Rezultate 1 la 10 din 148

Subiect: Proprietarii de domenii .ro vor plati o taxa anuala

Afișare hibrid

Alex Dumitru este deconectat Administrator
    Reputatie:
    64
    Data înscrierii
    20th April 2006
    Locaţie
    Pitesti / Bucuresti
    Vârstă
    37
    Posturi
    3.339
    Putere Rep
    64

Implicit

Citat Postat în original de Nic Vezi Post
    Surprinzator, eu sunt pro deciziei asteia si mi se pare de bun simt. Prea multe domenii "ro" cumparate "pe viata" zac nefolosite si nu se deranjeaza nimeni sa le actualizeze, nici sa le vanda, nici sa nimic.

Pentru cei care zic ca au cumparat "pe viata". Daca ati cumparat de la ROtld, se specifica clar in TOS lor ca domeniul se vinde pe o perioada "nedeterminata" parca era termenul folosit si ca exista momentan nu exista taxe de mentenanta. Nu spunea nicaieri ca domeniul e pe viata sau garanta ca nu se vor introduce taxe de reinnoire. Firmele care au facut marketing incorect, si etc, aia e alta problema.

Pentru cei care au cumparat in ultimii 2 ani, aparent taxa de reinnoire se va aplica doar dupa 2 ani de folosire a domeniului, cel putin asa inteleg eu din textul asta. Deci aveti 2 ani gratuiti pentru plata aia initiala.

"Pentru numele de domenii înregistrate în ultimele 24 de luni, reînnoirea se face în momentul în care dreptul de folosinţă a numelui de domeniu este egal cu 24 luni"

Singura mea grija e sa nu ratez emailurile sau informarile si sa reinnoiesc domeniile. Dar pentru asta exista seopedia.
    Total de acord. Se vor elibera foarte multe domenii fie din considerente financiare, fie pentru ca proprietarul a uitat/nu-l mai intereseaza.

Citat Postat în original de Serban Cristian Vezi Post
    as vrea sa o faca pe la vreo 100 euro pe an sa te tii atunci domenii libere
    Cele bune tot nu se vor elibera, dar pentru cine cauta sa faca ceva serios cu ele, sigur s-ar gasi domenii ok.

Tom
    Tom este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    131
    Data înscrierii
    25th September 2010
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    48
    Posturi
    3.169
    Putere Rep
    131

Implicit

Citat Postat în original de Alex Dumitru Vezi Post
    Total de acord. Se vor elibera foarte multe domenii fie din considerente financiare, fie pentru ca proprietarul a uitat/nu-l mai intereseaza.

Cele bune tot nu se vor elibera, dar pentru cine cauta sa faca ceva serios cu ele, sigur s-ar gasi domenii ok.
    Eu fac pariu cu oricare dintre voi, ca nu prindeti un domeniu premium.

Sunt mult prea multi bani in joc, iar ani de zile, eu cat si altii, am evitat sa incercam "eliberarea" lor, exact pentru ca "altcineva" le inregistra, legal = primul venit, primul sevit. Cum regula ramane in picioare, uitati de domeniile bune.

Doar daca voi considerati un domeniu bun, ceva gen: alex.ro (e un ex). Eu am alte 10 domenii, pe care le-as vrea, chiar si contra cost, dar nu-mi fac planuri.

Nu sunt domenii, eu am 4 posturi deschise cu 30$ pt sugestie si uite ca nu am gasit, pentru ca cele mai ok sunt deja inregistrare si pastrate pentru "pe viitor".

Daca voi considerati ca cine are un domeniu bun, o sa fuga de cei 10-30 euro / anual, va inselati! Or sa se elibereze fix domeniile junk, deci masura este doar pt incasari, partea cu "beneficii" este inexistenta!
    Nu trimite PM cu intrebari, posteaza pe forum! Nu ofer sfaturi, audit sau raspunsuri pe PM.

Alex Dumitru este deconectat Administrator
    Reputatie:
    64
    Data înscrierii
    20th April 2006
    Locaţie
    Pitesti / Bucuresti
    Vârstă
    37
    Posturi
    3.339
    Putere Rep
    64

Implicit

Citat Postat în original de Tom Vezi Post
    Eu fac pariu cu oricare dintre voi, ca nu prindeti un domeniu premium.

Sunt mult prea multi bani in joc, iar ani de zile, eu cat si altii, am evitat sa incercam "eliberarea" lor, exact pentru ca "altcineva" le inregistra, legal = primul venit, primul sevit. Cum regula ramane in picioare, uitati de domeniile bune.

