Pagina 6 din 15 PrimulPrimul ... 45678 ... UltimulUltimul
Rezultate 51 la 60 din 148

Subiect: Proprietarii de domenii .ro vor plati o taxa anuala

100R este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    42
    Data înscrierii
    1st December 2010
    Posturi
    749
    Putere Rep
    42

Implicit

iar pentru cei care au fost atit de prosti incat sa cumpere in domeniu .ro in ultimii 2 ani (si sa nu ia un .com) o sa plateasca practic mai scump decit au prevazut initial. (ma rog, asta e mic copil pe linga frumoasa taxa pe constructii, dar e vorba de principiu aici)
    Asta se spune in articol, dar cred ca s-au gandit la asta ca nu iasa in pierdere cei ce au inregistrat in ultimii 2 ani si sa faca scandal, adica logic, dupa declaratii, rezulta taxa undeva la de 25 dolari pe an domeniul, sau 15-16 euro la bulk, registrari, si 18 - 20 euro la registry RoTLD pentru un singur domeniu, altfel ies in pierdere cei ce au inregistrat in ultimii 2 ani. Adica au platit 51 de dolari + tva pentru pentru 2 ani ca taxa sa fie de acum de 10 dolari pe an, la 10 dolari pe an trebuia cam 5 ani garantie pentru cei ce au inregistrat in ultimii ani, sa nu fie luati drept fraieri. Daca era altfel, logic era sa zica, cei ce au cumparat in ultimii 3 ani, 4 ani, 5 ani, si taxa ar fi fost mai mica, sunt presupuneri.

Transferul se plateste, cu taxa domeniului cred, transferul pe numele personal al clientului, asa am dedus, dar tot va fi mai bine ca acum pentru transferuri, in cazul celor ce au cumparat de la firme ce si pana acum vindeau pe an si treceau firma la detinator, in loc de 51 dolari+ tva transferul cum specifica unele firme in contracte acum, vor plati mai putin.
    Chiar si asa cred ca firmele vor fi impacate oarecum ca au o noua sursa de venit anual, statul la fel, speculantii la fel ca au posibilitatea sa obtina ceva, doar oamenii de rand vor fi mai afectati, care nu cumpara domenii in scopuri comerciale.
    Ultima modificare făcută de 100R; 5th December 2013 la 21:05.

Alex Dumitru este deconectat Administrator
    Reputatie:
    64
    Data înscrierii
    20th April 2006
    Locaţie
    Pitesti / Bucuresti
    Vârstă
    37
    Posturi
    3.339
    Putere Rep
    64

Implicit

Citat Postat în original de Tom Vezi Post
    Eu fac pariu cu oricare dintre voi, ca nu prindeti un domeniu premium.

Sunt mult prea multi bani in joc, iar ani de zile, eu cat si altii, am evitat sa incercam "eliberarea" lor, exact pentru ca "altcineva" le inregistra, legal = primul venit, primul sevit. Cum regula ramane in picioare, uitati de domeniile bune.

Doar daca voi considerati un domeniu bun, ceva gen: alex.ro (e un ex). Eu am alte 10 domenii, pe care le-as vrea, chiar si contra cost, dar nu-mi fac planuri.

Nu sunt domenii, eu am 4 posturi deschise cu 30$ pt sugestie si uite ca nu am gasit, pentru ca cele mai ok sunt deja inregistrare si pastrate pentru "pe viitor".

Daca voi considerati ca cine are un domeniu bun, o sa fuga de cei 10-30 euro / anual, va inselati! Or sa se elibereze fix domeniile junk, deci masura este doar pt incasari, partea cu "beneficii" este inexistenta!
    In nici un caz nu vorbesc de premium, dar sunt sigur ca se vor elibera multe domenii ok.

Reputatie:
    42
    Data înscrierii
    1st December 2010
    Posturi
    749
    Putere Rep
    42

Implicit

La 10 euro pe an ar fi "nedreptatiti" cei ce au achizitionat in ultimii 2 ani pe viata fata de cei ce au cumparat mai dinainte, la 18 euro pe an ar iesi un pic in avantaj cei ce au optat pentru plata anuala neoficial, la firmele ce ofereau domenii cu plata anuala.

