Pagina 9 din 12 PrimulPrimul ... 7891011 ... UltimulUltimul
Rezultate 81 la 90 din 115

Subiect: 18-19 ianuarie - penalizare pe google.ro?

iuddavali este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    31
    Data înscrierii
    4th May 2011
    Vârstă
    45
    Posturi
    406
    Putere Rep
    31

3 out of 3 members found this post helpful.

Implicit

Haideti sa incercam sa punem cap la cap cam ceea ce s-a intalnit in mai multe cazuri pana acum. Cativa useri au confirmat ca au facut unele modificari si asteptam reactiile (cand se va vedea ceva, desigur). Asadar, pana acum eu am extras urmatoarele:

1 - Nichita si Marius aduceau in discutie short linkurile (ma alatur si eu doar ca probabilitate, aveam doar intr-o singura pagina, desi cred ca la mine a fost link velocity prea mare)
    2 - continut sarac - aici discutiile au fost impartite cu privire la importarea produselor prin plugin si pasii pana la publicare. Treaba cu continutul sarac cred ca ar trebui sa ne iasa din minte, nu stiu de ce mai apelam la el.
    3 - s-au adus in discutie magazinele online (pag3, pag8) - discutia a inceput pe siteuri de afiliere (si personal cred ca aici e o problema). 1nesco spunea in pag 3 ca nu a observat penalizari pe nisa asta
    4 - s-a inaintat varianta penalizarii pe IP - Kidu a zis "la mine a durat cam 3 zile, toate aveau ip unic, exista si linkuri, dar nu era neaparat". altii cum au siteurile penalizate: pe acelasi IP sau pe IP-uri diferite? Daca au mai multe pe un IP, au fost penalizate toate de pe Ip-ul respectiv sau au ramas cateva ok? Daca au ramas cateva ok, se diferentiaza prin ceva fata de cele penalizate?
    5 - Krumel zicea "Panda + noul algoritm cu above the fold" (am zis si eu un link atunci, la care mai adaug pe asta)
    6 - "cazul 2" - probabil asteapta tabloul general
    7 - userul "anuntul" a zis ca are 5 siteuri de nisa penalizate, dar nu am vazut sa fi revenit cu amanunte
    8 - Maldinii se pare ca nu a avut penalizari, desi are multe siteuri de afiliere. Ce desosebiri sunt intre siteurile lui si ale celor care au primit penalizari?
    9 - RoManiac amintea ceva de cresteri bruste de trafic (dublari de la o zi la alta)
    10 - Nichita zicea "Discutam astazi cu cineva care imi spunea ca a vazut mai multe directoare de articole de pe .com deindexate complet de google, cel mai probabil pentru thin content / content scrap / articole autogenerate etc" - cumva erau si pline de reclame? (Sa ne aducem aminte ca directoarele de articole pe .com au avut de suferit si acum aprox 1 an.)

Daca mai sunt alte observatii des intalnite de cei care au avut penalizari ... Astfel sa avem cat mai multe indicii.
    Asteptam reactiile la modificari (desi ar putea dura cateva saptamani).
    "Modul in care gandesti atunci cand pierzi, determina cat mai ai de asteptat pana vei castiga" David Schwartz

Serban Cristian este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    83
    Data înscrierii
    1st November 2007
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    48
    Posturi
    4.328
    Putere Rep
    83

Implicit

cu ipurile era alta discutie, siteurile mele aveau toate ip unic si vreo 5-6 clase diferite.

matei este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    44
    Data înscrierii
    6th October 2010
    Vârstă
    37
    Posturi
    888
    Putere Rep
    44

Implicit

Eu am vreo 3-4 site-uri de afiliere, care au scapat de penalizare, desi unul are niste link-uri cam dubioase(care o sa dispara in ceva timp).
    Pe de alta parte, pe unul dintre site-urile com, am multa reclama in partea de sus a site-ului - 2 bannere 336*280 + banner in header, insa timpul de stationare pe blog este destul de mare.
    Tind sa cred ca penalizare au fost corelate cumva si cu timpul de stationare pe pagina, factor ce ce ce la multe dintre site-urile de afiliere automatizate, banuiesc ca este cam mic. Cred ca asta a influentat destul de mult "decizia" noului algoritm.
    Ma ocup si cu testare manuala/automata.
    PS:Vand advertoriale ieftine pe site cu profil medical.

Sorin Frumuseanu este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    65
    Data înscrierii
    2nd August 2005
    Locaţie
    Orsova
    Vârstă
    53
    Posturi
    3.946
    Putere Rep
    65

Implicit

Inca un lucru, if no secret:
    Din siteurile penalizate cate au si/sau google analytics/webmaster tools?
    Daca au, cate au separat de celelalte site-uri?
    Tks
    Credinta la institutiile specializate. Aici facem Servicii de seo
    Mi se spunea 1nesco

Serban Cristian este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    83
    Data înscrierii
    1st November 2007
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    48
    Posturi
    4.328
    Putere Rep
    83

Implicit

toate au, ale mele erau impartite pe 4 conturi.

lovelife este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    103
    Data înscrierii
    8th July 2006
    Locaţie
    Galati
    Vârstă
    49
    Posturi
    5.993
    Putere Rep
    103

Implicit

Citat Postat în original de Krumel Vezi Post
    RoManiac, in .ro cel putin, magazinele online importa feedul cu acelasi continut. Evident ele nu sint penalizate, nu imi dau seama de ce...
    Am gasit specificat acum un an undeva parca pe bogul google ca google nu considera duplicat descrierea de produse din magazine online si comparatoare de preturi

Site de afiliere ce face recenzii, e drept destul de subtiri ca text. E penalizat. Mai mult ca sigur ca unu cu un continut mai bogat nu e.
    Din ce am mai vazut la cateva site-uri penalizate, daca majoritatea paginilor au continut de sub 100-200 de cuvinte ai sanse sa fie penalizat, chiar daca este unic (pentru cei ce nu stiu nu se socoteste la continut textul ce apare site-wide)
    Nu ma pricep la SEO dar ma bag in seama

Krumel este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    72
    Data înscrierii
    15th November 2004
    Locaţie
    Iasi
    Vârstă
    48
    Posturi
    6.261
    Putere Rep
    72

Implicit

iuddavali adauga la 11 ca miscarile incep sa se observa cam de pe 18-19 ianuare. E important ptr ca trebuie sa corelam toate datele astea. E posibil ca de pe 18-19 sa se mai fi intamplat si alte lucruri pe .ro ceea ce ar putea fi o premiera...

1nesco, am incercat sa speculez si eu fazele astea cu acelasi cont de Analytics, acelasi cont de Adsense, acelasi IP, acelasi tip de template etc. Nu tot timpul e confirmat, deci la faza cu Analyticsul am vazut site-uri care au acelasi tipar dar fara Analytics stau sus bine mersi la cautari. Dar sint si altele cazute, deci nu e doar Analytics-ul..

lovelife, cred ca thin content se invarte cam in jurul la 100-200 de cuvinte pe pagina.
    Am gasit specificat acum un an undeva parca pe bogul google ca google nu considera duplicat descrierea de produse din magazine online si comparatoare de preturi
    Asta inseamna ca daca voi mima un site de ecommerce nu voi fi penalizat?

Vicentiu, dupa cum vezi noi discutam mai detaliat, faptul ca ai scazut de la 15k la 2k nu inseamna mare lucru.

Din cei penalizati, ati facut modificari la site si reincludere?
    Krumel - apeleaza la serviciile oferite de mine prin formularul de pe blog.

Reputatie:
    103
    Data înscrierii
    8th July 2006
    Locaţie
    Galati
    Vârstă
    49
    Posturi
    5.993
    Putere Rep
    103

Implicit

Asta inseamna ca daca voi mima un site de ecommerce nu voi fi penalizat?
    Era vorba de discutii depsre panda pe com anul trecut.
    Nu pot sa garantez asta, dar este logic ca descrierile unui televizor model xzy sa fie cam identice, nu ai ce sa pui diferit si google stie asta, Poate sunt si alte elemente de care tine cont, continutul sa nu fie integral indetic cu doar cateva site-uri, sa fie si continut unic, etc. sunt doar simple speculatii

Krumel este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    72
    Data înscrierii
    15th November 2004
    Locaţie
    Iasi
    Vârstă
    48
    Posturi
    6.261
    Putere Rep
    72

Implicit

Uite niste diferente pe .ro si pe .com (text luat de pe Amazon)

Uite si text luat de pe pagina de producator.

Vezi vreun magazin online mare respectabil care sa aiba aceeasi descriere?

--- Later Edit --- (ca mi-a fost lene sa apas "Edit")

Vicentiu, faptul ca ti-a scazut traficul nu e indeajuns sa ne dam seama..
    Krumel - apeleaza la serviciile oferite de mine prin formularul de pe blog.

Reputatie:
    103
    Data înscrierii
    8th July 2006
    Locaţie
    Galati
    Vârstă
    49
    Posturi
    5.993
    Putere Rep
    103

Implicit

Nu am analizat subiectul asta pana acum, deoarece eu am mers mereu pe text unic si nu ma interesat inca
    Faptul ca o parte importanta din magazinele mari si respectabile nu au aceeasi descriere la acelasi produs este dovada faptului ca ei stiu sa acorde importanta si detaliilor minore (unii le considera detalii minore), chiar daca deocamdata google spune ca nu este o problema, dar chiar daca nu te penalizeaza ca ai descriere identica cu alte magazine sigur ai un punct in plus pentru faptul ca ti-ai dat interesul si ai ceva unic

Pagina 9 din 12 PrimulPrimul ... 7891011 ... UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Penalizare google?
    De fatfrumos4u în forumul Google
    Răspunsuri: 12
    Ultimul Post: 19th March 2010, 20:09
  2. penalizare google ?
    De Anwar în forumul Google
    Răspunsuri: 3
    Ultimul Post: 13th September 2009, 08:16
  3. PIP ianuarie
    De evolution în forumul Adsense
    Răspunsuri: 13