Pagina 1 din 2 12 UltimulUltimul
Rezultate 1 la 10 din 11

Subiect: O idee de website

Seinfeld este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    37
    Data înscrierii
    20th May 2007
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    43
    Posturi
    863
    Putere Rep
    37

Lightbulb O idee de website

Pentru ca azi m-am tot ocupat de cautarea unui restaurant pentru nunta, am descoperit ca in domeniul asta ar prinde foarte bine un site, daca ar avea urmatoarele facilitati:

Prezentarea pe orase a restaurantelor
    La fiecare oras, paginarea restaurantelor prezente in acel oras
    Pentru fiecare restaurant prezentate urmatoarele informatii: Specific, Capacitate, Pret menu, adresa, galerie de poze. Optional si alte informatii
    In pagina dedicata unui aumit restaurand informatii de mai sus + alte informatii inclusiv adresa catre siteul web, email, telefon, localizare (atat ca text cat si pe harta, folosind google maps spre exemplu)
    Informatii despre alte facilitati oferite: gen formatie, dj jay, sau ce mai ofera fiecare restaurant in parte
    Posibilitatea de filtrare dupa anumite criterii, gen capacitate, pret etc

Eventual si un forum atasat unde oamenii sa poate discuta despre experientele lor cu diverse restaurante
    Sau rating/comentarii pe pagina restaurantului

Tinand cont ca asemenea informatii sunt cautate non-stop, si sunt ceva oameni care cauta asa ceva pe net, cred ca ar avea succes. Mai ales daca ar prezenta informatiile clar, ordonat si simplu, sa gasesti ce ai nevoie.
    Vă mai aduceți aminte de jocurile copilăriei ?

lovelife este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    101
    Data înscrierii
    8th July 2006
    Locaţie
    Galati
    Vârstă
    48
    Posturi
    5.993
    Putere Rep
    101

Implicit

Sunt site-uri axate pe nunti care au si asa ceva integrat, poate nu in forma in care te gandesti tu
    Nu ma pricep la SEO dar ma bag in seama

Seinfeld este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    37
    Data înscrierii
    20th May 2007
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    43
    Posturi
    863
    Putere Rep
    37

Implicit

Sunt multe, clar.

Eu prezentam o idee pentru cineva care are chef si timp sa faca ceva de calitate si care ar avea sansa sa devina primul in domeniu. Iar cum domeniul asta al nuntilor are ceva cautare cred ca un asemenea site ar avea si un profit bunicel. Prin integrarea cu un forum, cred ca ar creste chiar frumusel.

Siteurile existente acum nu sunt asa de bine organizate iar cautarea pe ele e destul de complicata.

Conteaza sa existe cineva care doreste sa faca ceva de calitate si care are si resursele necesare pentru asa ceva (timp, bani, etc)
    Vă mai aduceți aminte de jocurile copilăriei ?

lovelife este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    101
    Data înscrierii
    8th July 2006
    Locaţie
    Galati
    Vârstă
    48
    Posturi
    5.993
    Putere Rep
    101

Implicit

Nisa nunta si botez, are un potential destul de mare. Eu trebuie sa fac un site pentru anumite servicii pentru botez pentru o prietena zilele astea.
    Nu ma pricep la SEO dar ma bag in seama

Robert este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    96
    Data înscrierii
    7th August 2007
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    47
    Posturi
    4.027
    Putere Rep
    96

Implicit

Mda, in plus cred ca se poate monetiza foarte bine un asemenea site (orice retaurant respectabil cred ca ar plati o taxa modica anuala pentru a fi listat intr-un portal dedicat).
    Spor la treaba celui care va avea timp sa dezvolte un asemenea proiect.
    Daca te pot ajuta cu un sfat sau daca doresti o oferta de optimizare pentru siteul tau, da-mi un mesaj!

Nic
    Nic este deconectat Super Moderator
    Reputatie:
    51
    Data înscrierii
    14th May 2007
    Posturi
    987
    Putere Rep
    51

Implicit

Citat Postat în original de Seinfeld Vezi Post
    Pentru ca azi m-am tot ocupat de cautarea unui restaurant pentru nunta, am descoperit ca in domeniul asta ar prinde foarte bine un site
    Exceptand cazul in care se cauta un restaurant pentru un eveniment mai mare, gen nunta, botez, cat de des si pentru ce crezi ca mai cauta lumea restaurante pe net?

