Pagina 1 din 2 12 UltimulUltimul
Rezultate 1 la 10 din 13

Subiect: Lămuritiţi-mă ce inseamnă "Optimizare SEO"

vertedi este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    28
    Data înscrierii
    3rd January 2011
    Locaţie
    Alba Iulia
    Posturi
    482
    Putere Rep
    28

Implicit Lămuritiţi-mă ce inseamnă "Optimizare SEO"

Salutare tuturor! Subiectul ăsta îmi dă deja bătăi de cap - poate că înteleg eu greşit termenul însa, după câteva clase pe care le-am făcut ştiu că "a optimiza", înseamnă a îmbunătăţi, a împrospăta şi cu siguranţă aceasta expresie face referire la partea tehnică a unui website. Văd în Internet, foarte multe site-uri care prezintă serviciul de "optimizare SEO" şi discută despre înscrieri în directoare, media Marketing, blog-uri, comentarii, etc.

Oare înteleg eu greşit termenul? Eu ştiu că partea de SEO, cuprinde doua categorii principale - optimizare şi promovare (ce se întelege în limba noastră). Dezvoltaţi vă rog subiectul să mă lămuresc şi eu.

Vicarious este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    25
    Data înscrierii
    4th June 2013
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    338
    Putere Rep
    25

Implicit

"Optimizare SEO" este o exprimare pleonastica pentru ca SEO inseamna Search Engine Optimization. Deci, expresia in romana este defapt, optimizarea optimizarii.

Sau poate ca unii, mai destepti, au dezvoltat o noua stiinta. Au plecat de la ideea ca optimizarea, unui site pentru motoare de cautare, este un tot. Iar acest tot poate fi si el optimizat. O optimizare in plus nu strica niciodata. Gluma!

SEO nu include doua categorii principale, cum le spui tu, nu include promovarea.

Pe limba oamenilor simpli SEO suna asa: avem un site si ne pregatim de vizita googlebot-ului. Ii vom arata lui go0gle un site frumos, garnisit cu tot ce-i trebuie si ii facem cu ochiul sa-l puna in prima pagina pentru cautarile care ne intereseaza. Garnisirea, dupa cum ne invata Tom, inseamna links, links, links. 80% din succes este garantat de linkuri.

Pe limba academicienilor SEO se rezuma la: dimensiunea introspectiv relational caduca prin care se poate masura eficienta cu care un site se va situa in primele rezultate pentru cautari specifice. Aceasta eficienta este direct proportionala cu numarul si calitatea linkurilor aduse pentru sprijinirea site-ului si invers proportionala cu tehnicile de spam, de cloaking si linkurile platite.

Din examinarea definitiei academice, ne dam seama ca SEO nu numai ca este vetust si ineficient, dar mai este si imposibil de practicat. Google spune ca penalizeaza schimbul de linkuri, ca penalizeaza linkurile cumparate, ca penalizeaza linkurile gratuite. El recompenseaza numai linkurile naturale care apar cu aceeasi probabilitate si viteza cu care Romania va ajunge in G8.

Deci, daca dupa 157 de posturi pe un forum de SEO, tu vii si ne pui astfel de intrebari, inseamna ca esti foarte glumet si trebuie sa ti se raspunda tot in gluma.
    Nu este nimic mai natural decat sa faci fotografii de produs in studio si apoi le pui pe site.

StarNET este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    35
    Data înscrierii
    5th March 2009
    Locaţie
    Brasov
    Posturi
    1.429
    Putere Rep
    35

Implicit

Nu fii rau cu omul ca o fi derutat.

SEO inseamna ce a zis Vicarious dar mai inseamna si un continut optimizat, link-uri interne si structura interna a paginilor exemplara.
    Seo mai inseamna (mai nou) si optimizarea timpilor de incarcare.

Tot ce poate sa te creasca in pozitii la Google inseamna pana la urma SEO, iar SEO mi se pare un termen ... invechit ... ar trebui sa il redenumim in GO ( Google Optimization ) ... nu de alta dar nu stiu sigur cine aspira pentru pozitii ridicate pe alt motor de cautare.

