Pagina 14 din 17 PrimulPrimul ... 41213141516 ... UltimulUltimul
Rezultate 131 la 140 din 167

Subiect: Penguin 2.1 update - vineri 4 octombrie 2013

Nic
    Nic este deconectat Super Moderator
    Reputatie:
    53
    Data înscrierii
    14th May 2007
    Posturi
    987
    Putere Rep
    53

1 out of 1 members found this post helpful.

Implicit

Concluziile mele sumare, cam in linie cu ce a raportat toata lumea:

-- Linkurile "free" si low quality au fost devalorizate ( in special spam links+ spun content links). Chiar si siteurile fara linkuri rankeaza mai bine decat siteuri care au un profil format doar din linkuri proaste.

-- Mai putine linkuri de calitate "mare" te pot ajuta sa rankezi rapid pentru termeni competitiv.

E de bine, e de rau?

Spre deosebire de altii care cred ca e un mare pas spre un search mai bun, eu raman putin sceptic si vad doar ca modalitatile de manipulare a Google s-au schimbat putin.

Pentru un site nou e greu si "slow" sa obtina linkuri de calitate mare natural, exceptand daca esti un brand mare sau poti plati o agentie de PR.

Vad o groaza de rezultate in top pe nisele mele care rankeaza cu urmatoarele tehnici, care emuleaza linkuri de calitate mare, desi ele nu sunt:

-Siteurile cu linkuri provenite din sidebar links pe blog networks cu pr si autoritate, chiar si unrelated links, continua sa rankeze bine. Inclusiv siteurile care profita de vulnerabilitati in wordpress si isi plaseaza linkurile in sidebar pe sute de siteuri cu ip diferite si pr si ceva autoritate nu au probleme, chiar daca sunt total unrelated links.

-Siteurile cu linkuri provenit din blog posts pe retele private bazate pe domenii expirate continua sa rankeze bine.

-Cumpararea de linkuri si advertoriale inca merge foarte bine, daca e facuta cu cap.

Singurele linkuri "free" care mai merg cat de cat sunt

-guest blogging
    -web 2.0 properties de mare calitate sustine cu tier 2 links
    -comentarii pe bloguri related de mare calitate (doar cele care modereaza commenturile si au putine obl si care sunt related to your niche) par surprinzator a avea un efect benefic

scoopo este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    32
    Data înscrierii
    25th November 2010
    Locaţie
    constanta
    Vârstă
    40
    Posturi
    409
    Putere Rep
    32

Implicit

Eu pina acuma nu vad nimik bun..Urca site-uri de ale mele care sunt praf la duplicat content tot ce se poate mai nasol si rankeazza bine .Si site-urile principale cu fresh content zilnic si link-uri de pe aceasi nisa de pe site-uri mari sau foarte mari..se duce din top.Unde e relevanta? Daca pe viitor vom ajunge cu 1 link bun si din aceeasi nisa sa rankam in top 3 deja va fi penibil..toti sotrocari vor fi in top...cum sunt eu acuma cu site-uri de 1 an nefolosite da am luat site-uri care baga bani si fresh content degeaba...total aiurea.Acuma peste 50% din toti colegii mei care ai stiu cu magazine destul de mari ,au dublat bani la adwords la fel si eu.Deci cine are de castigat?Sunt multe discutii pro sau contra despre acest update.Si total de acord cu ce a scris nic mai sus,seo daca va fi cu 2-3 link-uri si cateva articole devine cu peste 80 % mai usor ca inainte si nesigur.
    Ultima modificare făcută de scoopo; 17th October 2013 la 17:46. Motiv: clar caligrafia
    scriu gramatical prost :D:D:D:D

lovelife este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    103
    Data înscrierii
    8th July 2006
    Locaţie
    Galati
    Vârstă
    49
    Posturi
    5.993
    Putere Rep
    103

1 out of 1 members found this post helpful.

Implicit

Nu te mai vazusem de mult pe forum

Citat Postat în original de Nic Vezi Post
    -- Linkurile "free" si low quality au fost devalorizate ( in special spam links+ spun content links).
    Ce intelegi prin spun content links

Chiar si siteurile fara linkuri rankeaza mai bine decat siteuri care au un profil format doar din linkuri proaste.
    Mai putine linkuri de calitate "mare" te pot ajuta sa rankezi rapid pentru termeni competitiv.
    Am experimentat eu, site-uri cu putine link-uri si alea de calitate, nu prea ajung in top, un site fara link-uri (doar unul autoritar pentru a fi luat in seama) si cu content zilnic de calitate, are deja 100 de articole abia are 5 vizitatori pe zi din google (are ceva de pe social media) si aia din long tail
    Cum pot afla altii de mine si ce sanse am sa primesc link natural

Pentru un site nou e greu si "slow" sa obtina linkuri de calitate mare natural, exceptand daca esti un brand mare sau poti plati o agentie de PR.
    Aproape imposibil sa faci ceva de succes fara buget
    Acum un site nou (3 luni) cu content mare nu iese primul cu titlul articolului chiar daca cei dein fata nu au fraza exacta in continut, dar in schimb au autoritate mare.
    Nu ma pricep la SEO dar ma bag in seama

Butcher este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    35
    Data înscrierii
    15th June 2007
    Locaţie
    Constanta
    Vârstă
    44
    Posturi
    308
    Putere Rep
    35

Implicit

Tendinta pe care o remarc la dl. google e sa fluctueze cat mai mult rezultatele a.i. sa te sileasca sa compensezi cu adwords.
    E o intamplare cresterea peste estimari a veniturilor?

Rezultatele Google pe Q3 « Orlando

Despre scaderea importantei link-urilor din "directoarele de articole"..
    Ma intreb cum face diferenta google intre un blog normal si un director de articole. Dupa faptul ca site-ul respectiv are sute/mii de autori diferiti ? Ia puneti mana domnilor posesori de directoare de articole si eliminati link-ul de autor.
    Alta metoda algoritmica de a detecta directoarele de articole nu imi vine in mine. Ah, si numarul de link-uri din articole sa nu fie mereu constant la 2/3 bucati.

Putem sa dam cu google de pamant!
    Ultima modificare făcută de Butcher; 18th October 2013 la 16:30.

Spike este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    26
    Data înscrierii
    10th May 2013
    Posturi
    36
    Putere Rep
    26

Implicit

Citat Postat în original de Butcher Vezi Post
    Ma intreb cum face diferenta google intre un blog normal si un director de articole.
    Aaa... cautand dupa cuvinte gen "director" sau "director de articole"? Cat de greu poate fi pentru Google sa clasifice un site ca fiind director de articole?

Am cautat director articole pe Google si am ajuns pe... seopedia.
    Vazand lista de directoare postata de I. Laurentiu, m-am uitat pe ele si cu exceptia a 2 sau 3 toate au la vedere cuvintele director sau director de articole. Din moment ce siteurile se identifica astfel, cat de greu este pentru Google sa le detecteze ca atare in anul 2013? In conditiile in care majoritatea articolelor contin oricum ancore de tip "money keywords".

In plus, cand Google a ajuns cu Hummingbird atat de versat pe partea de sinonime (in returnarea rezultatelor), cat de "prost" poate fi cand crawleaza directoare de tip spun content (nu afirm ca cele din lista ar fi astfel, nu le-am analizat atent!), sa nu-si dea seama despre ce e vorba? Daca totusi tu iti faci un articol unic si-l postezi intr-un astfel de director, daca restul de (sa zicem) 90% de articole de pe acel site nu sunt considerate unice de Google, cat de mult crezi ca te va ajuta acel link?

Tom
    Tom este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    131
    Data înscrierii
    25th September 2010
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    48
    Posturi
    3.169
    Putere Rep
    131

Implicit

Tendinta pe care o remarc la dl. google e sa fluctueze cat mai mult rezultatele a.i. sa te sileasca sa compensezi cu adwords.

Rezultatele Google pe Q3 « Orlando

Ma intreb cum face diferenta google intre un blog normal si un director de articole. Dupa faptul ca site-ul respectiv are sute/mii de autori diferiti ? Ia puneti mana domnilor posesori de directoare de articole si eliminati link-ul de autor.
    Alta metoda algoritmica de a detecta directoarele de articole nu imi vine in mine. Ah, si numarul de link-uri din articole sa nu fie mereu constant la 2/3 bucati.

Putem sa dam cu google de pamant!
    articol (links), articol (links), articol (links), articol (links), articol (links), articol (links), links, links, links, links, articol (links), articol (links), links, links, links, links, articol (links), articol (links), links, links, links, links, etc.

Ce sa fie?

Care e diferenta de un blog? Numarul de articole (cuvinte) si cel de links. Cand un blog "sare" calul, urmeaza penalizare. Oricum si blogurile si-au luat-o, nu doar directoarele. Site wide sau coments? Gone. Mai raman link-urile in articole. Iar cand blogul tau e plin de link-uri, nu te mai penalizeaza, pur si simplu nu mai ia linkurile in considerare: iti dai singur disallow. Tu vinzi in continuare, clientii cumpara, dar vinzi si se cumpara doar trafic!

Concluziile mele sumare, cam in linie cu ce a raportat toata lumea:

-- Linkurile "free" si low quality au fost devalorizate ( in special spam links+ spun content links). Chiar si siteurile fara linkuri rankeaza mai bine decat siteuri care au un profil format doar din linkuri proaste.

