Pagina 3 din 5 PrimulPrimul 12345 UltimulUltimul
Rezultate 21 la 30 din 49

Subiect: Mai este Page Rank-ul un metric dupa care ne putem ghida?

Tom
    Tom este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    129
    Data înscrierii
    25th September 2010
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    47
    Posturi
    3.169
    Putere Rep
    129

2 out of 2 members found this post helpful.

Implicit

Citat Postat în original de designarti Vezi Post
    Lămuririle pe care ni le oferi nouă gratuit, sunt priceless și sunt mulți care îți mulțumesc pentru asta. Sunt lucruri pe care nu le afli decât testând și cheltuind sume importante pe așa ceva.

Pentru mine câteva lucruri par să fie clare și nu știu dacă ești de acord:

1.- PR-ul vechi, ca și cifră, nu mai este de actualitate
    2.- Un site poate să-și fi pierdut valoarea sau poate să fi crescut
    3.- PR-ul nu are cum să fie doar vechime, ci un cumul de factori
    4.- PR-ul nu se mai poate cuantifica exact

Când mă refer la colaborator, la persoana de la care cumpăr, nu mă refer la un proprietar de site de pe locurile fruntașe, ci la un marketer cu rezultate bune.

E o discuție pe care toți trebuie s-o avem. Și mă bucur că se întâmplă acum.
    1. - PR-ul vechi nu mai este de actualitate, dar este util pentru o imagine "cat de cat" aspura unui site si mai ales pentru a observa vechimea! Fara PR = fara vechime.
    2. - da, site-ul poate sa aibe PR mai mare sau mai mic. Repet, cand cumperi un advertorial/link de 30 euro+, verifici site-ul unde cumperi. Cand pretul este sub 30 euro, oricum nu conteaza PR, primesti ce platesti.
    3. - PR-ul nu este vechime, ai inteles gresit. PR-ul in schimb (astazi) arata vechimea unui site = mai mare de 1 an. Fara update site-urile noi nu au PR, cand vezi un site fara PR, are sub 1 an vechime = sanse mari sa dispara.
    4.- PR-ul este cuantificat exact doar de google, doar ca nu este public.

Un marketer cu rezultate bune, inseamna implicit servicii seo, iar acolo nu-ti vinde nimeni PR.

Citat Postat în original de imagini Vezi Post
    La ultimul update de PR am vazut site-uri foarte bune, actualizate zilnic, comunitate etc care au scazut de la PR 5 la PR 3 sau PR 4. Nu ma intrebati de ce. Tot la ultimul update de PR am vazut site-uri care au sarit de la PR0 la PR4. Ceea ce ma face sa ma gandesc:
    1. Cine vinde PR 5, oare vinde 3 / 4 / 5 / 6 in realitate?
    2. Lansez maine un proiect care peste cateva luni are sanse sa sara la PR 4. Dar el are afisat PR 0 pentru ca nu a beneficiat de nici un update.

Si ma intreb: de unde cumpar: de la un PR5 (posibil PR3) sau de la un PR0 (posibil PR4)?

Am fost tentat recent sa cumpar un PR 5 pe nisa care ma intereseaza, dar ce garantie am ca e tot 5 si acum? De acord ca orice link conteaza, dar cum PR 5 nu e chiar gratis, iti pui intrebarea daca merita sau nu.
    1. DA, poate vinde pr3 sau pr 7, de aceea era util update.
    2. Corect. Doar ca momentan site-urile mai vechi de 1 an nu au PR, de obicei pe astfel de site-uri nu cumperi = sanse mari de teapa, doar daca ai alte detalii, in afara de PR.

De la PR5 cumperi. PR 0 cu sanse de 4? Slabe sanse = doar daca are link-uri super bune si putine, altfel PR4 de la 0 e extrem de greu. PR5 in schimb, scade maxim la PR3, daca nu a facut cine stie ce tampenie, acolo macar ai garantia unor link-uri bune. Un pr5 cu multe root, implica cateva PR6+ catre el, iar acel site are autoritate destula si daca pierde 1 sau 2 puncte.

