Pagina 2 din 6 PrimulPrimul 1234 ... UltimulUltimul
Rezultate 11 la 20 din 51

Subiect: Achizitionare domeniu .com

necropsique este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    39
    Data înscrierii
    28th June 2005
    Locaţie
    Iasi
    Vârstă
    45
    Posturi
    374
    Putere Rep
    39

Implicit

Sa presupunem ca e cam exagerata faza cu suntem lideri in chestii de astea (cu toate ca asa este), poate suntem lideri si in niste chestii valoroase insa nu din cauza lucrurilor marete nu pot sa ma afiliez cu shop.com . Suntem alaturi de afganistan pe multe liste negre a unor site-uri care ofera niste servicii dintre cele mai bune in diferite domenii.

Singurul motiv pentru care as lua din romania servicii de genul asta ar fi poate nationalismul, insa nu ma atinge cu nimic nationalismul...

In fine, diferenta intre cei care ofera servicii pe internet fata de cei care o fac strict local este ca cei de pe net sunt mult mai multi. Si cand sunt multi care ofera un anumit serviciu atunci apare concurenta. Din punctul meu de vedere cu cat mai multi care ofera servicii de genul,.. cu atat mai bine.. daca te reduci numai la romania atunci ai mai putine sanse sa facilitezi de un serviciu cum trebuie.

rezultate in google :
    - aproximativ 58.100.000 pentru domain register
    - aproximativ 272.000 pentru inregistrare domeniu

In fine, e alegerea ta.

Bruzli este deconectat Administrator
    Reputatie:
    44
    Data înscrierii
    25th April 2005
    Locaţie
    Oradea
    Vârstă
    47
    Posturi
    980
    Putere Rep
    44

Implicit

Hai s-o luam altfel:

Achizitionare domenii de la
    1. firme romanesti:
    + pret incepand de pe la 10$
    + factura & contract romanesti
    + plata in romania
    + administrare si suport in limba romana

2. firme straine
    + pret incepand de pe la 8$
    - administrare si suport doar in engleza
    - plata in general doar cu card international

Atata timp cat cumperi ocazional domenii e mai ok din Romania. In schimb daca cumperi frecvent atunci e mai rentabil din punct de vedere al costurilor - cu cei straini - tucows, directi, godday, enom, etc...

lixor este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    40
    Data înscrierii
    11th February 2005
    Locaţie
    craiova
    Vârstă
    48
    Posturi
    415
    Putere Rep
    40

Implicit

asa cum spunea si bruzli un domeniu din romania il iei cu 10$, cu max 5 lei noi mai mult decit cel mai ieftin pret din afara. dar ce mai conteaza 5 lei platiti in plus pe an. plus ca ai factura, ai pe cine sa suni daca ai probleme...
    am luat si eu 4 domenii din afara prin ptrhosting.com, dar asta doar pt. ca aveam niste bani intr-un cont pe care daca i-as fi scos imi lua ceva comision. singurul lucru care mi-a placut este ca mi-au inregistrat fiecare domeniu in max 15 min de la plata mea, in timp ce la firma din romania stau cam 2-3 zile, trebuie sa-i sun...

@miromulus domeniul .com la edomenii sau mxhost.ro - nu mai retin unde am intrebat - nu este pe numele tau si atunci nu ma ajuta cu nimic "oferta"

Krumel este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    72
    Data înscrierii
    15th November 2004
    Locaţie
    Iasi
    Vârstă
    48
    Posturi
    6.261
    Putere Rep
    72

Implicit

In cazul in care calitatea serviciilor sint bune, poti lua si din .ro . Normal ca e o panica generala, cand vine vorba de .ro . Dar intr-adevar poti avea unele facilitati pe care cei dinafara nu prea le ofera.
    In schimb sint firme dinafara care ofera servcii pe care cei din .ro nu le ofera sau prestatia lor e slaba.

Alegi pe riscul tau.

ps: site-urile gasduite in strainatate de obicei sint indexate mai bine. Asta ar putea fi un criteriu de a alege firma respectiva. Sau nu?
    Scuze
    ps2: citeste cu atentie Terms of Service la toate firmele de gazduire indiferent de tara.
    Krumel - apeleaza la serviciile oferite de mine prin formularul de pe blog.

Cristian Mezei este deconectat Administrator
    Reputatie:
    65
    Data înscrierii
    20th February 2005
    Locaţie
    Everywhere
    Posturi
    6.975
    Putere Rep
    65

Implicit

Un sfat profesionist pentru toata lumea:

1. Daca target-ul website-ului si al domeniului este pentru romania, alegeti host romanesc.

+ Banda metropolitana enorma
    + Motoare de cautare si geo-locatia favorabila.
    + Suport tehnic 24/24 la destui hosteri seriosi (de ex. la ETP Consulting, www.etp.ro , datacenter propriu, unde exista echipa tehnica 24/24, 7/7, sa iti apese si pe butonul de reset de la server, sau sa iti dea praful jos de pe carcasa, ca vor muschii tai asa, in caz de nevoie)
    + Firi (caractere) mult mai calde si mai propiate decat in extern. Rezolvari de probleme pe messenger, rapid, prietenesc.
    - Banda externa de obicei mult mai mica decat hosterii mari

2. Daca target-ul website-ului si al domeniului este pentru alta tara, alegeti host din acea tara. Daca target-ul este limba engleza (si domeniu .com, .net etc) alegeti orice host din USA:

+ Banda externa foarte foarte buna.
    + Daca se ia shared hosting, servere mai performante, per general, cu mai putine conturi decat in .ro, pe fiecare
    + Preturi mai scazute
    - Site-urile vor merge greu la cei care nu au banda externa mare (majoritatea dintre noi avem metro mare, dar extern foarte putin).
    - Suport nasol rau si greoi, indiferent de host.
    - Limba engleza per general. Nu toti oamenii stiu engleza la nivel de conversatie.