Revenind la discutie Google-ul ia in considerare cand face pozitiile peste 200 de semnale ... link-uri sunt doar unu ... poate 2 .. 3 .. 4 din acele semnale ( sa zicem numar de link-uri, calitatea link-urilor, freshnes-ul acestora si cine stie ce alte cateva nota se mai pot acorda pe baza acestui semnal )

Si daca ofera Google-ul o importanta de 30 ... 40% notelor acordate pe baza link-urilor ... ( ceea ce ma indoiesc ... procentul fiind probabil mult mai mic ) ... tot ramane 60% pentru restul semnalelor enumerate mai sus.
    Vezi cum e vremea inainte sa iti faci planuri !
    Peste 4000 iconite in ORICE culoare, ORICE dimensiune si in 5 formate: iconsDB.com

2dor este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    35
    Data înscrierii
    10th September 2012
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    39
    Posturi
    583
    Putere Rep
    35

Implicit

Seo versiunea 2014 = adwords. Nu va mai pacaliti singuri...
    We buy things we don't need to impress people we don't like.
    Vand advertoriale pe site-uri cu autoritate mare

remy este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    25
    Data înscrierii
    31st July 2012
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    38
    Posturi
    145
    Putere Rep
    25

Implicit

Seo versiunea 2014 = adwords. Nu va mai pacaliti singuri...
    geniala replica chiar daca nu sunt total de acord cu tine .
    Cine face SEO pentru un magazin online mare stie ca si dupa ce ajunge pe primul loc la un cuvant cheie tot liciteaza pe acel cuvant si in Adwords, de preferat sa fie tot priimul
    In rest, chiar daca traficul din SEO pierde teren in favoarea traficului venit in special din Adwords si Facebook, inca detine un procent suficient de mare incat sa fie luat in calcul si inca are o rata de conversie mai buna decat cel din Adwords.

dascalescu este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    39
    Data înscrierii
    19th August 2006
    Posturi
    364
    Putere Rep
    39

Implicit

Din pacate incep sa fiu si eu de acord cu tine, 2dor. Un client care e pe locul #1 pe cautari organice imi spune ca daca nu cumpara si de pe adwords ii scad vanzarile dramatic la 30% din cate vanzari face daca e si pe #1 pe adwords si pe #1 pe organic serps.

Referitor la cei 200 de factori de care tine seama Google, cei mai importanti factori pentru off-page seo sunt prezentati in attachement-ul meu.
    us-ranking-factors-2013.jpg

Reputatie:
    28
    Data înscrierii
    3rd January 2011
    Locaţie
    Alba Iulia
    Posturi
    482
    Putere Rep
    28

Implicit

Haide @Vicarious, întrebarea mea a fost pusă bine, nu înseamnă că nu ştiu ce reprezintă SEO, optimizare sau promovare. Dacă tot se discută despre link-uri, link-uri şi iar link-uri, astea ţin de partea externa care nu se poate numi optimizare şi nici SEO, eventual parte a serviciului de promovare a unui site sau a unui produs. Nu cred că putem traduce "Search Engine Optimization" - optimizarea optimizării, ci mai degrabă "optimizare pentru motoarele de cautare".

Eu totuşi merg pe varianta mea, că optimizarea se referă la partea tehnică a site-ului şi promovarea este o alta tehnica SEO, unde se aplică servicii de linkbuilding, etc. Oricum, nu încerc să te contrazic, este doar punctul meu de vedere.

designarti este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    23
    Data înscrierii
    18th June 2013
    Posturi
    174
    Putere Rep
    23

1 out of 1 members found this post helpful.

Implicit

Ciudat (sau dubios) este faptul că vertedi chiar are în semnătură două site-uri ce oferă astfel de servicii. Și ca să nu creadă careva că-s răutăcios, unul din serviciile oferite pe unul dintre site-uri, sună chiar așa: "optimizare SEO". Vorbim despre optimizarea optimizării sau despre păcălirea păcălicilor? Poate că dl. membru dorește un link plin de juices?

Reputatie:
    28
    Data înscrierii
    3rd January 2011
    Locaţie
    Alba Iulia
    Posturi
    482
    Putere Rep
    28

1 out of 1 members found this post helpful.