De exemplu: 10 euro pe an, la detinator domeniu, firma de inregistrare domenii, cumparand in ultimul an au platit vreo 10 euro, cu taxa de transfer detinator care va fi egala cu noua taxa pe domeniu = 18 euro (presupunere), se ajunge la un pret de 28-30 euro pe domeniu, cam cat era pe perioada nedeterminata, poate un usor avantaj pentru cei ce au optat sa cumpere in ultimul an anual fata de cei ce au optat pe o perioada nedeterminata. Altfel daca maine cineva ia un domeniu pe o perioada nedeterminata iese in pierdere, are 2 ani pe 51 dolari + tva, si ar fi "fraieriti", ca poimaine ar putea lua la jumate de pret sau chiar pe 10 dolari domeniul pe an, de asta presupunerea e ca taxa ar fi la 18 euro, pe acolo, poate hai 15-16 euro bulk.
    Ultima modificare făcută de 100R; 5th December 2013 la 21:37.

lovelife este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    103
    Data înscrierii
    8th July 2006
    Locaţie
    Galati
    Vârstă
    49
    Posturi
    5.993
    Putere Rep
    103

Implicit

Citat Postat în original de Tom Vezi Post
    Daca voi considerati ca cine are un domeniu bun, o sa fuga de cei 10-30 euro / anual, va inselati! Or sa se elibereze fix domeniile junk, deci masura este doar pt incasari, partea cu "beneficii" este inexistenta!
    O sa fie cateva bune care se vor elibera, proprietarul a uitat de ele, nu il intereseaza, e pe o firma desfiintata, dar foarte mici sanse ca acestea sa ajunga la muritori.
    Cand se elibereaza domeniile exite o sita la fel cum se aleg cartofii ce valoreaza mai putin de 100 euro trece, cele intre 100 si 1000 euro poate iar cele peste 1000 euro se inregistreaza automat la primul venit
    Citat Postat în original de 100R Vezi Post
    Altfel daca maine cineva ia un domeniu pe o perioada nedeterminata iese in pierdere, are 2 ani pe 51 dolari + tva, si ar fi "fraieriti", ca poimaine ar putea lua la jumate de pret sau chiar pe 10 dolari domeniul pe an, de asta presupunerea e ca taxa ar fi la 18 euro, pe acolo, poate hai 15-16 euro bulk.
    Eu am cumparat ieri cu cateva ore inainte sa apara stirea
    Nu ma pricep la SEO dar ma bag in seama

Reputatie:
    42
    Data înscrierii
    1st December 2010
    Posturi
    749
    Putere Rep
    42

Implicit

La cursul actual dolar american euro, si pretul de azi al RoTLD ar fi un domeniu pe perioada nedeterminata la aproximativ 37 euro + tva (51,26 dolari americani =
    37,5 euro) daca impartim 37 euro la 2 ani specificati in hotarare, perioada de... gratie pe care esti scutit de taxa daca ai inregistrat domeniul ieri, sa zicem, ar insemna 18,5 euro pe an + tva la RoTLD, un domeniu, nu bulk pentru registrari.

Alta varianta daca se vor preturi mai ieftine ar fi marita perioada de gratie pentru cei ce au cumparat domenii in ultimii 3 ani, nu doar 2 si atunci am avea in jur de 12 euro + tva la RoTLD iar bulk, registrarii ar putea sa le dea mai ieftin la 10 euro aproximativ, cum au facut si pana acum neoficial.
    Apoi daca toti ar beneficia de perioada de gratie, asta de 2 ani, adica si cei ce au inregistrat in 2000, tot cei ce au inregistrat recent, ultimul an, ar fi in dezavantaj. In continuare mizez pe 18,5 + tva ca prima optiune si ceva sanse si cea in jur de 12 euro + tva daca perioada de gratie s-ar face la 3 ani, cei care au cumparat in ultimii 3 ani de la publicarea in monitorul oficial sa nu plateasca.
    Ultima modificare făcută de 100R; 6th December 2013 la 12:00.

Mihai_Is este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    12th February 2013
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    525
    Putere Rep
    0

1 out of 1 members found this post helpful.

Implicit

Inca odata RO e tara abuzurilor, azi e intr-un fel, maine e altfel. Nu iti poti face planuri pe termen mediu, nimic!
    E o mare tampenie aceasta taxa, nu inteleg pe cei ce se bucura ca se vor elibera domenii, ca vor prinde domenii bune de acum, nu vor prinde!
    Eventual domenii slabe, cel mult medii pe care cu putin efort le iei si acum.
    Avand in vedere preturile in publicitate, multi nu isi vor scoate nici cheltuielile de host + domeniu / an.
    Ultima modificare făcută de Mihai_Is; 6th December 2013 la 11:44.

Reputatie:
    42
    Data înscrierii
    1st December 2010
    Posturi
    749
    Putere Rep
    42

Implicit

Va las 2 linkuri din 2009 si 2010 de cand se stie in presa ca s-au facut presiuni asupra RoTLD sa introduca taxa anuala, pentru ca exista de atunci un interes major pentru domenii premium nefolosite iar firmele doreau introducerea taxei ca sa castige mai mult de pe urma vanzarii domeniilor .ro:

Investitorii acuză: haos total în zona domeniilor de Internet .ro > Capital.ro

Scandalul "domenii .ro": Cum se face Hostway de rîsul curcilor » subiectiv.ro

MajesticRol este deconectat Banned
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    24th October 2013
    Vârstă
    41
    Posturi
    28
    Putere Rep
    0

Implicit

Eu nu prea inteleg , o data ce un domeniu a fost platit pe o perioade de 25 de ani ( asta era legea la vremea respectiva ) acum trebuie sa platesc dinou ? Pai asta ar insemna ca s-ar reduce din suma de achizitie a unui domeniu .ro si va fi ca si cele straine .com .net etc.. eu unu asta cred , este corect?

Catalin C. este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    45
    Data înscrierii
    5th April 2013
    Locaţie
    retired
    Posturi
    1.035
    Putere Rep
    45

Implicit

Citat Postat în original de MajesticRol Vezi Post
    Eu nu prea inteleg , o data ce un domeniu a fost platit pe o perioade de 25 de ani ( asta era legea la vremea respectiva ) acum trebuie sa platesc dinou ? Pai asta ar insemna ca s-ar reduce din suma de achizitie a unui domeniu .ro si va fi ca si cele straine .com .net etc.. eu unu asta cred , este corect?
    Poti sa ai si 1001 de posturi, daca ai sub 30 de zile si esti pe rosu e degeaba, eu zic sa temperezi un pic ritmul.

25 de ani a zis cine? N-a fost nicidoata lege pentru 25 de ani. Reinnoire in al 26;lea pe inca 25?

Prieteneste iti zic, nu esti pe drumul cel bun.
    Retired

emm
    emm este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    58
    Data înscrierii
    11th November 2006
    Posturi
    829
    Putere Rep
    58

Implicit

O sa incep sa scot domenii ro la vanzare, de la naftalina.

Decat sa le reinnoiesc eu, mai bine sa iau niste bani pe ele.

Pagina 6 din 15 PrimulPrimul ... 45678 ... UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Domeniu .ro - Plata anuala
    De Ing3ras în forumul Domenii
    Răspunsuri: 12
    Ultimul Post: 24th June 2012, 00:04
  2. Facultate IT fara taxa dintr-o universitate particulara
    De Marius Cristian în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 1
    Ultimul Post: 9th September 2011, 16:03
  3. tranzactii de domenii .ro fara taxa la rotld
    De Cipiot în forumul Domenii
    Răspunsuri: 9
    Ultimul Post: 14th April 2010, 14:54
  4. Domenii.ro cu plata anuala
    De edy12006 în forumul Domenii
    Răspunsuri: 13
    Ultimul Post: 17th January 2010, 19:27
  5. taxa la vama pentru carti de pe amazon ?
    De zaducu în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 5
    Ultimul Post: 24th January 2008, 16:35

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii
  •