Rezultate 1 la 6 din 6

Subiect: Efectele schimbarii detinatorului unui domeniu?

emm
    emm este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    56
    Data înscrierii
    11th November 2006
    Posturi
    829
    Putere Rep
    56

Question Efectele schimbarii detinatorului unui domeniu?

Caz:

- Un domeniu vechi, cu site activ, isi schimba detinatorul (transfer de domeniu).

Intrebare:

- In ce fel acest lucru afecteaza ranking-ul si performanta generala a sitului in Google dupa transfer.

Teorii mai mult sau mai putin confirmate, in legatura cu subiectul:

- Google utilizeaza istoricul unui site in stabilirea ranking-ului unui site (in ce fel se aplica in acest caz?)
    - In momentul schimbarii detinatorului, *cica* ca s-ar reseta, intr-un fel pe care nu il cunosc exact/nu e tocmai elucidat, si acest istoric, si ca este posibil sa se schimbe/piarda PR-ul
    - Google foloseste trust rank-ul general al noului detinator de situri, pentru a determina increderea in siturile sale pe ansamblu. si un factor rezultant de aici, poate influenta noile performante ale sitului.

Are cineva experiente directe, si/sau informatii verificate sau credibile in acest sens? Multumesc.

Edit - nota: Personal am achizitionat numai doua domenii, si asta in urma cu multi ani. In general lucrez doar de la zero, cu domenii nou inregistrate. Din acest motiv nu am informatii privind acest aspect.

Dragos Nicu este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    42
    Data înscrierii
    20th January 2008
    Locaţie
    Sibiu, RO
    Posturi
    2.011
    Putere Rep
    42

Implicit

Dupa parerea mea totul tine de schimbarea hostului (clasa, ip, locatie etc.), in nici un caz de detinatorul in sine.. mi se pare aberant.

ps: daca evident exista o schimbare a hostului, altfel destinatarul propriu zis este irelevant
    Poti sa dai de mine usor, @contact.

PhoeniXman este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    36
    Data înscrierii
    8th October 2010
    Locaţie
    Cluj
    Vârstă
    37
    Posturi
    1.816
    Putere Rep
    36

Implicit

Dupa parerea mea totul tine de schimbarea hostului (clasa, ip, locatie etc.), in nici un caz de detinatorul in sine.. mi se pare aberant.

ps: daca evident exista o schimbare a hostului, altfel destinatarul propriu zis este irelevant
    Exact, nici o relevanta, majoritatea cand cumpara un site schimba si hostul si atunci apar schimbari.

emm
    Reputatie:
    56
    Data înscrierii
    11th November 2006
    Posturi
    829
    Putere Rep
    56

1 out of 1 members found this post helpful.

Implicit

Mda. Am studiat problema putin acum si nu gasesc informatii care sa confirme o penalizare.

Teoria e ceva mai veche, eu am citit despre asta acum vreo 2-3 ani. Se bazeaza pe o afirmatie a lui Matt Cutts, cum ca la schimbarea owner-ului, link-urile isi reseteaza valoarea la zero.

Cateva date aici, autorul sustine deasemeni ca nu exista niciun efect: Does Google Reset Links To Zero? | WebsterJorgensen.com

Fragment: At Domain Round Table 2008, Matt Cutts mentioned that Google sets the links to zero or near zero on domains that change hands. Aaron Wall gave a good reason as to why they want to do this. Google doesn't want to set up big arbitrage opportunities for smart SEOs who know the real value of old domains.

I recently tested this and moved a site to a new registrar and new IP address and nothing happened. In fact, the site gained several spots for its main keyword.

Deci, se pare ca e doar un zvon. Ma intreb insa de ce ar fi spus Matt Cutts asta, daca nu e adevarat (sau era atunci?)

lovelife este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    100
    Data înscrierii
    8th July 2006
    Locaţie
    Galati
    Vârstă
    48
    Posturi
    5.993
    Putere Rep
    100

Implicit

Eu am schimbat atat detinatorul domeniului (inclusiv registrarul) cat si hostul simultan cu mai multe domenii si nu am observat nici o schimbare, nu am facut asta in 2012, doar daca o fi ceva nou.
    Matt Cutts spune mult chestii eronate intentionat, in discutiile sale el nu urmareste sa dezvaluie adevarul ci sa indrepte atentia oamenilor de SEO intr-o anumita directie. De multe ori am observat ca spune ceva si realitatea este altceva, de exemplu atunci cand spunea ca nu conteaza ca ai url prietenos, ca reprezinta chiar un dezavantaj, si ca recomanda sa fie un url fara cuvinte cheie, preactica demonstreaza altceva.
    Nu ma pricep la SEO dar ma bag in seama

emm
    Reputatie:
    56
    Data înscrierii
    11th November 2006
    Posturi
    829
    Putere Rep
    56

Implicit

Citat Postat în original de lovelife Vezi Post
    Eu am schimbat atat detinatorul domeniului (inclusiv registrarul) cat si hostul simultan cu mai multe domenii si nu am observat nici o schimbare, nu am facut asta in 2012, doar daca o fi ceva nou.
    Matt Cutts spune mult chestii eronate intentionat, in discutiile sale el nu urmareste sa dezvaluie adevarul ci sa indrepte atentia oamenilor de SEO intr-o anumita directie. De multe ori am observat ca spune ceva si realitatea este altceva, de exemplu atunci cand spunea ca nu conteaza ca ai url prietenos, ca reprezinta chiar un dezavantaj, si ca recomanda sa fie un url fara cuvinte cheie, preactica demonstreaza altceva.
    Dezinformare.

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Numele unui domeniu
    De daemonic în forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Răspunsuri: 9
    Ultimul Post: 4th March 2011, 18:23
  2. Efectele adaugari backlinkurilor
    De Mar în forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Răspunsuri: 13
    Ultimul Post: 7th May 2010, 17:16
  3. Denumirea Unui Domeniu
    De dbk în forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Răspunsuri: 44
    Ultimul Post: 23rd July 2009, 01:07
  4. Cat dureaza propagarea schimbarii DNS-urilor ?
    De tataraseni în forumul Hosting
    Răspunsuri: 47
    Ultimul Post: 12th June 2009, 02:14
  5. Efectele noului algoritm/politici adsense
    De tataraseni în forumul Adsense
    Răspunsuri: 19
    Ultimul Post: 30th April 2009, 21:17

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii