Revin cu detalii ... ieri am lansat oficial cazarepedia si 3 sateliti iar astazi inca 2 ...
Astept pareri/sugestii ... design/functionalitate/etc ...
Tot proiectul e monitorizat la sange din toate punctele de vedere ...
Revin cu detalii ... ieri am lansat oficial cazarepedia si 3 sateliti iar astazi inca 2 ...
Astept pareri/sugestii ... design/functionalitate/etc ...
Tot proiectul e monitorizat la sange din toate punctele de vedere ...
Vezi cum e vremea inainte sa iti faci planuri !
Peste 4000 iconite in ORICE culoare, ORICE dimensiune si in 5 formate: iconsDB.com
E la moda acum cuvantul "pedia"?
StarNet, nu vei acoperi toata tara? Am vazut ca sunt multe localitati pt care nu ai cumparat inca domeniul. ce faci daca ti le sufla altcineva?
Nu am vazut la niciun anunt preturile camerelor, desi am vazut ca ai optiune de sortare dupa tarife.
Personal nu-mi place deloc grafica, mult prea mult albastru.
Creștere putere, consum redus și optimizare software motor - servicii profesionale de chiptuning
@cincin ... nu neaparat ca e la moda dar cum cazare.ro nu mi-am permis sa il iau ... si totusi aveam nevoie de ceva brandabil ... am ales acest nume ... mi se pare relativ usor de tinut minte, dragut ... usor de pronuntat ...
@rares, Nu voi acoperi toata tara pentru ca sunt foarte multe localitati/orase cu doar cateva pensiuni ( < 10 ) .. iar astfel de localitati nu se merita ...
In cazul in care se vor dezvolta localitati sau zone noi in care sa apara mai multe unitati de cazare voi lansa localitati noi ... dar altfel ... tot ce aveam nevoie am luat ... tot ce e de actualitate si ce are trafic de turisti in RO ( adica e de interes pentru turisti si se cauta cazare in acele localitati/zone ) si a fost liber sau am putut negocia un pret bun am luat ...
Sunt unitati de cazare care au perioade tarifare introduse .. si atunci intra in sort la tarife in ordine ... pe ramnicu valcea spre exemplu ...
Peste 4000 iconite in ORICE culoare, ORICE dimensiune si in 5 formate: iconsDB.com
Domeniile multiple au dezavantajul administrarii greoaie dar sunt foarte eficiente.
Pe tema asta am facut de curand un test, o oribilitate de site (nu radeti de el !) telefoane1.info care sa targeteze un KW cu competitie mare: "telefoane"
Cu un link building minor (doar unele directoare) am ajuns la rezultate destul de bune (raport efort/rezultat)
Ganditi-va ca si in direcoare puteti sa inscrieti mai multe situri, pe nise diferite, corect targetate.
Mai ai si avantajul unui KW in domeniu
Am un magazin de licente Microsoft, un director web si multa pasiune
Ca functionalitate, nu mi se pare deloc user-friendly acel pop-up. Cand dau click sa vad pensiunea din localitatea respectiva, as vrea sa le vad direct, nu sa ma trimiti spre un site anume ca sa le vad.
Mi-am dat si eu cu parerea pe un alt thread despre subiectul asta aici
Quote partea relevanta, poate ti se pare interesant. Si cum ai de gand sa monetizezi proiectul? Taxare pensiuni plata fixa pe an?
"Turistinfo.ro , care e lider absolut pe piata unitatilor de cazare - il gasesti in top google, de obicei nr 1 pentru orice cautare stil "cazare localitate"- a avut o cifra de afaceri anual de cam 25000 euro in 2009 (sursa) .
El functioneaza pe acelasi principiu ca portalul de restaurante. Unitatile de cazare platesc o taxa anuala de 150 ron pentru listare. Si o unitate de cazare e mult mai interesata sa fie listata intr-un portal online decat un restaurant evident.
Pe langa partea de online ( dezvoltarea siteului ) va trebui sa ai si o echipa buna de vanzari (telemarketing sau etc) care sa se ocupe de incheierea contractelor cu restaurantele.
