hmmm sa-mi zic si eu parerea:
e posibil ca PE VIITOR Google Chrome + Google Search Wiki sa influenteze rezultatele din SERPs. De ex: site-urile MFA, spammy, si alte chestii care nu plac vizitatorilor si iau 15 voturi negative in SeachWiki cu siguranta vor fi declasate
despre PR? Se fac corectari intre update-uri acum - eu aveam un PR5 luat la nimereala fara nici un backlink. Am pus continut pe site sa-l bag la produs la link si post sale si imediat cum mi-a indexat continutul si a vazut ca nu am backlinks mi-a dat PR0. Inainte site-urile noi aveau PR N/A [adica bara gri] dar acum toate site-urile primesc PR0 dupa cateva zile de cand sunt up.
Despre indexare? just Google Dance! Sunt fluctuatii mari intre paginile indexate azi si cele indexate maine dar daca ai strong backlinks si continut de calitate nu oscileaza atat de mult paginile indexate.
Despre pozitiile in SERPs? Eu am observat de curand un update la Links la Google si probabil de-aia s-au modificat rezultatele din SERPs. Picasem cu un site pentru un cuvant cheie destul de bun din pagina 2 in paginile 30-40 aproape 2 LUNI si acum dupa ce s-a facut update din nou la link sunt pe pagina 3 si parca vrea sa urce si mai sus.
What can i say? Radbare si aceeasi perseverenta. Daca ai scazut azi din SERPs continua sa faci backlinkuri in mod normal si usor usor iti revii pe pozitie daca nu chiar mai sus.
Un site de prezentare, destul de aranjat (backlink-uri, content destul de bun, cod curat, etc.) a inceput sa dispara si sa apara.
Interesant este ca atunci cand apare este exact pe aceleasi pozitii ca inainte de inceperea dansului.
Inca un aspect pe care-l observ de ceva vreme pe cateva zeci de site-uri e scaderea dramatica a IBL-ului...
As vrea sa stiu la ce fel de site-uri va referiti? Site-uri in limba romana - pentru Romania sau site-uri pe COM ?
Am avut probleme de curand cu un singur site, dar am reusit sa identific problema si sa o elimin. In 24 de ore home-ul site-ului a revenit pe primele locuri, dupa 3-4 saptamani in care home page-ul nu se gasea in primele 1000 de site-uri.
Sunt de acord ca s-au testat ceva algoritmi noi si au fost fluctuatii mari, insa asta a fost acum o luna jumate. Atunci le-am simtit si eu, dar de atunci nu am mai avut nici un fel de probleme cu nici un site in afara de cel de care am pomenit mai sus...
Apoi am vazut ca cineva a spus ceva de nisa sarbatorilor de iarna... pai dar e normal sa fie oscilatii, intra o gramda de pagini cu content nou pe nisa asta in fiecare zi in ultimul timp... Aici intervine si efectul minty fresh legat de paginile astea... sunt o gramada de variabile la mijloc... e normal sa fie oscilatii.
Sunt de acord ca sunt modificari majore care se vor face in perioada urmatoare, insa haideti sa colaboram daca se poate si spuna fiecare ce a observat si ce crede ca s-a modificat, dar as vrea sa fie cat de cat testat... adica nu exemple din alea ca am fost pe locul 1 si acum nu mai sunt... ceva concret...
Pot sa incep eu spre exemplu:
1. Am observat ca s-au clatinat in ultimul timp site-urile care au link exchange masiv sau IBL site wide - pe Romania
2. Am observat schimbari/imbunatatiri majore in legatura cu gugal bomb - si pe Romania si pe COM
3. Am mai observat ca minty fresh-ul poate sa dureze si pana la 2 luni pe Romania, iar pe COM nu am avut experiente mai mari de o luna (pe minty fresh)
4. IBL-urile cu nofollow au inceput parca sa conteze in functie de context-ul in care se afla si pozitia in pagina.
Acum, daca se creaza pe diferite nise combinatia "exploziva" de site-uri care au IBL site wide si site-uri/pagini concurente minty fresh (care mai si aduna "rapid" IBL-uri in timpul asta de pe site-uri cu IP-uri diferite), atunci acolo o sa fie oscilatii garantat in care vor fi atrase si site-urile vechi.![]()
Ultima modificare făcută de Mircea Budean; 17th December 2008 la 03:20.
Parerile sunt impartite, fiecare a observat anumite aspecte si fiecare a tras propriile concluzii... eu personal nu cred ca s-a finalizat toata aceasta ambiguitate, poate ca nici n-a inceput bine...
La ultimul PR update neasteptat de multe pagini au obtinut un PR la care nici nu visau... cele mai multe din acestea fiind site-uri la care continutul este rege... n-ar fi exclus ca pe viitor contentul sa cantareasca in calcularea PR-ului (site-urile au sub 100 IBL si PR 5)
IBL cu nofollow incep sa conteze ? Ar fi o lovitura grea pentru cei care au luptat impotriva acestui fenomen... in schimb, iarasi o banuiala personala pe baza observatiei evolutiei IBL-urilor in timp la cateva site-uri pe care le monitorizeze, e posibil ca IBL-urile care provin de pe pagini cu PR 0 sa nu mai conteze sau cel putin nu vor mai fi listate (site vechi de 3 ani, inscris in toate directoarele posibile si imposibile pentru ca proprietarul a auzit ca e bine sa faca lucrul acesta si s-a ocupat singur de inscrieri, dupa ce avea peste 1.000 de IBL-uri acum mai are sub 10)
Vechime domeniului ar putea fi un alt factor ce ar putea sa se regaseasca in PR... si uite asa incet incet PR-ul va capata o nota calitativa nu doar cantitativa....
PS: Desi se vorbeste suficient de mult de faptul ca doar pe international Google a facut rafagii se pare ca si in Romania site-urile cu extensii diferite de .ro au fost luate in colimator
In Romania se vad si se vor vedea in continuare schimbari majore de algoritm, pentru ca e cu mult in urma fata de cel din .com si din .co.uk, de exemplu. Algoritmul nostru e mult mai predispus la SEO spam, nu se pune valoare asa mare pe TrustRank, conteaza foarte mult ancora ( iar in .com valoarea ei tinde spre 0 ).
*Am uitat sa precizez la puncctul 4 ca ma refeream numai la Romania.
Sandossu sunt perfect de acord ca pe Romania algoritmul e mai predispus la SPAM mai ales la SPAM index.. exemplu l-a dat event365, sau ceva mai recent - Kaboo pana spre sfarsitul lui octombrie etc.. Insa nu cred ca putem sa spunem 100% corect ca suntem in urma fata de algoritmul de pe COM. Poate la unele elemente suntem in fata. De fapt ceea ce vreau sa spun este ca algoritmii tin cont geolocatie si se adapteaza continuu, incercand sa tina pasul provocarile SPAM si cu trand-ul geolocatiei din care se efectueaza cautarile.
Spre exemplu daca Romania o sa aiba aceeasi evolutie ca si COM-ul atunci DA, suntem in urma fata de COM pe algoritm, insa daca nu va fi asa, atunci algoritmul pe Romania va avea o alta evolutie.
Google obtine venituri din servicii aditionale, in special advertising.
Pentru el conteaza ca consumatorii sa fie oarecum multumiti, respectiv utilizatorii serviciului de cautare, astfel incat advertiserii sa aiba pentru ce plati.
Webmasterii sunt indiferenti pentru google iar cei care sar calul in SEO inamici si ne putem astepta ca site-urile "super optimizate" sa o ia in jos.
Eu abia astept sa dispar din index mizeria de tipul prezentat aici:
Spam la greu si lui Google putin ii pasa?
Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)