12th November 2010, 10:00
1 out of 1 members found this post helpful.
Sincer nu sint sigur ca privacy e si ptr roboti sau doar ptr oameni. Dar stiu sigur ca sint roboti care verifica whois-urile si tin cont de ce e acolo. Cine a inregistrat domeniul, ce varsta are inregistrarea, cine l-a detinut inainte - apoi cu diferite corelari verifica vechiul continut, actiualul continut, un istoric al celui ce l-a inregistrat...
Krumel - apeleaza la serviciile oferite de mine prin formularul de pe blog.
12th November 2010, 14:48

Postat în original de
Cristi Ursut
Poti detalia in legatura cu procentul de 10%? E prima data cand aud de asa ceva

Adica, din totalul de linkuri pe care un site il primeste, maxim 10% sa fie de pe acelasi ip?
Nu stiu daca procentul de 10% e foarte corect- probabil ca nu e exact, eu asa l-am citit - insa ideea ramane aceeasi. Vezi ca sunt tooluri care iti arata distributia backlinkurilor in functie de ip-urile de pe care vin, seo elite are optiunea asta, probabil ca si altele.
Pt un site cu putine backlinkuri, (sute/mii) un profil natural de linkuri ar arata distributia ipurilor ca fiind in single digits maxim. Gen maxim 3-4% de la primul ip, 2-3% de la urmatorul, etc..
Pt un site cu mult backlinkuri, (zeci de mii, etc..) un profil natural de linkuri ar arata distributia ipurilor in pocent subunitar. Gen 0,xx% de la primul ip, 0,xx% de la alt ip, etc...
Daca procentul venit de la un singur ip e dubios de mare - gen 40% din linkuri provin de la acelasi ip, sau etc (pt un site cu un nr de backlinks established, nu o simpla anomalie cum poate sa apara la orice site la inceput)... denota un profil nenatural de linkuri ---> risti penalizari legate de backlinks, backlinks spam, posibil sandbox, discount links, etc..
12th November 2010, 17:55
RoManiac, un an inseamna mult ptr SEO... deci exemplu nu evidentiaza mai nimic.
La exemplul cu Cutts, eu nu iau de bun ce zice el. Vorba ta, corelarile de informatii si experienta sint cea care conteaza.
Krumel - apeleaza la serviciile oferite de mine prin formularul de pe blog.