Studiu de caz pentru un magazin online, FashionLand, Bld, Bulevardul Regele Mihai I 55, Baia Mare 430012
La inceputul update-ului am avut pozitionari pe prima pagina dupa 3 zile am ajuns pe a patra pagina ? Ciudat .
Din cate am citit de fapt nu e Penguin 3.0 ci mai degraba 2.2
Unul din oficialii Google au afirmat ca au facut un "refresh" denotand ca mai degraba s-a rulat inca o data algoritmul vechi.
I-a luat gura pe dinainte ca o sa faca ceva in curand si cum poate nu era gata 3.0, daca tot au mancat un rahat au zis ca sa mai ruleze inca o data pe cel vechi sa mai dea timp de lucru echipei.
Deci e posibil ca sa mai apara inca un update mare de tot pana la finele anului .
Cand fac programatorii un lucru bun din prima? Las ca vede beneficiarul, vede firma de seo... Asa si la ei
![]()
Credinta la institutiile specializate. Aici facem Servicii de seo
Mi se spunea 1nesco
Nu trimite PM cu intrebari, posteaza pe forum! Nu ofer sfaturi, audit sau raspunsuri pe PM.
Dupa parerea mea nu o sa ramana nimic in situatia de acum, din simplul fapt ca pe nisa pe care activez totul este absolut halucinant ( si nu ma refer la site-ul meu desi si eu sar din primele pozitii pe pagina a 2-a de la o zi la alta) .
Update-ul asta imi aduce aminte de Penguin 2.0 cand la orice cautare de nume brand + cod produs in primele 3 - 4 pagini nu aparea niciun site romanesc desi locatia de cautare o vedea ca fiind bucuresti .
Partea urata este ca suntem in prag de sarbatori cand vanzarile cresc exponential si mi-e frica sa nu ma prinda prea multe zile importante pe cine stie ce pagini.
Nu e chiar "de joaca". Adwords fac tot cei care sunt in top 10, deci nu conteaza update de penguin pentru Google. Cine are business stie ca adwords e la fel de important ca si pozitia in SERP. Repet, nu face Google update "ca a am zis si sa nu zica x sau y ceva".
1. Si eu am dubii cu penalizatii care au aparut peste noapte, dar nu cred ca a fost ceva "ne-calculat", doar ca sa facem un update, ca tot "am zis". Penalizatii au aparut pe toate nisele, e posibil sa fie curati? DA. Toate site-urile cu disavow au scapat de penalizare, iar cele fara disavow inca sunt penalizate, deci update exista si este destul de ok,
2. Nume brand+produs daca include termeni generali sau engleza, e normal sa rankeze site-uri cu limba engleza, gen amazon, ebay, etc.
3. Partea urata e cand simti update, nu ca il face google. Daca il face si te misca, e o problema interna, nu e problema lui google.
Nu trimite PM cu intrebari, posteaza pe forum! Nu ofer sfaturi, audit sau raspunsuri pe PM.
Fluctuatiile de pozitie vor deveni normalitate in SEO-ul de viitor. Chiar daca ai nimerit azi reteta perfecta pentru locul 1, peste cateva ore se schimba si alt site se incadreaza la reteta perfecta. Deja m-am obisnuit ca dimineata sa fiu pe un loc, la pranz pe altul si seara il alta parte. Atat timp cat fluctuatiile sunt minore (1-4 pozitii), totul e OK.
Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)