1st March 2015, 21:32
2 out of 2 members found this post helpful.

Postat în original de
designarti
Lămuririle pe care ni le oferi nouă gratuit, sunt priceless și sunt mulți care îți mulțumesc pentru asta. Sunt lucruri pe care nu le afli decât testând și cheltuind sume importante pe așa ceva.
Pentru mine câteva lucruri par să fie clare și nu știu dacă ești de acord:
1.-
PR-ul vechi, ca și cifră, nu mai este de actualitate
2.- Un site poate să-și fi pierdut valoarea sau poate să fi crescut
3.-
PR-ul nu are cum să fie doar vechime, ci un cumul de factori
4.-
PR-ul nu se mai poate cuantifica exact
Când mă refer la colaborator, la persoana de la care cumpăr, nu mă refer la un proprietar de site de pe locurile fruntașe, ci la un marketer cu rezultate bune.
E o discuție pe care toți trebuie s-o avem. Și mă bucur că se întâmplă acum.
1. - PR-ul vechi nu mai este de actualitate, dar este util pentru o imagine "cat de cat" aspura unui site si mai ales pentru a observa vechimea! Fara PR = fara vechime.
2. - da, site-ul poate sa aibe PR mai mare sau mai mic. Repet, cand cumperi un advertorial/link de 30 euro+, verifici site-ul unde cumperi. Cand pretul este sub 30 euro, oricum nu conteaza PR, primesti ce platesti.
3. - PR-ul nu este vechime, ai inteles gresit. PR-ul in schimb (astazi) arata vechimea unui site = mai mare de 1 an. Fara update site-urile noi nu au PR, cand vezi un site fara PR, are sub 1 an vechime = sanse mari sa dispara.
4.- PR-ul este cuantificat exact doar de google, doar ca nu este public.
Un marketer cu rezultate bune, inseamna implicit servicii seo, iar acolo nu-ti vinde nimeni PR.

Postat în original de
imagini
La ultimul update de
PR am vazut site-uri foarte bune, actualizate zilnic, comunitate etc care au scazut de la
PR 5 la
PR 3 sau
PR 4. Nu ma intrebati de ce. Tot la ultimul update de
PR am vazut site-uri care au sarit de la PR0 la PR4. Ceea ce ma face sa ma gandesc:
1. Cine vinde
PR 5, oare vinde 3 / 4 / 5 / 6 in realitate?
2. Lansez maine un proiect care peste cateva luni are sanse sa sara la
PR 4. Dar el are afisat
PR 0 pentru ca nu a beneficiat de nici un update.
Si ma intreb: de unde cumpar: de la un PR5 (posibil PR3) sau de la un PR0 (posibil PR4)?
Am fost tentat recent sa cumpar un
PR 5 pe nisa care ma intereseaza, dar ce garantie am ca e tot 5 si acum? De acord ca orice link conteaza, dar cum
PR 5 nu e chiar gratis, iti pui intrebarea daca merita sau nu.
1. DA, poate vinde pr3 sau pr 7, de aceea era util update.
2. Corect. Doar ca momentan site-urile mai vechi de 1 an nu au PR, de obicei pe astfel de site-uri nu cumperi = sanse mari de teapa, doar daca ai alte detalii, in afara de PR.
De la PR5 cumperi. PR 0 cu sanse de 4? Slabe sanse = doar daca are link-uri super bune si putine, altfel PR4 de la 0 e extrem de greu. PR5 in schimb, scade maxim la PR3, daca nu a facut cine stie ce tampenie, acolo macar ai garantia unor link-uri bune. Un pr5 cu multe root, implica cateva PR6+ catre el, iar acel site are autoritate destula si daca pierde 1 sau 2 puncte.
REPET, orice link peste 30euro se verifica. Daca ai oferta de PR5, verifici site-ul, de unde primeste links. Daca merita sau nu, e oricum decizia fiecaruia, nu PR-ul ofera raspunsul.

