Pagina 1 din 3 123 UltimulUltimul
Rezultate 1 la 10 din 22

Subiect: Site umanitar "Fa Un Bine" - idei optimizare

raluca este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    27
    Data înscrierii
    22nd February 2011
    Posturi
    112
    Putere Rep
    27

Implicit Site umanitar "Fa Un Bine" - idei optimizare

Buna,

Site-ul www.faunbine.ro are in prezent PR 5 si apare pe prima pagina in cazul multor cautari, dar acele cautari sunt efectuate de cei ce au nevoie de ajutor [in prezent sosesc zilnic mailuri de semnalare a cazurilor, si in 2 ani am ajuns la peste 200-250 de cazuri prezentate].

Ideea e insa ca as vrea sa fie gasit site-ul si de cei ce pot ajuta si nu stiu pe ce cuvinte sa incerc o optimizare a site-ului pentru a ajunge si in cautarile celor ce ar putea ajuta. Nici macar nu imi dau seama: cineva care vrea sa ajute/doneze, cauta pe google? Si daca da, cu ce cuvinte?

Multumesc anticipat,
    Raluca

PS. Sper sa fi nimerit bine locul acestui topic in forum
    Ultima modificare făcută de Krumel; 28th February 2011 la 09:15. Motiv: adaugare mai multe detalii (link activ - Krumel)

Cristi U este deconectat Super Moderator
    Reputatie:
    51
    Data înscrierii
    26th January 2008
    Locaţie
    Oradea
    Vârstă
    36
    Posturi
    3.172
    Putere Rep
    51

Implicit

E bine unde l-ai pus.

Acum sa te intreb cate ceva despre el: Cum verifici ca nu sunt sarlatani in spatele solicitarilor? Din pacate, asta e primul lucru la care sa te gandesti intr-o situatie de genul acesta...

Mi se pare un target care tinde spre zero cel pe care il ai tu. Sau cel putin nu cred ca poti sa-l atingi prin SEO (zic asta fara studiu... poate tu l-ai facut ). Adica...sa fim seriosi, cine ar cauta pe google: "vreau sa ajut un om". Tu mizeaza in continuare pe kw-urile care ti-ar aduce conversie in randul celor care au nevoie de ajutor, iar ei sa promoveze mai departe pagina respectiva (suna cinic, stiu... ).

Tu ai putea in schimb incerca pe partea de Social Media si sa aduci de acolo oameni care sa vrea sau sa poata sa ajute. Plus ca social media mi se pare ca prinde binicel in randul stirilor bune sau cand e nevoie de solidaritate (cu un click multi oameni pot ajuta... macar cu atata de fapt ).

Pe homepage ai un sidebar care impinge contentul cu vreo 2 palmi. Ramane un spatiu alb foarte aiurea acolo. Mai bine mai baga inca 2-3 cazuri pe randurile alea... care sa beneficieze de mai multa expunere.

Intre timp mi-am gasit raspunsul la prima intrbare:

ATENTIE: Informatiile sunt preluate de pe site-urile cazurilor si NU sunt verificate.
    "Fa Un Bine" NU isi asuma responsabilitatea privind veridicitatea cazurilor prezentate.
    Poate ca-i ok ca nu iti asumi, insa mi se pare un pic ciudat ca si "helper" sa gasesc asta... Cred ca ai avea mai mult succes cu site-ul daca ai putea valida intr-un fel cererile de ajutor.

Inchei prin a-ti spune: Felicitari pentru idee. Probabil vei salva (cel putin) un om pentru ca l-ai facut.
    Mai dau cate-un sfat juridic aici, uneori chiar despre online. Nu-l rata! :) Vezi și sfaturi de nutritie.

Krumel este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    69
    Data înscrierii
    15th November 2004
    Locaţie
    Iasi
    Vârstă
    47
    Posturi
    6.261
    Putere Rep
    69

Implicit

raluca, ideea e misto, oamenii adera la astfel de proiecte...dar poate ar trebui sa il faci ceva mai profesional, sa dai incredere celor ce ajung pe site. Nu cred ca momentan te poti baza pe SEO, asa cum zice si Cristi trebuie sa mergi pe Social ptr a gasi interesati sau sa faci demand generation (dar iti trebuie analize preliminarii clare).

Vezi ca PR 5 ala e foarte tentant, nu incerca sa vinzi link-uri.

Daca tot ceri oamenilor sa faca un bine, poate pui o optiune de donare... ptr site, nu doar ptr cei pe care ii evidentiezi pe site. Nu se stie, poate un cont de Paypal ti-ar putea suplini nevoile avute astfel incat sa tii site-ul curat.

Un cont de Facebook? UNICEF Romania au o activitate interesanta pe Facebook, poate poti intra in contact cu ei.

Atat momentan.

Cristi Ursut ptr problema ridicata de tine cred ca ar trebui incercat demand generation si cresterea/dezvoltarea nisei. Multi oameni nu sint constienti de unele lucruri si nu isi au formate modalitatile de cautare, dar e posibil sa aiba o nevoie sau o stare de a adera la astfel de proiecte.
    Krumel - apeleaza la serviciile oferite de mine prin formularul de pe blog.

Reputatie:
    27
    Data înscrierii
    22nd February 2011
    Posturi
    112
    Putere Rep
    27

Implicit

Buna,

O sa raspund pe rand

Cristi

Cum verifici ca nu sunt sarlatani in spatele solicitarilor?
    Un caz este publicat pe site doar daca exista un site/blog cu toate actele medicale si date de contact SAU daca este prezentat de un ziar sau o televiziune (caci ei stiu sigur ca verifica la sange cazurile prezentate). O parte din cazuri le stiu personal, altele incerc pe cat posibil sa le verific cat de bine pot, si da, exista sarlatanii in acest domeniu si incerc sa le identific, dar cum sunt om si pot gresi, am pus totusi si in disclaimer, gandindu-ma ca astfel oamenii care vor sa doneze nu se vor lasa influentati de gandirea mea, ci vor gandi ei singuri: "este cazul acesta real sau nu?".

cine ar cauta pe google: "vreau sa ajut un om"
    Stiu, asta e si problema mea: cineva care vrea sa doneze/ajute, cauta pe google? Din experienta de pana acum (si ma vor referi la partea de ajutare, nu de cerere ajutor), oamenii ajung usor pe site-ul acesta cautand dupa numele unui caz pe care in prealabil l-au vazut intr-un ziar, sau la televizor, sau au auzit la radio, etc, dar nu retin adresa sau contul bancar, cauta pe google, si am vazut ca gasesc "fa un bine". Dar eram curioasa daca credeti ca se poate mai mult de-atat

Apropos de promovare, actiunea mea este sustinuta atat de cei ce au nevoie de ajutor, in semn de multumire ca ajut cum pot, cat si de cei care nu au nevoie de ajutor dar vor sa ajute

Homepage-ul il repar chiar azi. Multumesc pentru sustinere.

Krumel

Unii oameni adera intr-adevar la astfel de proiecte, desi se misca mult mai greu decat te-ai astepta. Design-ul vreau sa fie mai profi si inteleg perfect ce zici, si am incercat chiar la lansarea lui, doar ca am contactat firme care cereau sume mai mici (fiind site umanitar, mi se parea nedrept sa platesc sute de euro pe un design, asa ca mai bine donam cazurilor de pe site), si au fost firme care s-au oferit sa contribuie la actiunea mea cu un design gratuit, dar care ulterior nu mai raspundeau la email/telefon. Asa ca l-am facut singura si asta e ceea ce a iesit. In prezent incerc sa fac rost de un background cu niste desene, dar probabil o sa am nevoie de un redesign complet (dar nu ma pricep la nivel profi).

Un cont de Facebook? UNICEF Romania au o activitate interesanta pe Facebook, poate poti intra in contact cu ei.
    Cont de Facebook exista, iar cu Unicef sunt in legatura deja si ma mentioneaza pe una din paginile lor (ma sustin), dar sunt o organizatie foarte mare care au proiecte bine targetate.

Daca tot ceri oamenilor sa faca un bine, poate pui o optiune de donare... ptr site, nu doar ptr cei pe care ii evidentiezi pe site
    Mi s-a tot spus sa fac o organizatie sau o fundatie, ca sa poata lumea dona si eu sa dau mai departe, insa in Romania consider ca exista un mare scepticism fata de fundatii si ca oamenii au incredere doar in fundatiile mari, despre care aud in media (si din pacate, din experienta, nu-i pot condamna: parintii unei fetite de pe site apelasera la o fundatie si s-au strans bani multicei din donatii pentru fetita lor, din care lor li s-a dat cam 1%). Si nici in cont personal nu mi se pare in regula sa primesc donatii, chiar daca as dona mai departe si as publica OP-urile. Prefer ca omul sa simta si sa stie ca banii lui chiar au ajuns la copilul respectiv, si nu ca s-au pierdut prin vreo fundatie care cine stie cat/daca a ajutat pe cineva si cine stie pe cine si asa mai departe.