-- Mai putine linkuri de calitate "mare" te pot ajuta sa rankezi rapid pentru termeni competitiv.

E de bine, e de rau?
    Da, asta am zis si eu si cred ca e corect, moral si cel mai important, ofera site-urilor noi sansa se se "bata" cu cei mari.

Mai putine link-uri, mai bune, mai scumpe vs multe linkuri, junk, free. Mai devreme sau mai tarziu, ca sa iti faci promvoare online, ai nevoie de buget. Cat? Depinde de fiecare, iar cand vrei rezultate rapide cu bani putini, la ce te astepti?

Ultimul penguin, a fost cel mai bun update, dupa parerea mea. A lovit bine si corect. Nu este nimeni penalizat din greseala, indiferent de ce sustin multi. Deci in sfarsit google este pe un drum bun cu penguinii.
    Ultima modificare făcută de Tom; 18th October 2013 la 19:30.
    Nu trimite PM cu intrebari, posteaza pe forum! Nu ofer sfaturi, audit sau raspunsuri pe PM.

Nic
    Nic este deconectat Super Moderator
    Reputatie:
    53
    Data înscrierii
    14th May 2007
    Posturi
    987
    Putere Rep
    53

3 out of 3 members found this post helpful.

Implicit

Citat Postat în original de lovelife Vezi Post
    Ce intelegi prin spun content links
    Linkuri provenite de pe articole generate programatic folosind o sintaxa de spinning, care, desi unice din punct de vedere algorithmic, sunt necitibile si nu au sens. Tot spam links sunt (ex, ce obtii cu softul asta thebestspinner.com). Se folosesc in general pentru a crea continut "unic" in masa la un pret cat mai mic pentru a putea spama linkuri pe siteurile care necesita articole dar nu verifica manual calitatea lor, doar unicitatea prin copyscape (gen anumite directoare de articole, siteuri web 2.0, etc..). In general spun articles trec de copyscape.

Am experimentat eu, site-uri cu putine link-uri si alea de calitate, nu prea ajung in top, un site fara link-uri (doar unul autoritar pentru a fi luat in seama) si cu content zilnic de calitate, are deja 100 de articole abia are 5 vizitatori pe zi din google (are ceva de pe social media) si aia din long tail
    Cum pot afla altii de mine si ce sanse am sa primesc link natural
    Eu in general prin linkuri putine ma refer la ceva in genul cateva zeci si nu sute/mii, si targhetate la nise mai accesibile. Am si eu proiecte ratate bazate pe scris article de mare calitate si ateptand linkurile "naturale". Nu au mers. Exceptand cazurile in care publici destul de mult continut (de mai multe ori pe zi) timp de 3-6 luni minim, cand cateodata ai "noroc" si siteul incepe sa prinda. Dar evident nu e o tehnica universala, si avand in vedere volumul enorm de continut produs pentru web zilnic de diverse companii si amatori, nici nu cred ca o tactica in care doar produci content fara sa il promovezi intr-un fel e foarte feasible. E deja prea mult content pe web.

Acum un site nou (3 luni) cu content mare nu iese primul cu titlul articolului chiar daca cei dein fata nu au fraza exacta in continut, dar in schimb au autoritate mare.
    Pacoste mare cu paginile de slaba calitate dar fiindca se afla pe domenii autoritare rankeaza in top. Nu mai zic de rankingul videourilor de pe youtube, alea au trecut limita in nesimtire de mult.

Fraza exacta in continut nu mai conteaza asa mult, e clar ca google incearca sa citeasca si sa interpreteze termenul de cautare pana sa returneze pagina cu rezultate.

Ex, cautarea "quinoa noodles" --> returneaza o groaza de pagini care nu au termenul quinoa noodles in ele, ci doar quinoa pasta, quinoa spaghetti, etc.. pentru ca google se prinde ca sunt sinonime, noodles, pasta, spaghetti -- desi nu sunt, noodles in general se refera la un alt tip de spaghete mai subtiri. In fine.

Citat Postat în original de scoopo Vezi Post
    Si total de acord cu ce a scris nic mai sus,seo daca va fi cu 2-3 link-uri si cateva articole devine cu peste 80 % mai usor ca inainte si nesigur.
    Eu nu zic ca SEO va deveni vreodata mai usor. Atata vreme cat competitia creste incontinuu (noi siteuri si proiecte) iar google continua sa reduca vizibilitatea rezultatelor organice si toata lumea se va bate pentru spoturile alea din top, seo va deveni din ce in ce mai greu. Tehnicile insa se vor schimba.

