1st March 2015, 02:03
1 out of 1 members found this post helpful.
Intrebarea corecta ar fi "Cand conteaza Page Rank-ul?". Iar raspunsul este evident: CAND IL AI!
Cateva idei:
1. Un site cu PR este clar un site cu vechime.
2. Un site fara PR nu este obligatoriu un site fara autoritate.
3. Un site cu PR mic la fel.
3. De ce nu a renuntat Google la PR? De ce l-a inghetat si nu l-a desfiintat sau resetat?
4. Nu ma pricep asa bine si nu am facut statistici, dar poate unii dintre voi ati facut. Aveti exemple de site-uri cu PR mare si PA DA mici? Dar de site-uri cu cu PR mic sau fara PR, dar PA si DA mari?
Deci, conteaza si nu conteaza, functie de situatie...
1st March 2015, 02:15
4 out of 4 members found this post helpful.

Postat în original de
designarti
Google a renunțat la
PR pentru a-și promova afacerea - Adwords.
PR-ul la vedere înseamnă competiție pentru adwords. Nu a jucat fair, însă e un business care-și poate face singur regulile, până la legislația corespunzătoare. Din punctul meu de vedere, ar putea să fie considerat monopol, deși e discutabil.
Google nu mai dorește ca cineva să vândă linkuri, iar aici există două explicații:
1 - oficial: saiturile ar trebui să crească în valoare prin backlinkuri aduse natural, astfel că un link cumpărat înseamnă manipularea rezultatelor.
2 - off the record: nu mai doresc să vindem backlinks pentru ca ei să poată să vândă mai mult adwords.
Google NU a renuntat la PR, a renuntat sa-l afiseze, din mai multe motive. Cele mai importante:
1. probleme cu fake PR
2. schimbarea algoritmului, aprobarea pantentului, aparitia unui alt "nume".
Da, google nu doreste ca lumea sa vanda link-uri, dar PR-ul nu opreste acest aspect.
Google iti trimite mail sa-ti repeari site-ul = il intereseaza de site-ul tau. Google adauga "slow" la site-urile cu probleme de incarca = il intereseaza si arata "slow". O sa arate si PR, pe noul patent.
PR nou (cu numele nou) o sa fie cel mai util instrument. PR era "nota site-ului", dar cu noile elemente, noul PR o sa devina element esential in aprecierea unui site, chiar a unei afaceri online.

Postat în original de
Mishu
Intrebarea corecta ar fi "
Cand conteaza Page Rank-ul?". Iar raspunsul este evident:
CAND IL AI!
Cateva idei:
1. Un site cu
PR este clar un site cu vechime.
2. Un site fara
PR nu este obligatoriu un site fara autoritate.
3. Un site cu
PR mic la fel.
3. De ce nu a renuntat Google la
PR? De ce l-a inghetat si nu l-a desfiintat sau resetat?
4. Nu ma pricep asa bine si nu am facut statistici, dar poate unii dintre voi ati facut. Aveti exemple de site-uri cu
PR mare si PA DA mici? Dar de site-uri cu cu
PR mic sau fara
PR, dar PA si DA mari?
Deci, conteaza si nu conteaza, functie de situatie...
1. este foarte bine explicat. PR inseamna automat vechime (de cel putin 1 an), iar asta conteaza!
2. Este. Un site mai nou de 1 an, are sanse de 1 la 1 .000.000 sa aibe autoritate.
3. Fara update PR mare sau mic, se verifica.
3.2. Pentru ca nu a renuntat.
4. DA si PA sunt fake, nu se pot compara. PR era un element mult mai important, fata de PA si DA. Multi prefera PA si DA in lipsa de altceva, dar un site SPAM are DA mare
foarte usor.
Daca la PR erau undeva la sub 5% fake PR si se observa rapid, la PA si DA, peste 80% sunt fake. Cei 20% = site-uri mari, nu sunt relevante, pentru ca acolo nu cumperi link