Pe site exista posiblitatea de publicare de banner in schimbul unei donatii

Krumel este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    69
    Data înscrierii
    15th November 2004
    Locaţie
    Iasi
    Vârstă
    47
    Posturi
    6.261
    Putere Rep
    69

Implicit

Citat Postat în original de raluca Vezi Post
    Mi s-a tot spus sa fac o organizatie sau o fundatie, ca sa poata lumea dona si eu sa dau mai departe, insa in Romania consider ca exista un mare scepticism fata de fundatii si ca oamenii au incredere doar in fundatiile mari, despre care aud in media (si din pacate, din experienta, nu-i pot condamna: parintii unei fetite de pe site apelasera la o fundatie si s-au strans bani multicei din donatii pentru fetita lor, din care lor li s-a dat cam 1%). Si nici in cont personal nu mi se pare in regula sa primesc donatii, chiar daca as dona mai departe si as publica OP-urile. Prefer ca omul sa simta si sa stie ca banii lui chiar au ajuns la copilul respectiv, si nu ca s-au pierdut prin vreo fundatie care cine stie cat/daca a ajutat pe cineva si cine stie pe cine si asa mai departe.

Pe site exista posiblitatea de publicare de banner in schimbul unei donatii

Uneori, un cont de Paypal poate face minuni iar asta te-ar scuti de unele acte inutile romanesti.

Sint multi romani care au bani pe Paypal si care pot plati online mai usor. Doar ca ne oprim in facturi, justificari legale si altele. 50 de euro in Paypal nu e mare lucru, iar tu daca vrei sa ii justifici e treaba ta.. Eu zic sa incerci.
    Krumel - apeleaza la serviciile oferite de mine prin formularul de pe blog.

Reputatie:
    51
    Data înscrierii
    26th January 2008
    Locaţie
    Oradea
    Vârstă
    36
    Posturi
    3.172
    Putere Rep
    51

Implicit

Scepticism pentru fundatii? Nu cred ca e mai mare decat pentru donatia in sine, indiferent de cui o faci...
    Mai dau cate-un sfat juridic aici, uneori chiar despre online. Nu-l rata! :) Vezi și sfaturi de nutritie.

Reputatie:
    27
    Data înscrierii
    22nd February 2011
    Posturi
    112
    Putere Rep
    27

Implicit

Cristi
    Citat Postat în original de Cristi Ursut Vezi Post
    Scepticism pentru fundatii? Nu cred ca e mai mare decat pentru donatia in sine, indiferent de cui o faci...
    N-am zis ca e scepticism mai mare sau mai mic decat pentru donatia in sine, insa in cazul in care donezi direct e mai usor sa stii incotro s-au directionat banii decat in cazul in care ii trimiti unei fundatii. Nu spun ca fundatiile nu sunt utile, dimpotriva, sunt anumite fundatii extrem de faine care au ajutat enorm si salveaza vieti in fiecare zi! Deci nu ma intelege gresit Doar ca eu momentan nu-mi permit sa am o fundatie pe care sa o mediatizez suficient.

Krumel
    tu daca vrei sa ii justifici e treaba ta
    - daca as face un cont de PayPal prin care lumea sa doneze pentru a ma sustine si a-mi sustine efortul, probabil s-ar strange ceva bani, suficienti cat sa ramane si pentru donatii de dat mai departe, dar nu vreau sa fiu eu cea care ia decizia "spre ce caz se duc luna asta banii care au ramas in plus dupa achitarea cheltuielilor". As fi foarte nedreapta fata de restul cazurilor si stiu ca nu sunt in stare sa aleg Asa ca prefer sa las omul sa decida DACA doneaza si PENTRU CINE doneaza. Plus ca asa sunt sanse mult mai mari ca omul care a donat sa se si implice putin in caz: sa spuna altora despre caz sau sa doneze si peste o saptamana din nou (daca mai e cazul). Nu zic ca am dreptate, asta e insa motivul pentru care nu vreau sa accept bani personal

Problema mea in acest moment este insa cum sa ajung la cei ce pot/vor sa doneze. Stiu ca o campanie puternica in media m-ar ajuta, dar nu ma duce buzunarul, asa ca tot ce pot sa fac este sa ma bazez pe internet/SEO/socializare.
    Ultima modificare făcută de raluca; 28th February 2011 la 17:34. Motiv: adaugare inca un raspuns

Reputatie:
    51
    Data înscrierii
    26th January 2008
    Locaţie
    Oradea
    Vârstă
    36
    Posturi
    3.172
    Putere Rep
    51

Implicit

Nu-i musai sa faci tu ce zicem noi Noi ne dam cu parerea despre cum credem ca ar fi mai bine, insa e clar ca nu stim totul din interior (faptul ca acum nu iti permiti de ex. )

Vei avea insa oameni in trece pe site, care nu vor avea rabdarea sau starea sa parcurga cazuri si sa se decida ce caz sa ajuge. Si atunci poate prefera sa dea site-ului/fundatiei in ideea ca fac ei/tu mai departe lucruri utile cu ei. Plus ca poate ar putea fi bani care sa ajute la functionarea site-ului (inclusiv sa te ajute sa deschizi o fundatie/ONG - nu stiu exact ce cheltuieli implica).

La seo on-page nu stiu ce-ai putea face... sunt lucruri de imbunatati pe pagina cazului de ex. ai putea sa scoti textul standard si sa lasi doar numele caului "Fa un bine si schimba o viata". In ce priveste off-page-ul, poti face o pagina gen "Sustine-ne" in care sa introduci niste bannere impreuna cu codul html specific pentru a putea fi preluate de catre altii pe site-urile lor. In timp iti va aduce linkuri.

Pe partea de Social Media, as schimba butonul Facebook cu unul de Like sau chiar si de Share insa cu counting (faptul ca scrie acolo un numar mare poate determina utilizatorul sa dea cu mai multa incredere share/like). In plus, pe mine butonul actual ma duce cu gandul ca va fi de fapt un login cu ajutorul lui Facebook.
    Twitter de ce nu ai integrat? Pentru ReTweet-uri...

atat pentru moment

PS: Platforma e custom?

deadworldisee este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    33
    Data înscrierii
    6th April 2008
    Locaţie
    iasi
    Vârstă
    37
    Posturi
    1.034
    Putere Rep
    33

Implicit

La fel cum a zis si Krumel , un cont de paypal o sa faca minuni.Strici farmecul sitului cu banerele alea si in plus linkul asta www .intellicig.ro, mie mi-ar da de gandit daca situl tau este sau nu, unul comercial.
    Iti recomand sa renunti la ideea cu banerele si sa folosesti donatii prin paypal si depozit bancar.

Claudiu B este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    32
    Data înscrierii
    24th October 2010
    Locaţie
    Zimnicea - Teleorman
    Vârstă
    42
    Posturi
    624
    Putere Rep
    32

Implicit

Citat Postat în original de raluca Vezi Post
    Buna,

Site-ul Fa un bine si schimba o viata are in prezent PR 5 si apare pe prima pagina in cazul multor cautari, dar acele cautari sunt efectuate de cei ce au nevoie de ajutor [in prezent sosesc zilnic mailuri de semnalare a cazurilor, si in 2 ani am ajuns la peste 200-250 de cazuri prezentate].

Ideea e insa ca as vrea sa fie gasit site-ul si de cei ce pot ajuta si nu stiu pe ce cuvinte sa incerc o optimizare a site-ului pentru a ajunge si in cautarile celor ce ar putea ajuta. Nici macar nu imi dau seama: cineva care vrea sa ajute/doneze, cauta pe google? Si daca da, cu ce cuvinte?

Multumesc anticipat,
    Raluca

PS. Sper sa fi nimerit bine locul acestui topic in forum
    A “donate” button it's a must. Let me know if there is anything I can help you with.

Pagina 1 din 3 123 UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Răspunsuri: 2
    Ultimul Post: 3rd February 2011, 12:54
  2. Răspunsuri: 13
    Ultimul Post: 29th January 2010, 21:33
  3. model: "termeni si conditii" si "confidentialitate"
    De No_name în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 4
    Ultimul Post: 8th July 2009, 16:28
  4. Se folosesc parametrii "site:" sau "inurl:" in cautari ?
    De Cristian Mezei în forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Răspunsuri: 3
    Ultimul Post: 26th September 2007, 10:01
  5. "suge" Sau "fura" Trafic ?
    De Sorin Frumuseanu în forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Răspunsuri: 0
    Ultimul Post: 28th December 2005, 14:58

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii
  •