Etc. Etc
    Co-founder of Deepstash. Tech lover. Dinosaur. Dad. Chef.

WeaselMan este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    40
    Data înscrierii
    22nd July 2005
    Locaţie
    weaseland
    Vârstă
    42
    Posturi
    447
    Putere Rep
    40

Implicit

Am avut si eu cont la edomenii si de hosting si am si cumparat niste domenii, si s-au miscat bine.

Intr-adevar in Romania putin mai scumpe domeniile, dar metodele de plata sunt mai la indemana daca nu ai card cu care sa faci plati pe net international. Altfel, nu are rost sa pierzi timpul cu romanasii nostri Iti recomand sa iei de la cel mai mare si cel mai ieftin care gasesti... godaddy, etc. Preturile sunt chiar si la jumate de ce gasesti la noi.
    (\_/) I like bunnies
    (>.<) ...and people with b00bs. But especially bunnies with b00bs xD

Ioan Margineanu este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    41
    Data înscrierii
    16th May 2005
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    46
    Posturi
    1.098
    Putere Rep
    41

Implicit

Originally posted by Cristian Mezei
    [b]

+ Suport tehnic 24/24 la destui hosteri seriosi (de ex. la ETP Consulting, www.etp.ro , datacenter propriu, unde exista echipa tehnica 24/24, 7/7, sa iti apese si pe butonul de reset de la server, sau sa iti dea praful jos de pe carcasa, ca vor muschii tai asa, in caz de nevoie)
    + Firi (caractere) mult mai calde si mai propiate decat in extern. Rezolvari de probleme pe messenger, rapid, prietenesc.
    Cam asta face diferenta daca ai noroc sa gasesti o firma romaneasca care chiar vrea sa faca treaba. Am vazut probleme rezolvate de ei in favoarea clientului chiar daca stupidul a bifat pachetul de gazduire diferit si s-a trezit cu 5Mbytes spatiu si 1 Gbyte trafic in loc de 100Mb/20Gb.

lixor este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    40
    Data înscrierii
    11th February 2005
    Locaţie
    craiova
    Vârstă
    48
    Posturi
    415
    Putere Rep
    40

Implicit

daca ai site-uri in limba engleza poti sa cumpari hosting in usa si printr-un reseller roman. asa ca orice problema ar exista nu trebuie sa discuti cu nimeni in engleza, se ocupa cei de aici de tot. eu cel putin nu am avut probleme.
    preturile de la etp mi se par f. mari, sa fim seriosi 7 dolari/luna ca sa am si eu o baza de date mysql. cu 11 $/luna pot sa am cont de reseller in datacenter-ul de la GTS Telecom. probabil ca o sa-mi si iau

misu este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    40
    Data înscrierii
    12th June 2005
    Locaţie
    Cluj
    Posturi
    637
    Putere Rep
    40

Implicit

gasesti hosting cu mysql si cu 1$ pe luna.
    Scriu si eu din cand in cand despre mobila si amenajari interioare

Cristian Mezei este deconectat Administrator
    Reputatie:
    65
    Data înscrierii
    20th February 2005
    Locaţie
    Everywhere
    Posturi
    6.975
    Putere Rep
    65

Implicit

Originally posted by lixor
    [b]preturile de la etp mi se par f. mari, sa fim seriosi 7 dolari/luna ca sa am si eu o baza de date mysql.
    Ai habar ce inseamna hosting ? Ce presupune ? Ce inseamna load-ul pe un server ? Ce inseamna over-hosting ? Ce inseamna marimea benzii alocate serverului tau ? Ce inseamna disponibilitatea ? Ce inseamna suportul tehnic ?

:lol:
    Co-founder of Deepstash. Tech lover. Dinosaur. Dad. Chef.

Pagina 2 din 6 PrimulPrimul 1234 ... UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Link Exchange 3 way domeniu AUTO pot oferi PR3,4 din orice domeniu
    De Iskander în forumul Link/banner exchange
    Răspunsuri: 0
    Ultimul Post: 16th October 2008, 13:58
  2. domeniu vechi neoptimizat sau domeniu nou
    De gyf_025 în forumul Google
    Răspunsuri: 11
    Ultimul Post: 2nd May 2008, 21:06
  3. achizitionare nume domeniu
    De pdaniel în forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Răspunsuri: 10
    Ultimul Post: 26th April 2007, 15:51
  4. Răspunsuri: 1
    Ultimul Post: 11th April 2007, 16:08
  5. Răspunsuri: 6
    Ultimul Post: 15th February 2007, 17:01

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii
  •