Postat în original de
andreiionut
In toată discutia asta se pierde esentialul . Indiferent daca
PR conteaza sau nu , atat timp cat nu poate fi verificat oficial si nu este actualizat nu are o nici o valoare.Este doar o " fosta " posibil " in stand by " unealta de masura a autoritatii unui site. Ca pentru unii conteaza si pentru altii nu... e dreptul fiecaruia sa aiba propriile crezuri .
Fals. Pentru tine am scris degeaba.
Exact, este o unealta pentru masurarea autoritatii unui site, care NU mai este activa. Asta nu inseamna ca este degeaba. Cat timp PR nu este fake, site-ul respectiv are links bune, cu cat PR este mai mare. Exact acolo ai tu nevoie de links.
Da, fiecare decide ce cumpara si unde, dar REPET, si cu PR activ, fiecare decidea daca cumpara sau nu. E irelevant ce parere are fiecare despre PR, oricum nu influenteaza decizia de cumparare, dar influenteaza pretul de vanzare!

Postat în original de
Smokey
Nu mai conteaza
PR-ul. Acum conteaza DA-ul. Un site cu DA peste 30 este un site foarte bun pentru advertoriale si alte colaborari.
Tu de unde ai aparut? Iti dai cu parerea pentru ca? Esti cel mai tare seo-ist de la scara blocului, sau cum? Incearca sa faci un efort sa te prezinti, sa stim si noi cu cine vorbim, altfel e posibil sa iei foc smokey!
Explica te rog cum se calculeaza DA la un site. Dupa, explica te rog diferenta intre un site cu DA din ro si unul cu DA indetic de pe .com . Merci.
Ultima modificare făcută de Tom; 1st March 2015 la 21:57.
Nu trimite PM cu intrebari, posteaza pe forum! Nu ofer sfaturi, audit sau raspunsuri pe PM.
1st March 2015, 22:36
13 out of 14 members found this post helpful.
E foarte neplacut ceea ce vad.
Acest forum se dorea informativ.
Bag de seama insa ca se incearca influentarea credulilor ca sa-si poata vinde smecherii gogosile lor expirate.
/ontopic
@Robert: Ceva ce nu mai este actualizat nu mai conteaza. Ahh.. ca se tine cont de el in spatele scenei la Google nu am afirmat contrariul niciodata !
Dar ca sa tii cont de o bara mica verde neactualizata din decembrie 2013 si sa vinzi bannere si linkuri stabilind pretul pe ceva neactualizat de 16 luni, e o mare manipulare.
2nd March 2015, 03:18
2nd March 2015, 10:19
1 out of 1 members found this post helpful.

Postat în original de
dascalescu
Bag de seama insa ca se incearca influentarea credulilor ca sa-si poata vinde smecherii gogosile lor expirate..
Banuiesc ca atunci cand iti creezi o retea privata sa-ti impinga money site nu te uiti la PR.
Google a lasat PR ca un metric de ghidare, cine stie sa-l foloseasca e una, cine doar are impresia ca stie sa-l foloseasca e alta. Si atunci cand PR era actualizat constant si gaseai ceva cu PR mare nu insemna automat ca are autoritate ci cateodata era doar manipulat. Astazi UN PR 5 vechi poate fi tot 5, poate fi 1 sau poate fi 6 important este sa stii sa-l citesti dincolo de ce vezi verde.
Desigur ca PR conteaza, faptul ca G nu l-a mai actualizat si la blamat pe unde a putut a fost un lucru bun pentru ei deoarece 70% din cei care se bazau pe el sau il manipulau intr-un fel sau altul au inghitit galusca.
O pagina web nu poate ranka doar din text si optimizare onpage fara o autoritate a domeniului mama si aceasta este data de backlinkurile pe care le primeste.
Faptul ca ai luat 10 helpful din 11 pentru ca "te-ai dat" la un greu al forumului, din punctul meu de vedere, arata faptul ca multi utilizatori sunt confuzi si vor sa auda doar ceea ce le convine fara sa mai cearna fenomenul in sine. Poate dupa cateva teste vor reveni cu picioarele pe pamant.
PR nu este expirat, trebuie doar sa stii sa-l citesti.