Citat Postat în original de Seinfeld Vezi Post

Iar cum domeniul asta al nuntilor are ceva cautare cred ca un asemenea site ar avea si un profit bunicel.
    Cautari pe google keyword tool cu localizare romania si limba romana:

"restaurante nunti" - 12100 cautari broad (adica toate combinatiile posibile care contin restaurante si nunti) si 2400 cautari exacte. (doar fraza restaurante nunti)

Cel mai cautat keyword localizat "restaurante nunti bucuresti" 1000 de cautari exacte.

Evident, datele nu sunt precise, dar cam putine cautari sincer.

Citat Postat în original de robyroy Vezi Post
    Mda, in plus cred ca se poate monetiza foarte bine un asemenea site (orice retaurant respectabil cred ca ar plati o taxa modica anuala pentru a fi listat intr-un portal dedicat).
    Diferenta mare intre planuri pe net si realitate.

Turistinfo.ro , care e lider absolut pe piata unitatilor de cazare - il gasesti in top google, de obicei nr 1 pentru orice cautare stil "cazare localitate"- a avut o cifra de afaceri anual de cam 25000 euro in 2009 (sursa) .

El functioneaza pe acelasi principiu ca portalul de restaurante. Unitatile de cazare platesc o taxa anuala de 150 ron pentru listare. Si o unitate de cazare e mult mai interesata sa fie listata intr-un portal online decat un restaurant evident.

Pe langa partea de online ( dezvoltarea siteului ) va trebui sa ai si o echipa buna de vanzari (telemarketing sau etc) care sa se ocupe de incheierea contractelor cu restaurantele.

Listarea afacerilor offline in portale online in romania nu e asa profitabil cum pare la prima vedere, piata e inca mica, proprietarii de mici afaceri sunt ... ca in romania.

Sa va amuzati, uitati cateva citate de pe blogul viaromania.eu o agentie de turism care are si un portal online de listare unitati de cazare - dupa spusele lor, cel mai mare din tara (cifra de afaceri in 2009, cam 42,000 euro , sursa, deci nici aici nu e vorba de super profituri).

"“Buna ziua, suntem de la viaRomania.eu si am primit o cerere de rezervare pentru pensiunea dvs. Ne puteti da o adresa de e-mail la care sa va trimitem detaliile acestei rezervari si la care sa vina de acum inainte in mod automat si alte rezervari sau mesaje de la potentiali clienti?”

“Nu avem e-mail, nu folosim! Daca vrei prin telefon bine, daca nu, nu!”

“Bine, va putem spune prin telefon datele clientului de acum, dar pe viitor, la urmatoarele? Nu va putem suna pentru fiecare rezervare…”

“Asta e, daca vreti prin telefon bine, daca nu, nu ne intereseaza”

Articolul complet aici.

Alt exemplu:

"Ei bine, situatie la fel ca mai sus: primesti o rezervare sau un mesaj de la un client / potential client pentru o pensiune. N-ai adresa de email, pui mana pe telefon si suni: Alo, sunt X reprezint Y, am pentru dvs.o rezervare / un email de la un client, dati-mi va rog frumos adresa dvs. de email sa va trimit detaliile. Atat, nu ca te costa atat, tre sa devii clientul meu, etc. Doar atat. Tzaranul de dincolo de fir (ipotetic, convorbirea era pe “mobil” – ca tzaranii cred ca fixu e demodat) banguie ceva si inchide… Te sochezi, tragi aer in piept, zici – cred ca n-a inteles, era galagie la el – si mai suni o data. Tzaaaar, tzaaar: “Tot eu sunt, X de la Y, cred ca nu m-ati inteles – am un client pentru dvs. unde sa va trimit mesajul?”. EL raspunde “NU INTELEGI CA NU MA INTERESEAZA?? NU VREAU NICI UN CLIENT, NU APAR PE NICI UN SITE, NU MA MAI SUNA!”. Inchizi. Ce dracu sa faci?

Situatie aproape trasa la indigo ca cea de mai sus – difera doar TZARANUL – pentru ca pana si asezarea e aceeasi – nu e un secret, e vorba de BRAN, judetul Brasov – si raspunsul altul. “DACA VREA CINEVA SA SE CAZEZE SA MA SUNE PE MINE!”. Inchizi din nou.

Articolul complet aici.

Alt articol asemanator aici.