REPET, orice link peste 30euro se verifica. Daca ai oferta de PR5, verifici site-ul, de unde primeste links. Daca merita sau nu, e oricum decizia fiecaruia, nu PR-ul ofera raspunsul.

Citat Postat în original de andreiionut Vezi Post
    In toată discutia asta se pierde esentialul . Indiferent daca PR conteaza sau nu , atat timp cat nu poate fi verificat oficial si nu este actualizat nu are o nici o valoare.Este doar o " fosta " posibil " in stand by " unealta de masura a autoritatii unui site. Ca pentru unii conteaza si pentru altii nu... e dreptul fiecaruia sa aiba propriile crezuri .
    Fals. Pentru tine am scris degeaba.

Exact, este o unealta pentru masurarea autoritatii unui site, care NU mai este activa. Asta nu inseamna ca este degeaba. Cat timp PR nu este fake, site-ul respectiv are links bune, cu cat PR este mai mare. Exact acolo ai tu nevoie de links.

Da, fiecare decide ce cumpara si unde, dar REPET, si cu PR activ, fiecare decidea daca cumpara sau nu. E irelevant ce parere are fiecare despre PR, oricum nu influenteaza decizia de cumparare, dar influenteaza pretul de vanzare!

Citat Postat în original de Smokey Vezi Post
    Nu mai conteaza PR-ul. Acum conteaza DA-ul. Un site cu DA peste 30 este un site foarte bun pentru advertoriale si alte colaborari.
    Tu de unde ai aparut? Iti dai cu parerea pentru ca? Esti cel mai tare seo-ist de la scara blocului, sau cum? Incearca sa faci un efort sa te prezinti, sa stim si noi cu cine vorbim, altfel e posibil sa iei foc smokey!

Explica te rog cum se calculeaza DA la un site. Dupa, explica te rog diferenta intre un site cu DA din ro si unul cu DA indetic de pe .com . Merci.
    Ultima modificare făcută de Tom; 1st March 2015 la 21:57.
    Nu trimite PM cu intrebari, posteaza pe forum! Nu ofer sfaturi, audit sau raspunsuri pe PM.

dascalescu este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    38
    Data înscrierii
    19th August 2006
    Posturi
    364
    Putere Rep
    38

13 out of 14 members found this post helpful.

Implicit

E foarte neplacut ceea ce vad.
    Acest forum se dorea informativ.
    Bag de seama insa ca se incearca influentarea credulilor ca sa-si poata vinde smecherii gogosile lor expirate.

/ontopic
    @Robert: Ceva ce nu mai este actualizat nu mai conteaza. Ahh.. ca se tine cont de el in spatele scenei la Google nu am afirmat contrariul niciodata !
    Dar ca sa tii cont de o bara mica verde neactualizata din decembrie 2013 si sa vinzi bannere si linkuri stabilind pretul pe ceva neactualizat de 16 luni, e o mare manipulare.

Tom
    Tom este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    129
    Data înscrierii
    25th September 2010
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    47
    Posturi
    3.169
    Putere Rep
    129

Implicit

Citat Postat în original de dascalescu Vezi Post
    E foarte neplacut ceea ce vad.
    Acest forum se dorea informativ.
    Bag de seama insa ca se incearca influentarea credulilor ca sa-si poata vinde smecherii gogosile lor expirate.
    Explica, te rog.

Dar ca sa tii cont de o bara mica verde neactualizata din decembrie 2013 si sa vinzi bannere si linkuri stabilind pretul pe ceva neactualizat de 16 luni, e o mare manipulare.
    Daca tii cont de "ceva", fie ea si bara aia mica verde, nu este manipulare. Vanzatorul cere un pret, nu manipuleaza pe nimeni. Cumparatorul decide daca cumpara sau nu.

Unii cumpara dupa PA si DA, altii dupa PR, altii dupa...