Postat în original de
designarti
Nu știu despre voi, însă eu trag propria-mi concluzie:
1. N-am să cumpăr backlinks pentru
PR. Sunt sigur că există un fel de
PR în analiza Google, doar că cele vechi nu mai sunt de actualitate. E atât de simplu.
PR-ul poate să fie egal, mai mare sau mai mic. Cu alte cuvinte, mergi la noroc. Am câteva proiecte pe care nu le-aș risca niciodată la noroc.
2. Pe de altă parte, diferența dintre un PR3 și un PR5 este considerabilă. Cine îmi garantează mie că saitul mai are încă PR5? Dau banii pe vorbe?
3. Alte analize poți face, nimic nu este, totuși, bătut în cuie. Și-atunci, ce pot face? Un singur lucru: aleg colaboratorul prin prisma rezultatelor pe care le-a obținut. Nu aleg site-ul pentru
PR. E singurul meu leverage. Și singurul avantaj al celor ce vând linkuri - să obțină rezultate care să-l recomande, într-o industrie în care să calci pe bec înseamnă, foarte probabil, să-ți dai foc la afacere.
4. Mulți dintre voi trăți din vânzare de linkuri. Harsh times are coming (if are not already here). Google doesn't want you. Asta nu înseamnă că nu puteți să aveți rezultate prin intermediul campaniilor. Și aici m-aș opri, la campanii. Nu la un site cu un presupus PR5.
1. nu trebuie sa cumperi link pt PR, decat daca vrei autoritate. Autoritatea nu inseamna implicit pozitii mai bune pe termen scurt. Si cu PR real, tot la noroc mergeai. Ca sa nu mergi la ghici, trebuie sa intelegi cum functioneaza algoritmul, iar daca nu ai inteles PR, nu are sens sa-ti bati capul cu link-urile cu PR.
2. Da, diferenta este enorma intre pr3 si pr5. Tu singur iti garantezi, cand o sa intelegi PR. Link-urile au devenit atat de rare si incet-incet o sa coste o avere, incat verifici orice site unde cumperi link. Nu exista link bun sub 40-50 euro, iar daca tu dai 40 euro fara sa verifici, e problema ta.
3. alegi colaboratorul din prisma rezultatelor? Nu inteleg. Tu cumperi link la mine ca rankez pe loc 1,2,3? Pai eu iti vand?
ex: Eu am un PR7 in top 3 pe o cautare X. Tu vrei sa cumperi de la mine pe aceeasi cautare? sau pe cautare similara? Pai daca iti vand, o fac la 2-3.000 euro si doar daca cautarea nu ma mai intereseaza!
4. Nu traieste nimeni din vanzare de link-uri. Uitate pe forum, sunt links ieftine, cine traieste din ele? Sunt un venit extra, asta e altceva.
Da, nu vin vremuri grele! SUNT vremuri grele! Iti spune cineva care ofera servicii SEO. Preturile cresc lunar, si cresc si cresc, etc. Cei care rankeaza azi se bucura, dar maine? Cand o sa aibe nevoie de links, o sa aibe un shoc!
Sunt curios unde gasesti 100 de root pt o afacere, ca sa rankezi si tu cat de cat. Cat costa cele 100 de root si cat o sa coste peste 1 an. Link-urile sunt atat de rare si scumpe, incat e mult mai greu de gasit decat de vandut
Nu vb de site-uri de 5 luni si 5 articole.
Google nu are o problema cu vanzarea de links, cat timp respecti regulile lui. Problema nu e la cel care vinde, pentru ca e riscul lui. Problema este la cel care cumpara. De unde?
Link-urile le cumperi ca sa "Rankezi", nu ca sa fie. De unde le cumperi? Ai nevoie de 200, de unde? De la bloggeri? Cati au PR4+? Dar PR5?
Gasesti sub 100 euro un PR5 pe un blog? Nu face 100 euro, dar ca idee "despre ce vine". Seo o sa fie extrem de scump= LUX!
Ultima modificare făcută de Tom; 1st March 2015 la 02:39.
Nu trimite PM cu intrebari, posteaza pe forum! Nu ofer sfaturi, audit sau raspunsuri pe PM.
1st March 2015, 03:04
Lămuririle pe care ni le oferi nouă gratuit, sunt priceless și sunt mulți care îți mulțumesc pentru asta. Sunt lucruri pe care nu le afli decât testând și cheltuind sume importante pe așa ceva.
Pentru mine câteva lucruri par să fie clare și nu știu dacă ești de acord:
- PR-ul vechi, ca și cifră, nu mai este de actualitate
- Un site poate să-și fi pierdut valoarea sau poate să fi crescut
- PR-ul nu are cum să fie doar vechime, ci un cumul de factori
- PR-ul nu se mai poate cuantifica exact
Când mă refer la colaborator, la persoana de la care cumpăr, nu mă refer la un proprietar de site de pe locurile fruntașe, ci la un marketer cu rezultate bune.
E o discuție pe care toți trebuie s-o avem. Și mă bucur că se întâmplă acum.
Despre consultanță și conținut site-uri turistice
aici | Proiect personal
Globi.ro.
1st March 2015, 10:18
La ultimul update de PR am vazut site-uri foarte bune, actualizate zilnic, comunitate etc care au scazut de la PR 5 la PR 3 sau PR 4. Nu ma intrebati de ce. Tot la ultimul update de PR am vazut site-uri care au sarit de la PR0 la PR4. Ceea ce ma face sa ma gandesc:
1. Cine vinde PR 5, oare vinde 3 / 4 / 5 / 6 in realitate?
2. Lansez maine un proiect care peste cateva luni are sanse sa sara la PR 4. Dar el are afisat PR 0 pentru ca nu a beneficiat de nici un update.
Si ma intreb: de unde cumpar: de la un PR5 (posibil PR3) sau de la un PR0 (posibil PR4)?
Am fost tentat recent sa cumpar un PR 5 pe nisa care ma intereseaza, dar ce garantie am ca e tot 5 si acum? De acord ca orice link conteaza, dar cum PR 5 nu e chiar gratis, iti pui intrebarea daca merita sau nu.
1st March 2015, 18:52
In toată discutia asta se pierde esentialul . Indiferent daca PR conteaza sau nu , atat timp cat nu poate fi verificat oficial si nu este actualizat nu are o nici o valoare.Este doar o " fosta " posibil " in stand by " unealta de masura a autoritatii unui site. Ca pentru unii conteaza si pentru altii nu... e dreptul fiecaruia sa aiba propriile crezuri .
1st March 2015, 20:54
0 out of 2 members found this post helpful.
Nu mai conteaza PR-ul. Acum conteaza DA-ul. Un site cu DA peste 30 este un site foarte bun pentru advertoriale si alte colaborari.