Postat în original de
Krumel
V-am zis anterior, pe o cautare pe care o urmaresc, site-uri care n-au primit IBL-uri in volum mediu spre mult au urcat la cautari. Site-ul care are IBL-uri in crestere (cumparate) a coborat un loc, momentan. Asta e o observatie legat de IBL-uri
La mine este exact pe dos. Un site de care nu m-am ocupat mai deloc in ultimele luni, dar care ocupa pozitii de top, a picat crunt. Am deasemenea un site afiliat, catre care nu am facut lb excesiv, care s-a cocotat pe primul loc pe cuvantul cheie principal, inaintea unor magazine consacrate. Ce e drept domeniul este exact match.
Pot fi gasite altele ptr onpage spre exemplu: continut putin, link-uri afiliate neacoperite, structura proasta, etc. De asta e nevoie de observatii din partea voastra.
Cu structura proasta sunt deacord. Desi este un parametru bazat pe subiectivism. Cum stabilim daca o structura e proasta sau nu?
Cu continutul putin, la fel sunt deacord, desi dupa ultimele schimbari, nu mai stiu ce sa cred.
Referitor la linkurile affiliate, aici te-as contrazice. Google in esenta nu are nimic cu acest tip de site. Are ce are cu cele care nu aduc nimic util ( cele realizate prin preluare de feeduri, copy paste, etc) Nu prea am vazut siteuri de recenzii penalizate, de exemplu. Deci mascarea linkurilor, din punctul meu de vedere, se face din ratiuni mai mult estetice, sau care tin de UX, dat fiind ca exista persoane care atunci cand vad un link afiliat, nu dau click, " ca de ce sa castige ala". Eu unul am inceput sa nu mai maschez linkurile, pana acum stau bine mersi, pe diferite domenii.
Daca te pot ajuta cu un sfat sau daca doresti o oferta de optimizare pentru siteul tau, da-mi un mesaj!