Cresterea veniturilor cred ca s-a datorat in mare parte faptului ca au acordat mult mai multa vizibilitate reclamelor adwords si proprietatilor proprii - google shopping, youtube, etc.. in serps. Daca te uiti la analiza mai detaliata, o sa vezi ca de fapt CPC a scazut - aka oamenii platesc mai putin , dar CTR a crescut -- aka mai multe clickuri.

Principala problema e ca directoarele de articole sunt linkuri create artificial de tine - si google stie asta - , si nu earned sau editoriale - cand cineva linkeaza de buna voie catre tine.

De fapt, si linkurile de la ezinearticles - probabil cel mai de calitate director de articole traditional din engleza, review manual la fiecare articol, standarde mai stringente acum, etc.. - au aparut in google webmaster tool ca exemple de "bad links". Mai multe aici:

Ezine Articles & Press Releases Supplied As Bad Backlink Examples in WMT

Citat Postat în original de Tom Vezi Post
    articol (links), articol (links), articol (links), articol (links), articol (links), articol (links), links, links, links, links, articol (links), articol (links), links, links, links, links, articol (links), articol (links), links, links, links, links, etc.

Ce sa fie?

Care e diferenta de un blog? Numarul de articole (cuvinte) si cel de links.
    Parerea mea e ca nu e nici o corelatie intre regularitatea cu care apar linkurile externe intr-un blog sau site si penalizarea primita.

Daca te uiti pe bloguri mari si reputabile - in special cele orientate pe news- , o sa vezi ca rar dai de un articol si la ei care sa nu aibe linkuri externe. Aproape toate blog posturile lor contin linkuri catre siteuri externe, citatii, etc.. Modul cum le fac insa e diferenta, nu numarul in sine.

Tom
    Tom este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    131
    Data înscrierii
    25th September 2010
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    48
    Posturi
    3.169
    Putere Rep
    131

Implicit

Parerea mea e ca nu e nici o corelatie intre regularitatea cu care apar linkurile externe intr-un blog sau site si penalizarea primita.

Daca te uiti pe bloguri mari si reputabile - in special cele orientate pe news- , o sa vezi ca rar dai de un articol si la ei care sa nu aibe linkuri externe. Aproape toate blog posturile lor contin linkuri catre siteuri externe, citatii, etc.. Modul cum le fac insa e diferenta, nu numarul in sine.
    Pai eu ma pun in locul lor. Cum detectezi site-uri create pentru spam, adica acele site-uri pe care trebuie sa le devalorizezi (links) sau penalizezi. Teoretic daca fiecare blog are links si ele sunt dofollow, il penalizezi. Nu pentru spam, cat pentru link farming. Adica site-ul rankeaza dar linkurile din el au valoare 0.

Din ce observ a cam inchis usa la blog-uri, nu coments, nu site-wide, mai raman cele din articole. Daca si acolo procentul de articole cu links este mare, eu i-as da devalorizare de links. Il las sa rankeze, nu asta ma deranjeaza.

Daca vrei, iti dau caz concret de la noi, dar pe PM, ca sa nu aud discutii aiurea.
    Nu trimite PM cu intrebari, posteaza pe forum! Nu ofer sfaturi, audit sau raspunsuri pe PM.

Claudyou este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    28
    Data înscrierii
    19th May 2013
    Locaţie
    Cluj Napoca
    Posturi
    533
    Putere Rep
    28

Implicit

Am adaugat link in semnatura pe seopedia de cateva zile, sa vad cum reactioneaza un site jocuri la un link de pe forum de seo si a scazut 24 de pozitii.
    Fara semnatura.

florian g este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    29
    Data înscrierii
    5th July 2011
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    48
    Posturi
    200
    Putere Rep
    29

Implicit

Parerea mea e ca mai bine deschizi un topic nou pentru problema ta.
    Aici se discuta de altceva.

Pagina 14 din 17 PrimulPrimul ... 41213141516 ... UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Update Penguin, Sambata 06 Octombrie 2012
    De Robert în forumul Google
    Răspunsuri: 95
    Ultimul Post: 23rd October 2012, 13:23
  2. Scaderi masive de trafic in Octombrie ?
    De Nichita în forumul Google
    Răspunsuri: 36
    Ultimul Post: 14th December 2010, 08:40
  3. Răspunsuri: 43
    Ultimul Post: 14th December 2010, 07:32
  4. Intalnire SEOpedia Cluj (4-5 octombrie)
    De crash în forumul Intalniri si Conferinte SeoPedia
    Răspunsuri: 35
    Ultimul Post: 6th October 2008, 19:51
  5. Nou IBL update?
    De too_night în forumul Google
    Răspunsuri: 2
    Ultimul Post: 3rd February 2007, 22:45

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii