Din punctul lor de vedere, da! E normal sa-si reprezinte propriile interese, ai perfecta dreptate.
Versiune printabilă
Din punctul lor de vedere, da! E normal sa-si reprezinte propriile interese, ai perfecta dreptate.
Din ce am citit pana acum, acest pingun update, cu ranking pe site-urile penalizate o sa "dureze" pana cel tarziu in martie 2015, dupa care, o sa fiar iar si iar un pinguin upate, in care site-urile care acum "si-au revenit" o sa revina la panalizari, etc... Totul este o strategie google.
Ca fapt divers, dupa acest pinguin update (folosesc si adsense si adwords), la adwords, pe cuvinte cheie fara prea mare concurenta, daca vrei pozitii de top, platesti cu cel putin 30 centi mai mult, iar la adsene pe aceleasi reclame, primesti MAXIN 5/6 centi pe click!!!
Este oare ceva ciudat, sau doar mi se pare mie???
E terenul lor de fotbal, ei isi fac regulile asa cum cred ei de cuviinta sa le reprezinte interesele mai bine.
Sunt maestri in invaluire, n-am sa uit ziua in care au prezentat ca un lucru bun ca o sa ascunda maxim 10% din cautari iar astazi ne confruntam cu 90% "unknown" si ei insista in continuare ca e un lucru bun :)
Mai grav e ca au si prozeliti care insista ca e un lucru bun sa folosesti WMT si Analytics !!
Fugiti de ele, scoateti-le acum din site-urile voastre daca vreti sa mai scoateti vreun ban pe nisele respective si la anul !
Dar cum mai detii controlul la adwords si mai vezi conversi intrari iesire etc.etc. daca scoti analyticul?
Varianta alternativa pentru multime ? dar sa fie gratis..si asemanatoare...
Eu cred ca abordarea ta este un pic gresita.
Daca ai un site pentru care cumperi adwords, bineinteles ca folosesti analytics, wmt , etc , toate toolurile puse la dispozitie de google. Le dai bani deci esti in gratiile lui.
Pentru ranking organic, deschizi site separat in care nu folosesti niciun tool de la google.
Tii ouale in 2 cosuri distincte, de-aia spun ca e abordare gresita.
Abordarea adwords nu implica seo deci poate sa fie un site cu 0 backlinkuri , croit special pentru cumpararea de trafic din diferite surse cum ar fi adwords.
Un alt design si o alta abordare se va aborda pentru un site gandit sa urce in cautari organice. Caz in care poti folosi statcounter, care e gratis si oarecum asemanator cu analytics.
Eu zic ca nu. Care e rostul in a avea 2 site-uri (magazine) separate? Ca sa ascunzi ce de google?
Scoopo, fa-ti treaba cu magazinul, nu te mai ascunde tu de nimeni, ca nu ai de ce. Seo si adwords merg perfect impreuna, seo fara adwords oricum nu are sens.
Iar analytics este esential, atat pentru adwords cat si pentru seo, ca sa nu mai zic pentru development, adminstrativ sau marketing.
Dascalescu vorbeste de impingatoare, site-uri dubioase, etc, nu de magazine.
Vorbesc de $$ si de metode dovedite ca eficiente de a ii face.
Eu inteleg perfect despre ce vorbesti, doar ca una este sa vorbesti despre o nisa, afacere, model de business si alta este sa generalizezi.
Tu trebuie sa explici intr-un studiu de caz (cum este acesta), cazul exact, iar cei care nu inteleg cazul, trebuiesc atentionati, riscul este major. Nu poti sa-i spui unui magazin online sa fuga de google:) el din google traieste! Are nevoie de tot ce-i ofera google, gratuit sau contra cost. De aici si confuzia.
Altfel, useri ca scoopo, care este propietarul unui magazin online, crede ca vorbesti despre el. In cazul lui, nu se aplica ce ai scris mai sus, asta ii explicam. El este magazin!
Ce sa inteleaga scoopo? Ca are nevoie de alt magazin pentru teste? Wtf? Ii ia 1 an sa faca un amarat de design, are sute de categorii, mii de produse, cum sa faca alt magazin de teste? Nu vrei sa puna si noindex? Sa platesca 10k euro lunar la adwords si facebook, fara sa verifice conversia, traficul, roi, etc?
Cum sa faci seo fara adwords?
Scoopo, sa nu-ti treaca prin cap sa scoti analytics (sau codurile de analiza si remarketing), ca esti "mancat".
---------------------
Oricum topicul este despre penguin update ...
imi vine sa rad.... ce vorbiti voi aici de site-urile acelea care de fapt care sunt raul in tot acest lucru.
Eu zic urmatorul lucru, atat timp cat ai un site si totul e 90% natural si util analytics-ul te va ajuta.
Daca ai un site "impingator" e si normal sa nu nu vrei sa ai analytics ca asa isi da seama google-ul ca site-ul repectiv nu are nici o utilitate (prin bouncerate si timp petrecut pe site etc.).
Dar poti sa fugi cat de mult vrei tu de google dar el oricum isi trage date din crom si nu ai cum sa controlezi acest lucru. Si pe langa acest fapt tu cu site-ul impingator tot ajungi la sursa care are oricum analytics si vede cat timp i-a luat utilizatorului sa ajunga de pe google search pe site-ul impingator si pe urma pe site-ul/site-urile target si cum timpul asta tinde cat mai mult spre zero ... e normal ca e ceva necurat.