Implicit

Deja au apărut cârcotaşii! Păcat că nu ai înţeles miezul postării mele @designarti şi nu înteleg de ce nu se poate duce o discuţie pe forumul ăsta fără să apară un deştept şi să strice tot! Toate răspunsurile sunt civilizate, arată educaţia celui care răspunde. Nu cred că ai fost atent la întrebarea mea, nu îseamnă că nu ştiu ce este "optimizare SEO", pentru că chiar asta fac dragule. Aici discutam despre ce înteleg unii când fac referire la această expresie.

Tom
    Tom este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    129
    Data înscrierii
    25th September 2010
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    47
    Posturi
    3.169
    Putere Rep
    129

Implicit

Optimizare seo = optimizare "optimizare pentru motoarele de cautare". Cum seo este un termen general, iar google rankeaza .com, a aparut acest termen.

Optimizarea seo are 2 etape importante:

- on site, care implica optimizarea site-ului (structura, cod, links, etc)
    - off site care implica optimizarea prin link-building, citation, etc.

SEO este parte din promovarea online, pentru ca iti promoveaza site-ul.

on-site te ajuta la cautarile long tail
    off-site te ajuta la cautarile money keywords.

Optimizarea on-site, este destul de simpla, aproape orice platforma cms stie sa-ti ofere uneltele necesare. Daca te ocupi doar de on-site, o sa ai trafic in mare parte pe cautari long tails si foarte putin pe money keywords.

Oricine iti face site-ul, iti ofera unele on-page, de aceea eu consider ca a deschide 100 de posturi lunar cu discutii on-page este pierdere de timp. On-page este pentru incepatori si este explicat in milioane de posturi, nu este nici o "arta" sa faci seo on-page. Off-page este ceea ce conteaza, pentru ca link-urile sunt minim 80% din seo. Cum obtin link-uri, valoarea lor, "puterea" lor, etc sunt ceea ce conteaza in seo.

Exista nise cu concurenta slaba, unde proprietarii nu-si bat capul, ca nu au de ce. Dar dintr-o data apare un "nimeni" si se duce direct loc 1, iar atunci toti intra in "criza". Abia atunci incepe fiecare sa se intereseze de seo, pana atunci, nu conteaza.

@ 2dor. Adwords este un serviciu obligatoriu, pe care eu il folosesc din 2 motive:

1. nise unde clientii intra si ies, nu au motiv sa caute pe mai multe site-uri.
    2. date cat mai exacte, pe care le corelez cu traficul si obtin diverse cifre interesante, cu unele dintre ele generez si "not provided", etc.

Exista foarte multe nise unde traficul se imparte la mai multe pozitii, chiar si pagini, gen : haine online, unde adwords este pierdere. Daca nisa ta este de browsing, adwords este util doar pentru date.

@dascalescu, esti intr-o eroare majora.

----------------

Este destul de jenant, ca unii dintre voi sa oferiti servicii seo si sa nu aveti habar ce faceti. Este jenant si penibil.

Inteleg toti programatorii care ofera servicii de "Creare site" sau "creare magazin" pe un wp+thema si se cred programatori, dar sa oferi servicii seo si tu sa nu ai habar de ceea ce faci, este rusinos = inselaciune.
    Ultima modificare făcută de Tom; 10th April 2014 la 13:06.
    Nu trimite PM cu intrebari, posteaza pe forum! Nu ofer sfaturi, audit sau raspunsuri pe PM.

Pagina 1 din 2 12 UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Ce inseamna pentru voi "Good On Page Optimisation"
    De GabriELoS în forumul Subiecte pentru incepatori
    Răspunsuri: 9
    Ultimul Post: 4th June 2013, 21:51
  2. Răspunsuri: 4
    Ultimul Post: 27th December 2012, 01:49
  3. Sfaturi optimizare cuvant cheie "greu" .
    De Hapiuc Robert în forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Răspunsuri: 14
    Ultimul Post: 8th May 2011, 00:57
  4. Site umanitar "Fa Un Bine" - idei optimizare
    De raluca în forumul Studii de caz
    Răspunsuri: 21
    Ultimul Post: 6th May 2011, 10:52
  5. Răspunsuri: 2
    Ultimul Post: 3rd February 2011, 11:54

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente