasi ip, sau etc (pt un site cu un nr de backlinks established, nu o simpla anomalie cum poate sa apara la orice site la inceput)... denota un profil nenatural de linkuri ---> risti penalizari legate de backlinks, backlinks spam, posibil sandbox, discount links, etc..

Zorrocaesar este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    29
    Data înscrierii
    10th September 2010
    Locaţie
    Sibiu
    Posturi
    49
    Putere Rep
    29

Implicit

Citat Postat în original de Krumel Vezi Post
    Sincer nu sint sigur ca privacy e si ptr roboti sau doar ptr oameni. Dar stiu sigur ca sint roboti care verifica whois-urile si tin cont de ce e acolo. Cine a inregistrat domeniul, ce varsta are inregistrarea, cine l-a detinut inainte - apoi cu diferite corelari verifica vechiul continut, actiualul continut, un istoric al celui ce l-a inregistrat...
    Se pare ca pe gogu nu-l prea intereseaza cine a detinut domeniul si nici cand l-a inregistrat. Stiu eu!

Seo Fact no. 60

Alex Dumitru este deconectat Administrator
    Reputatie:
    64
    Data înscrierii
    20th April 2006
    Locaţie
    Pitesti / Bucuresti
    Vârstă
    37
    Posturi
    3.339
    Putere Rep
    64

Implicit

Citat Postat în original de Zorrocaesar Vezi Post
    Se pare ca pe gogu nu-l prea intereseaza cine a detinut domeniul si nici cand l-a inregistrat. Stiu eu!

Seo Fact no. 60
    Acolo e vorba de vechime si nu de nume.

Eu le am pe toate pe acelasi nume si m-am tot gandit sa pun privacy la ele.

RoManiac este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    50
    Data înscrierii
    31st March 2008
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    1.045
    Putere Rep
    50

Implicit

apoi cu diferite corelari verifica vechiul continut, actiualul continut, un istoric al celui ce l-a inregistrat...
    Un subiect destul de interesant pe care l-am studiat destul de mult. Partea buna e ca nu se aplica penalizari.

--- Later Edit --- (ca mi-a fost lene sa apas "Edit")

Seo Fact no. 60[/QUOTE]

Te-ai gandit ce isterie s-ar crea daca ar recunoaste asta Matt Cutts? Ce s-ar intampla din momentul acela? Vezi ca e problematic sa tragi concluzii definitive doar din spusele unui singur om. Citesti ca sa compari , nu citesti ca sa crezi din prima totul

Reputatie:
    72
    Data înscrierii
    15th November 2004
    Locaţie
    Iasi
    Vârstă
    48
    Posturi
    6.261
    Putere Rep
    72

Implicit

RoManiac penalizarile nu cred ca ai cum sa le detectezi in cazul asta, sa nu ne hazardam la afirmatii.

Legat de ce zice Cutts: vechimea unui domeniu poate fi evaluata dupa inregistrarea domeniului si detinatorul lui (istoric) si paginile arhivate sau orice alta dovada "palpabila" care sa faca rederire in timp la ea.

Nu sint neaparat factori determinanti, in SEO factorii se cumuleaza.

Reputatie:
    50
    Data înscrierii
    31st March 2008
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    1.045
    Putere Rep
    50

Implicit

RoManiac penalizarile nu cred ca ai cum sa le detectezi in cazul asta, sa nu ne hazardam la afirmatii.
    Pai uite de ce zic ca nu apar penalizari.
    Am luat un site x ce toata viata lui a promovat un forum de masini pentru concursuri. Il preiau de la vechiul proprietar si-l transform intr-un site de Furnitures . Nu fac nici un fel de seo pe el in afara de optimizarea on page si vad ca dupa un an situl a ajuns la un trafic ce ma satisface si fara a suferi vreo penalizare, situl bazandu-se doa pe trust rankul obtinut in urma muncii vechiului proprietar.
    Cum ramane cu corelarea vechiului continut cu noul continut in cazul asta? Cum ramane cu schimbarea ownerului mai ales ca datele de inregistrare sant la vedere fara a avea nici un moment privacy pe domeniu.
    Cazul de fata nu este singular. In urma mai multor experimente de genul acesta am tras concluziile astea.

referitor la problema cu Mutt Cutts. pai acum hai sa ne gandim. sa zicem ca Titlul unei pagini conteaza 20% , continutul 30% , Meta tagurle 5 % si vechimea 45%. Normal ca toti factorii de cumleaza dar tu in primul moment ce ai face? Te-ar mai interesa Meta Tagul de exemplu in primul si in primul rand? Normal ca se cumuleaza dar acum depinde in ce proportie conteaza fiecare factor in parte. Daca eu aflu de exemplu ca 50% din algoritm il reprezinta numai vechimea domeniului este foarte posibil sa ignor cel putin la inceput toti ceilalti factori cu o pondere de 1-2-3 %
    Ultima modificare făcută de RoManiac; 12th November 2010 la 17:14.

Reputatie:
    72
    Data înscrierii
    15th November 2004
    Locaţie
    Iasi
    Vârstă
    48
    Posturi
    6.261
    Putere Rep
    72

Implicit

RoManiac, un an inseamna mult ptr SEO... deci exemplu nu evidentiaza mai nimic.

La exemplul cu Cutts, eu nu iau de bun ce zice el. Vorba ta, corelarile de informatii si experienta sint cea care conteaza.

Reputatie:
    50
    Data înscrierii
    31st March 2008
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    1.045
    Putere Rep
    50

Implicit

Tot n-am inteles ce ai vrut sa spui ca un an inseamna mult pentru SEO atata timp cat domeniul a rankat pe noul continut inca din a doua luna . M-am referit ca si dupa un de zile domeniul nu si-a luat vreo penalizare.

1.Se ia una bucata domeniu .
    2.I se sterge vechiul continut. 9 ani a avut continut despre masini. In ultimul s-a schimbat absolut tot inclusiv platforma si s-a pus continut de Furnitures.
    3.Este lasat la voia lui Google si nu se face deloc optimizare pe el deca on page pentru noul continut.
    4.Se modifica la vedere datele detinatorului. Chiar si la vechiul detinator datele de inregistrare erau vizibile.
    5.Domeniul incepe sa rankeze dupa a doua luna.
    6.Creste constant timp de 6 luni , apoi stagneaza si incepe sa se mentina.

Concluzie : Google n-a tinut cont de nimic , nici de schimbarea ownerului nici de schimbarea totala a continutului si a pastrat probabil trust rank-ul domeniului obtinut in anii ce i-a apartinut vechiului proprietar. De ce zici totusi ca exemplul nu are nici o relevanta.

Cateva statistici cum a evolut traficul in primele 4 luni din momentul intrarii domeniului in posesia mea
    Prima Luna 563
    Luna a doua 9786
    Luna a Treia 50053
    Luna a patra 157313

ca raspuns la afirmatia ta ca nu ai cum sa-ti dai seama de penalitati la faptul ca googlke verifica si coreleaza in timp datele unui domeniu ( continut , inregistrare etc etc ) Din evolutia ascendenta a traficului si mentinerea lui pana in prezent am tras concluzia logica ca domeniul nu si-a luat vreo penalitate.

Parerea mea chiar daca face corelari in timp si verifica continutul ( ceea ce face cu siguranta dupa cum bine sti si tu ) , chiar daca observa modificari majore , totale sau cum or mai fi ele , Google NU APLICA PENALITATI in cazul asta . Atata timp cat domeniul isi vede de treaba si nu incearca sa pacaleasca robotii , Google n-are nici o treaba.
    Cel Putin deocamdata. Ca dracu stie . O mai urma vreun Mayday 2
    Ultima modificare făcută de RoManiac; 14th November 2010 la 17:28.

Pagina 3 din 4 PrimulPrimul 1234 UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Schimb linkuri, cumpar linkuri
    De beeuser în forumul Link-uri/Bannere
    Răspunsuri: 0
    Ultimul Post: 18th September 2008, 16:43
  2. Vand linkuri la pachet - 8 linkuri PR1-PR4
    De Consumatorul în forumul Link-uri/Bannere
    Răspunsuri: 8
    Ultimul Post: 29th June 2008, 02:52
  3. Cum Obtinem Ibl-uri
    De Iskander în forumul Metode de promovare, Analiza trafic.
    Răspunsuri: 2
    Ultimul Post: 22nd May 2006, 19:50

Etichete pentru acest subiect

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii
  •