Listarea afacerilor offline in portale online in romania nu e asa profitabil cum pare la prima vedere, piata e inca mica, proprietarii de mici afaceri sunt ... ca in romania.
Sa va amuzati, uitati cateva citate de pe blogul viaromania.eu o agentie de turism care are si un portal online de listare unitati de cazare - dupa spusele lor, cel mai mare din tara (cifra de afaceri in 2009, cam 42,000 euro , sursa, deci nici aici nu e vorba de super profituri).
"“Buna ziua, suntem de la viaRomania.eu si am primit o cerere de rezervare pentru pensiunea dvs. Ne puteti da o adresa de e-mail la care sa va trimitem detaliile acestei rezervari si la care sa vina de acum inainte in mod automat si alte rezervari sau mesaje de la potentiali clienti?”
“Nu avem e-mail, nu folosim! Daca vrei prin telefon bine, daca nu, nu!”
“Bine, va putem spune prin telefon datele clientului de acum, dar pe viitor, la urmatoarele? Nu va putem suna pentru fiecare rezervare…”
“Asta e, daca vreti prin telefon bine, daca nu, nu ne intereseaza”
Articolul complet aici.
Alt exemplu:
"Ei bine, situatie la fel ca mai sus: primesti o rezervare sau un mesaj de la un client / potential client pentru o pensiune. N-ai adresa de email, pui mana pe telefon si suni: Alo, sunt X reprezint Y, am pentru dvs.o rezervare / un email de la un client, dati-mi va rog frumos adresa dvs. de email sa va trimit detaliile. Atat, nu ca te costa atat, tre sa devii clientul meu, etc. Doar atat. Tzaranul de dincolo de fir (ipotetic, convorbirea era pe “mobil” – ca tzaranii cred ca fixu e demodat) banguie ceva si inchide… Te sochezi, tragi aer in piept, zici – cred ca n-a inteles, era galagie la el – si mai suni o data. Tzaaaar, tzaaar: “Tot eu sunt, X de la Y, cred ca nu m-ati inteles – am un client pentru dvs. unde sa va trimit mesajul?”. EL raspunde “NU INTELEGI CA NU MA INTERESEAZA?? NU VREAU NICI UN CLIENT, NU APAR PE NICI UN SITE, NU MA MAI SUNA!”. Inchizi. Ce dracu sa faci?
Situatie aproape trasa la indigo ca cea de mai sus – difera doar TZARANUL – pentru ca pana si asezarea e aceeasi – nu e un secret, e vorba de BRAN, judetul Brasov – si raspunsul altul. “DACA VREA CINEVA SA SE CAZEZE SA MA SUNE PE MINE!”. Inchizi din nou.
Articolul complet aici.
Alt articol asemanator aici.
Venituri mici, bataie mare de cap, si asta intr-un domeniu care ar trebui sa fie teoretic super profitabil online - turism, cazare, etc."
Probabil ca lucrurile se vor schimba in cativa ani si va incepe sa fie mai profitabil. Avantajul lui o sa fie vechimea, rankurile care probabil ii vor creste cu timpul si putin brandul.
In Romania e greu sa faci afaceri in orice domeniu, pentru ca dai de tot felul de oameni de-astia, dar banuiesc ca la un momentdat se vor mai filtra din ei si vor incepe sa inteleaga ca asa nu merge si au numai de pierdut.
Cine nu se adapteaza la ce se intampla online o sa dispara ca si business. Cei din exemplul de mai sus (aka nea Ion din varful dealului, care vrea sa fie sunat personal) vor fi viitoarele firme / afaceri falimentare.
Siteul tau e in balarii, nu urca? Competitorii te bat de iti suna apa in cap? Ai fost penalizat si nu stii ce sa faci? Cel mai probabil ai nevoie de un audit SEO complet. :)
Te inseli si ti-am si ti-am dat si argumente ...
Ca si usabilitate mai astept critici ...
@Cristi, nu ma astept sa am prea mult trafic pe domeniul mama .. dat fiind ca omu va ajunge direct pe sateliti din google ... domeniul mama e mai mult pentru proprietari de unitati de cazare ... vor fi mai multe informatii in acel popup de indata ce se aduna ... ( exemplu: locul pe google, vizitatori in ultima luna, etc )
Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)