Venituri mici, bataie mare de cap, si asta intr-un domeniu care ar trebui sa fie teoretic super profitabil online - turism, cazare, etc.

Sunt curios cum ar arata un business bazat totusi o nisa mult mai mica - restaurante - in romania.

Mai e mult pana departe.
    Ultima modificare făcută de Nic; 8th January 2011 la 11:58. Motiv: spelling

Robert este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    96
    Data înscrierii
    7th August 2007
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    47
    Posturi
    4.027
    Putere Rep
    96

Implicit

@Nic , foarte bine punctat.
    Dar, inclin sa cred ca posibila profitabilitate a acestei nise poate veni tocmai din faptul ca acest teritoriu este inca virgin. Ai perfecta dreptate, proprietarii afacerilor offline sunt extrem de reticenti cand vine vorba de a fi listati online, dar, usor , usor, cred ca vor constientiza ca reclama online poate avea un impact masiv in offline.
    Daca te pot ajuta cu un sfat sau daca doresti o oferta de optimizare pentru siteul tau, da-mi un mesaj!

Andrei S este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    31
    Data înscrierii
    16th September 2010
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    453
    Putere Rep
    31

Implicit

O oarecare profitablititate sigur exista. Si in anii urmatori se mai cultiva lumea, probabil ca este un moment prielnic ca sa ajungi primul si sa nu mai aiba cine sa concureze atunci cand incep sa se faca bani cum trebuie. Mi se pare o idee ok de proiect pentru cine nu are nici o idee mai buna.
    Postul lui Nic a punctat foarte bine dar comparatia este totusi intre nise diferite. In cazul unui portal de nunti sunt foarte multi liberi profesionisti care au nevoie de clienti si fac bani deci isi permit sa plateasca sume modeste pentru inscrierea intr-un catalog; cu restaurantele&localurile in care se pot face nunti mai mult ca sigur ca nu o sa mearga prea bine - ei inca nu fac distinctia intre offline/online.
    Am un blog de afiliere blog Comparix dar si site Comparix.

Marius Cristian este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    51
    Data înscrierii
    14th January 2007
    Locaţie
    Bucuresti, Romania
    Posturi
    1.519
    Putere Rep
    51

Implicit

Citat Postat în original de Andrei S Vezi Post
    - ei inca nu fac distinctia intre offline/online.
    Misto mentalitate.
    Oricum, daca nu merge, cei care vor lua teapa vor renunta cu timpul. Si pe urma nu te poti baza pe cei noi intrati in breasla, vor mai greu de "pacalit" datorita reviewtilor negative care vor aparea.
    Ptr cei cu portalul de turism merge fiindca se fidelizeaza un numar de agentii care primesc periodic clienti (mai multi sau mai putini, important e ca ei sa vada ca se misca ceva in locul in care platesc ceva bani periodic).

edy12006 este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    40
    Data înscrierii
    26th January 2009
    Locaţie
    Brasov
    Vârstă
    33
    Posturi
    3.260
    Putere Rep
    40

Implicit

Un prieten a dezvoltat inca din vara un website de genul insa doar pentru un oras din Romania. Acesta contine cam toate informatiile care trebuie sa le cunosti, plus firme de unde pot fi achizitionate: elemente de vestimentatie, invitatiile, verighete, recomandari de biserici si restaurante/hoteluri, plus servicii de fotografiere, sonorizare, transport, ajutoare, etc.

Din cate stiu intentiona sa il monetizeze prin listarea premium a firmelor. In momentul de fata sunt free dar se va trece la un abonament premium cat de curand deoarece siteul aproape si-a atins potentialul.
    Într-o zi, riscând, poți să rămâi fericit pentru toată viața !
    Contează ce produci nu cine pretinzi a fi.

Pagina 1 din 2 12 UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Aveti Idee?
    De too_night în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 10
    Ultimul Post: 7th November 2006, 01:13
  2. Idee de generare sitemap
    De FireEyes în forumul Google
    Răspunsuri: 22
    Ultimul Post: 9th September 2006, 09:42
  3. aveti idee?
    De shurub în forumul Google
    Răspunsuri: 1
    Ultimul Post: 15th November 2005, 12:26
  4. are careva idee?
    De geosoft în forumul Google
    Răspunsuri: 3
    Ultimul Post: 25th October 2004, 19:21
  5. in sfarsit o idee buna...
    De Ben Boingeanu în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 7
    Ultimul Post: 11th October 2004, 15:29

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii
  •