Manipulare este altceva.

--------------

Am impresia ca ai inceput sa postezi numai tampenii, ca sa ma provoci. Problema ta, dar te rog sa eviti posturile mele.
    Ultima modificare făcută de Tom; 1st March 2015 la 23:24.
    Nu trimite PM cu intrebari, posteaza pe forum! Nu ofer sfaturi, audit sau raspunsuri pe PM.

MariusS este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    22
    Data înscrierii
    22nd February 2014
    Posturi
    75
    Putere Rep
    22

Implicit

Eu sunt partial de acord ca ceva ce nu mai e updatat nu mai e chiar asa de relevant, dar si Tom are dreptate.

Daca eu vin si va spun ca acum 1 an si ceva am lucrat la NASA, dar de un an si ceva nu mai lucrez ca asa am vrut eu, voi o sa ma judecati si dupa faptul ca am lucrat acolo. O sa ziceti, bai, asta a lucrat la NASA, prost nu e, ceva stie deci e ceva de capul lui. In comparatie cu unul care nu a lucrat nicaieri. Logic nu ?

Asa e si aici, chiar daca nu mai e actualizat, o parere buna sau rea tot poti sa iti faci dupa acel PR vechi. Tot e o singuranta, fata de un site nou despre care nu stii absolut nimic.
    Eu zic sa nu va certati, oricum e ceva subiectiv aici. Parerea mea.

Cine e destept ia tot ce e bun din discutia asta
    Ultima modificare făcută de MariusS; 2nd March 2015 la 00:10.

imagini este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    31
    Data înscrierii
    29th June 2011
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    676
    Putere Rep
    31

Implicit

@marius
    Hai sa-ti dau alt exemplu. Sa zicem ca sunt chirurg, operatii complicate si reusite. Ajung o somitate (PR 7 / PR 8). Ei bine, in ultimul an incep sa dau gres, pacientii imi mor pe capete (PR scade). Ai incredere sa te operez? Ma judeci DOAR dupa ce am fost sau dupa ce sunt acum?

A gresi in materie de seo este foarte usor. Nu poti avea garantia ca vei performa cu aceleasi rezultate intr-un domeniu ca asta, oricat de bun ai fi. De aceea, o situatie actualizata arata daca esti la fel de bun sau nu.

@Tom
    "PR 0 cu sanse de 4? Slabe sanse". Stii proiectul meu de suflet. A sarit de la 0 la 4. La vremea aia aveam 3 linkuri bune (PR 5), restul junk.

Mishu este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    29
    Data înscrierii
    29th March 2013
    Vârstă
    55
    Posturi
    1.307
    Putere Rep
    29

Implicit

...Sa zicem ca sunt chirurg, operatii complicate si reusite. Ajung o somitate (PR 7 / PR 8). Ei bine, in ultimul an incep sa dau gres, pacientii imi mor pe capete (PR scade). Ai incredere sa te operez? Ma judeci DOAR dupa ce am fost sau dupa ce sunt acum?....
    Gresit exemplul! Tu ai facut o certitudine din scaderea PR-ului cand de fapt asta este o necunoscuta.
    Ca sa intelegi:
    Gandeste-te ca nu tu, ci eu sunt chirurgul si sunt, asa cum spui, o somitate cu PR 8. Ei bine, in ultimul an nu se mai fac publice rezultatele chirurgilor.
    Tu ai alege sa te operezi la mine care operez mai scump, bazandu-ma pe rezultatele bune din urma, sau ai apela la un necunoscut, despre care nu stii absolut nimic dar opereaza mai ieftin?

MariusS este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    22
    Data înscrierii
    22nd February 2014
    Posturi
    75
    Putere Rep
    22

Implicit

@marius
    Ei bine, in ultimul an incep sa dau gres, pacientii imi mor pe capete (PR scade). Ai incredere sa te operez? Ma judeci DOAR dupa ce am fost sau dupa ce sunt acum?
    De ce neaparat incepi sa operezi gresit ? Daca operezi din ce in ce mai bine ? Si devi si mai bun !
    E gresit exemplul tau. Presupune ceva, ceva ce nu poti stii sigur, pe cand exemplul meu nu presupune absolut nimic.

Citat Postat în original de Mishu Vezi Post
    Ei bine, in ultimul an nu se mai fac publice rezultatele chirurgilor.
    Tu ai alege sa te operezi la mine care operez mai scump, bazandu-ma pe rezultatele bune din urma, sau ai apela la un necunoscut, despre care nu stii absolut nimic dar opereaza mai ieftin?
    Corect

Cred ca un om intelept ia in calcul tot, si PR-ul vechi si si faptul ca PR-ul nu isi mai face update momentan. Cantareste tot si alege ce cumpara.

designarti este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    23
    Data înscrierii
    18th June 2013
    Posturi
    174
    Putere Rep
    23

Implicit

Citat Postat în original de Mishu Vezi Post
    Exact asta am spus și eu. Aș apela la tine, ca SPITAL, pentru rezultatele pe care le ai, nu pentru un singur doctor. E vorba despre spital privat, să zicem.
    Și aici aș crea un timeline, pentru că exemplul se apropie de situația noastră.

/ în anul 2006 s-au operat 200 de pacienți, toate operațiile au fost un succes, iar unul din doctori, cel de care aș avea eu nevoie, a operat o apendicită, i-a ieșit
    ...
    / în anul 2008 în spital s-au operat 150 de pacienți, toate operațiile super ok, iar doctorul meu a operat un ulcer performat și i-a ieșit
    ...
    / în anul 2010 s-au operat 250 de pacienți, doctorul nostru a operat cu succes o ruptură de splină, i-a ieșit foarte bine
    ...
    / în anul 2013 s-au operat 300 de pacienți, doctorul nostru însă a dispărut din evidențele statistice, nu există confirmări oficiale că a mai operat, nu există niciun raport de activitate, însă există câteva informații neoficiale, conform cărora a continuat să opereze, dar nu se știe cu ce rezultate
    ...
    / în anul 2015 trebuie să mă operez de... ruptură de duoden, cu niște modificări care ar putea să mă coste viața

Spitalul are niște recomandări extraordinare, însă unul dintre doctori, cel de care aveam nevoie, a dispărut 3 ani și nu știu dacă a mai operat. Nu apare niciunde în surse oficiale, însă am auzit niște zvonuri. Par să aibă acoperire, însă nu știu dacă sunt 100% adevărate. Mă dau pe mâna doctorului sau pe merg pe varianta e un spital bun, ar trebui să aibă doctori de calitate, chiar dacă al meu nu e neapărat acolo... Diferența de onorariu între doctorul ăsta și un alt doctor din spital este de 1.000 de euro. Adică, toți doctorii au referințe bune, în diferite domenii de activitate, inclusiv unde am eu nevoie, însă niciunul nu are acoperire oficială. Astăzi, e doar din auzite și mă bazez pe rezultatele lor din trecut. Totuși, pentru doctorul meu trebuie să dau 1.000 de euro mai mult.

Doctorul este saitul cu PR
    Spitalul este marketerul

Eu aș merge oricând pe mâna marketerului (spitalului) cu 100% operații reușite, dar aș avea îndoieli vis-a-vis de site (doctorul).

Asta e tot.
    Dacă-mi spuneți și acum că un site cu PR7 are OBLIGATORIU PR7 și azi, mă duc să mă împușc.
    Nu e, fraților, vorba despre încredere?! Nu te costă încrederea asta $$$ mai mulți? Ce plătești de fapt? Un link dintr-un site care știu că avea PR7 în 2013! Din activitatea lui ulterioară, până la data achiziției, nu mai am detalii despre PR. Pot să vad DA, PA, URL ranking, TF, CF, oferite de surse neoficiale.