Doar daca voi considerati un domeniu bun, ceva gen: alex.ro (e un ex). Eu am alte 10 domenii, pe care le-as vrea, chiar si contra cost, dar nu-mi fac planuri.

Nu sunt domenii, eu am 4 posturi deschise cu 30$ pt sugestie si uite ca nu am gasit, pentru ca cele mai ok sunt deja inregistrare si pastrate pentru "pe viitor".

Daca voi considerati ca cine are un domeniu bun, o sa fuga de cei 10-30 euro / anual, va inselati! Or sa se elibereze fix domeniile junk, deci masura este doar pt incasari, partea cu "beneficii" este inexistenta!
    In nici un caz nu vorbesc de premium, dar sunt sigur ca se vor elibera multe domenii ok.

lovelife este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    103
    Data înscrierii
    8th July 2006
    Locaţie
    Galati
    Vârstă
    49
    Posturi
    5.993
    Putere Rep
    103

Implicit

Citat Postat în original de Tom Vezi Post
    O sa fie cateva bune care se vor elibera, proprietarul a uitat de ele, nu il intereseaza, e pe o firma desfiintata, dar foarte mici sanse ca acestea sa ajunga la muritori.
    Cand se elibereaza domeniile exite o sita la fel cum se aleg cartofii ce valoreaza mai putin de 100 euro trece, cele intre 100 si 1000 euro poate iar cele peste 1000 euro se inregistreaza automat la primul venit
    Citat Postat în original de 100R Vezi Post
    Altfel daca maine cineva ia un domeniu pe o perioada nedeterminata iese in pierdere, are 2 ani pe 51 dolari + tva, si ar fi "fraieriti", ca poimaine ar putea lua la jumate de pret sau chiar pe 10 dolari domeniul pe an, de asta presupunerea e ca taxa ar fi la 18 euro, pe acolo, poate hai 15-16 euro bulk.
    Eu am cumparat ieri cu cateva ore inainte sa apara stirea
    Nu ma pricep la SEO dar ma bag in seama

100R este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    42
    Data înscrierii
    1st December 2010
    Posturi
    749
    Putere Rep
    42

Implicit

La cursul actual dolar american euro, si pretul de azi al RoTLD ar fi un domeniu pe perioada nedeterminata la aproximativ 37 euro + tva (51,26 dolari americani =
    37,5 euro) daca impartim 37 euro la 2 ani specificati in hotarare, perioada de... gratie pe care esti scutit de taxa daca ai inregistrat domeniul ieri, sa zicem, ar insemna 18,5 euro pe an + tva la RoTLD, un domeniu, nu bulk pentru registrari.

Alta varianta daca se vor preturi mai ieftine ar fi marita perioada de gratie pentru cei ce au cumparat domenii in ultimii 3 ani, nu doar 2 si atunci am avea in jur de 12 euro + tva la RoTLD iar bulk, registrarii ar putea sa le dea mai ieftin la 10 euro aproximativ, cum au facut si pana acum neoficial.
    Apoi daca toti ar beneficia de perioada de gratie, asta de 2 ani, adica si cei ce au inregistrat in 2000, tot cei ce au inregistrat recent, ultimul an, ar fi in dezavantaj. In continuare mizez pe 18,5 + tva ca prima optiune si ceva sanse si cea in jur de 12 euro + tva daca perioada de gratie s-ar face la 3 ani, cei care au cumparat in ultimii 3 ani de la publicarea in monitorul oficial sa nu plateasca.
    Ultima modificare făcută de 100R; 6th December 2013 la 12:00.

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Domeniu .ro - Plata anuala
    De Ing3ras în forumul Domenii
    Răspunsuri: 12
    Ultimul Post: 24th June 2012, 00:04
  2. Facultate IT fara taxa dintr-o universitate particulara
    De Marius Cristian în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 1
    Ultimul Post: 9th September 2011, 16:03
  3. tranzactii de domenii .ro fara taxa la rotld
    De Cipiot în forumul Domenii
    Răspunsuri: 9
    Ultimul Post: 14th April 2010, 14:54
  4. Domenii.ro cu plata anuala
    De edy12006 în forumul Domenii
    Răspunsuri: 13
    Ultimul Post: 17th January 2010, 19:27
  5. taxa la vama pentru carti de pe amazon ?
    De zaducu în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 5
    Ultimul Post: 24th January 2008, 16:35

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii
  •