Acest update a facilitat si site-uri cu spam, eu zic ca urmeaza un nou update.
Versiune printabilă
La inceputul update-ului am avut pozitionari pe prima pagina dupa 3 zile am ajuns pe a patra pagina ? Ciudat .
Din cate am citit de fapt nu e Penguin 3.0 ci mai degraba 2.2
Unul din oficialii Google au afirmat ca au facut un "refresh" denotand ca mai degraba s-a rulat inca o data algoritmul vechi.
I-a luat gura pe dinainte ca o sa faca ceva in curand si cum poate nu era gata 3.0, daca tot au mancat un rahat au zis ca sa mai ruleze inca o data pe cel vechi sa mai dea timp de lucru echipei.
Deci e posibil ca sa mai apara inca un update mare de tot pana la finele anului .
:) Cand fac programatorii un lucru bun din prima? Las ca vede beneficiarul, vede firma de seo... Asa si la ei :)
Dupa parerea mea nu o sa ramana nimic in situatia de acum, din simplul fapt ca pe nisa pe care activez totul este absolut halucinant ( si nu ma refer la site-ul meu desi si eu sar din primele pozitii pe pagina a 2-a de la o zi la alta) .
Update-ul asta imi aduce aminte de Penguin 2.0 cand la orice cautare de nume brand + cod produs in primele 3 - 4 pagini nu aparea niciun site romanesc desi locatia de cautare o vedea ca fiind bucuresti .
Partea urata este ca suntem in prag de sarbatori cand vanzarile cresc exponential si mi-e frica sa nu ma prinda prea multe zile importante pe cine stie ce pagini :) .
Nu e chiar "de joaca". Adwords fac tot cei care sunt in top 10, deci nu conteaza update de penguin pentru Google. Cine are business stie ca adwords e la fel de important ca si pozitia in SERP. Repet, nu face Google update "ca a am zis si sa nu zica x sau y ceva".
1. Si eu am dubii cu penalizatii care au aparut peste noapte, dar nu cred ca a fost ceva "ne-calculat", doar ca sa facem un update, ca tot "am zis". Penalizatii au aparut pe toate nisele, e posibil sa fie curati? DA. Toate site-urile cu disavow au scapat de penalizare, iar cele fara disavow inca sunt penalizate, deci update exista si este destul de ok,
2. Nume brand+produs daca include termeni generali sau engleza, e normal sa rankeze site-uri cu limba engleza, gen amazon, ebay, etc.
3. Partea urata e cand simti update, nu ca il face google. Daca il face si te misca, e o problema interna, nu e problema lui google.
Fluctuatiile de pozitie vor deveni normalitate in SEO-ul de viitor. Chiar daca ai nimerit azi reteta perfecta pentru locul 1, peste cateva ore se schimba si alt site se incadreaza la reteta perfecta. Deja m-am obisnuit ca dimineata sa fiu pe un loc, la pranz pe altul si seara il alta parte. Atat timp cat fluctuatiile sunt minore (1-4 pozitii), totul e OK.