Pagina 1 din 2 12 UltimulUltimul
Rezultate 1 la 10 din 12

Subiect: IP-ul server-ului este unul din factorii care afecteaza PR-ul ?

Andretti este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    32
    Data înscrierii
    25th October 2007
    Posturi
    126
    Putere Rep
    32

Implicit IP-ul server-ului este unul din factorii care afecteaza PR-ul ?

Salut.

Recent am mutat unul din site-uri de pe un server Ro**rg al carui IP mai era folosit de inca 400 site-uri, pe un alt server mai putin aglomerat si se pare ca PR-ul a fost afectat, in sensul ca pe vechiul server aveam PR1, iar acum 0.

Oare sa fie IP-ul unul din criteriile in functie de care se modifica PR-ul ? Este posibil ca unele IP-uri sa fie agreate si altele nu ?

Astept parerile voastre.

Multumesc

ConstantinLG este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    30
    Data înscrierii
    2nd April 2009
    Locaţie
    Sibiu
    Posturi
    364
    Putere Rep
    30

Implicit

PR-ul nu este afectat de IP, decat in cazul in care un IP este anterior penalizat de Google; si da, te va afecta si pe tine

mariusx este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    38
    Data înscrierii
    16th May 2006
    Posturi
    240
    Putere Rep
    38

Implicit

asta teoretic...
    dar cred ca in practica ip-ul conteaza

nu conteaza asa mult locatia lui ci mai mult cate si ce site-uri sunt puse pe el.

Cristi U este deconectat Super Moderator
    Reputatie:
    51
    Data înscrierii
    26th January 2008
    Locaţie
    Oradea
    Vârstă
    36
    Posturi
    3.172
    Putere Rep
    51

Implicit

Raspunsul la intrebarea ta este clar un "Da" si numai daca te gandesti ca un link venit de pe acelasi ip (adica de la un site gazduit in acelasi loc) nu are aceeasi valoare.
    Locatia nu prea vad de ce ar conta, dar ar mai putea conta cum s-a zis si mai sus cate site-uri mai sunt acolo. Daca mai sunt multe sau daca iti vin linkuri de pe site-uri diferite dar cu acelasi ip valoarea linkului ar putea fi afectata.

totusi, nu cred ca e si cazul tau. tu e posibil sa fi avut site-ul down la schimbarea dns-urilor si sa fi fost penalizat pentru asta.
    Mai dau cate-un sfat juridic aici, uneori chiar despre online. Nu-l rata! :) Vezi și sfaturi de nutritie.

Reputatie:
    30
    Data înscrierii
    2nd April 2009
    Locaţie
    Sibiu
    Posturi
    364
    Putere Rep
    30

Implicit

nu conteaza asa mult locatia lui ci mai mult cate si ce site-uri sunt puse pe el
    ..Raspunsul la intrebarea ta este clar un "Da"..
    Baieti, parerea mea este ca faceti o mica confuzie intre : pozitia in serp si link-urile provenite de pe acelasi IP, si cantitatea (numarul) de link-uri ce vin spre un anume site, ce determina PageRank-ul. Sunt doua chestiuni diferite , dar poate mai sunt pareri

Cristi U este deconectat Super Moderator
    Reputatie:
    51
    Data înscrierii
    26th January 2008
    Locaţie
    Oradea
    Vârstă
    36
    Posturi
    3.172
    Putere Rep
    51

Implicit

Eu vad ca s-a vorbit doar de PR, nu de serps. eu unul nu mai cred demult ca PR-ul e determinat doar de cantitatea de linkuri ci si de alti factori.

Ca mare diferenta intre factorii care determina PR sau pozitia in SERPs consider relevanta, care nu conteaza (sau o face in masura f mica) la PR dar are un impact enorm dincolo.
    Mai dau cate-un sfat juridic aici, uneori chiar despre online. Nu-l rata! :) Vezi și sfaturi de nutritie.

Reputatie:
    30
    Data înscrierii
    2nd April 2009
    Locaţie
    Sibiu
    Posturi
    364
    Putere Rep
    30

Implicit

Citat Postat în original de cristi Vezi Post
    Eu vad ca s-a vorbit doar de PR, nu de serps.
    Da, adevarat. Insa incercam sa spun ca singurul lucru ce determina PR este numarul link-urilor, indiferent de IP-ul de unde provin.

Iar un filtru de IP se pune in serp, unde link-urile au trust diferit, functie de IP

warrior este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    34
    Data înscrierii
    25th March 2007
    Posturi
    273
    Putere Rep
    34

Implicit

Stick to the subject, PR-ul ti-a fost resetat atunci cand ai schimbat ip-ul.

Daca este un site nou, fara autoritate si cu putine backlinkuri, daca ai facut si eventuale schimbari structurale in cadrul lui in proportie de 90% scaderea PR-ului se datoreaza schimbarii IP-ului.

Daca era vorba de linkur & stuff like this PR-ul se modifica la update nu particular.

Sper ca ti-am putut fi de folos.

LE:

Oare sa fie IP-ul unul din criteriile in functie de care se modifica PR-ul ? Este posibil ca unele IP-uri sa fie agreate si altele nu ?
    IP-ul nu este un criteriu pentru modificarea PR, insa IP-ul conteaza enorm in pozitionarea in SERP's, care este cea mai importanta.

Exemplificat, teoretic, daca ai 2 domenii, unul gazduit pe un server din RO si altul gazduit in SUA, avand acelasi nr de backlinkuri, acelasi nivel de optimizare, etc., site-ul gazduit in RO va fi pozitionat mai bine pentru cautarile care vin din romania sau pentru eventuale keyworduri din limba romana.
    Ultima modificare făcută de warrior; 28th February 2010 la 21:53.

lovelife este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    101
    Data înscrierii
    8th July 2006
    Locaţie
    Galati
    Vârstă
    48
    Posturi
    5.993
    Putere Rep
    101

Implicit

Stick to the subject, PR-ul ti-a fost resetat atunci cand ai schimbat ip-ul.
    Am schimbat de multe ori IP-ul si nu mi-a fost afectat PR, acum am IP individual si tot nu sa schimbat PR deloc, de fapt nu sa simtit nici in SERP's vreo diferenta
    Nu ma pricep la SEO dar ma bag in seama

warrior este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    34
    Data înscrierii
    25th March 2007
    Posturi
    273
    Putere Rep
    34

Implicit

nu e o regula generala, insa google tine cont de IP.

uite un thread cu exact acelasi lucru: http://www.webmasterworld.com/google/3090024.htm

Pagina 1 din 2 12 UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Donez 12 domenii, dintre care unul.. Minune
    De haos în forumul Domenii
    Răspunsuri: 34
    Ultimul Post: 4th February 2010, 10:13
  2. Factorii care determina valoarea unui link
    De Cristina Andrei în forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Răspunsuri: 2
    Ultimul Post: 12th September 2009, 23:21
  3. Problema cu resursele server-ului
    De adson în forumul Server side
    Răspunsuri: 17
    Ultimul Post: 2nd January 2009, 23:28
  4. Cat de importanta este folosirea keywords-ului ales in numele domeniului ?
    De autosos în forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Răspunsuri: 21
    Ultimul Post: 4th December 2006, 20:51

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii
  •