Dacă eu aș spune că am un site cu PR7 și Tom are un site cu PR7, dar aveți buget de un singur backlink, în momentul ăsta, de la cine ați cumpăra? Lăsați metricsurile de la ahrefs, majestic sau moz, NU CRED că sunt relevante. Habar n-aveți, de fapt, dacă vreunul e PR7. Puteți să presupuneți, să faceți o analiză cuprizăntoare, dar nici așa nu aveți certitudini!
    Despre consultanță și conținut site-uri turistice aici | Proiect personal Globi.ro.

CDK
    CDK este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    33
    Data înscrierii
    17th June 2013
    Vârstă
    42
    Posturi
    94
    Putere Rep
    33

2 out of 2 members found this post helpful.

Implicit

Ba ce prost sunt. M-am chinuit 3 zile sa fac rost de cateva domenii cu un PR mediocru ca sa pun cu manuta mea niste linkuri sitewide sau sa imi creez singur pe ele niste articole cu link spre site-urile mele. Si ca sa vezi, PR nu mai conteaza deloc

Acum ce sa fac cu ele? Cred ca o sa le sterg din pc ca oricum nu mai are relevanta page rank-ul daca Google nu-l mai face public. Sa ma risc sa folosesc un domeniu care poate nu mai are pagerank 6 si poate a scazut la PR 4-5? Cum sa folosesc backlinks de la PR 4 sau 5? Mi se manjesc site-urile de PR mic si ma fac de ras dupa aia. Offff, ce viata de rahat.

Sunt tristut, ajutati-ma cu un sfat Voi ce ati face in locul meu? Sa nu le mai folosesc si sa ma apuc sa imi inscriu site-urile in directoare web gratuite?

Hakuna Matata este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    45
    Data înscrierii
    21st January 2011
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    44
    Posturi
    791
    Putere Rep
    45

1 out of 1 members found this post helpful.

Implicit

Bag de seama insa ca se incearca influentarea credulilor ca sa-si poata vinde smecherii gogosile lor expirate..
    Banuiesc ca atunci cand iti creezi o retea privata sa-ti impinga money site nu te uiti la PR.

Google a lasat PR ca un metric de ghidare, cine stie sa-l foloseasca e una, cine doar are impresia ca stie sa-l foloseasca e alta. Si atunci cand PR era actualizat constant si gaseai ceva cu PR mare nu insemna automat ca are autoritate ci cateodata era doar manipulat. Astazi UN PR 5 vechi poate fi tot 5, poate fi 1 sau poate fi 6 important este sa stii sa-l citesti dincolo de ce vezi verde.

Desigur ca PR conteaza, faptul ca G nu l-a mai actualizat si la blamat pe unde a putut a fost un lucru bun pentru ei deoarece 70% din cei care se bazau pe el sau il manipulau intr-un fel sau altul au inghitit galusca.

O pagina web nu poate ranka doar din text si optimizare onpage fara o autoritate a domeniului mama si aceasta este data de backlinkurile pe care le primeste.

Faptul ca ai luat 10 helpful din 11 pentru ca "te-ai dat" la un greu al forumului, din punctul meu de vedere, arata faptul ca multi utilizatori sunt confuzi si vor sa auda doar ceea ce le convine fara sa mai cearna fenomenul in sine. Poate dupa cateva teste vor reveni cu picioarele pe pamant.

PR nu este expirat, trebuie doar sa stii sa-l citesti.

Pagina 3 din 5 PrimulPrimul 12345 UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Linkuri pe pagini cu Page Rank 4-7 ON PAGE!!!
    De diet.popu în forumul Link/banner exchange
    Răspunsuri: 44
    Ultimul Post: 25th July 2013, 12:18
  2. Răspunsuri: 4
    Ultimul Post: 12th December 2011, 22:50
  3. Google Page Rank este cazut..
    De diet.popu în forumul Google
    Răspunsuri: 3
    Ultimul Post: 6th October 2011, 14:26
  4. Page Rank 10
    De Duncan în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 22