21st August 2012, 11:05
3 out of 3 members found this post helpful.

Postat în original de
Merch
Legat de punctul 2: nu depinde si de nisa pe care se afla siteul? Ma refer la nivelul competitiei si vechimea acesteia. Daca ai 3 pagini despre asigurarea RCA nu cred ca vei avea sanse sa ajungi in top, indiferent ca faci totul ca la carte.
La punctul 4 am scris ceva, legat de nisele de mare competitie. Cred ca se aplica si la 2, si poate in general.
Merita sa precizez (o fac acum) ca siturile din grup sunt pe zone de concurenta mica si medie.
Teoretic, subliniez teoretic, daca urmaresti un singur cuvant cheie, nu vad niciun motiv pentru care nu ai putea fi pe pozitii de top, chiar cu un site mic - cu conditia sa fie foarte bine scris, sa respecte cat mai multi din factorii seo, si sa aiba autoritate mare. Daca urmaresti keyword-uri multiple, atunci evident iti trebui unul mai mare, pentru ca ai nevoie macar de o pagina pentru fiecare keyword/fraza tinta.
Si nu am intalnit niciodata un factor seo numit "dimensiunea sitului versus ranking".
Totusi, pe zona de mare competitie, lucrurile sunt diferite ca abordare. In zona asta, as spune ca metoda de a ajunge sus nu mai trebuie luata ca una de tehnica seo (desi e vorba de seo), ci pecuniara: Ajunge in top cel care investeste cei mai multi bani in treaba asta. Cu un site de 5 sau de 50.000 de pagini.
Ma uitam de curiozitate, la rca-ieftin .ro, in OSE: autoritate homepage 71, 1248 domenii linking in. Aici s-au bagat bani, si cu siguranta au de unde.
Si mai e Adwords - primul link efectiv de pe pagina, care sare in ochi, este anuntul Adwords al rca-ieftin .ro . Iata ca poti sa fii primul, chiar cu un site de o singura pagina! Nu ai nevoie decat de... bani.

Postat în original de
Merch
Din observatiile tale, ce metode ar functiona pentru ca un site cu trafic stabil, care primeste continut nou constant, sa poata urca in pozitii? In afara de linkuri. Multam!
Pai depinde la ce te referi, in afara de linkuri. In afara de link-building sau in afara de lucruri care indirecte aduc link-uri?
Un exemplu: O campanie social media - nu te ocupi de linkuri, corect?. Totusi, daca e bine facuta, ai sanse sa cresti substantial, tocmai pentru ca fanii vor adauga link-uri pe blogurile lor.
Sau ai putea sa iti ridici un brand, faci o campanie media, si vei primi link-uri naturale pe masura ce brandul tau castiga awareness.
Sau ai putea sa trantesti un continut viral pe site. Si in cateva zile sa ai mii de link-uri si nu stiu cati followeri in social media.
Sunt nenumarate idei pe care le poti aplica.
Dincolo de asta, daca ne rezumam la seo in mod direct, fara link building, poti creste facand finetuning mereu onsite, utilizand factorii de ranking cunoscuti. Iei o lista cu cei 200+ factori luati in calcul in seo, dintr-o sursa de incredere (trebuie sa fie astfel de liste si aici pe forum), alegi ce crezi ca se potriveste situatiei, testezi, experimentezi, muncesti. Un soft gen SEO Powersuite poate fi util, pentru ca te ajuta sa verifici densitatile si problemele tale inpage, cat si sa dai cu ochiul la concurenta, ca sa vezi cu cine te lupti si sa-ti ajustezi armele.