Pagina 3 din 5 PrimulPrimul 12345 UltimulUltimul
Rezultate 21 la 30 din 41

Subiect: DMOZ Spam?

Marylina este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    29
    Data înscrierii
    22nd October 2010
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    350
    Putere Rep
    29

Implicit

Linkul de la analizasite e nofollow, asta asa... ca sa fi in cunostinta de cauza. Oricum, n-ai nevoie de linkuri ca sa iti indexeze paginile alea, daca te-ar fi interesat subiectul ai fi incercat sa cauti altceva sa vezi ca returna tot o pagina aiurea.

Forumul este o unealta de socializare draga lovelife, nu am mintit, nu am adus informatii gresite, nu am postat despre castraveti intr-un forum de seo, pur si simplu am adus la cunostinta userilor o informatie peste care am dat intamplator. Si daca a vazut cineva topicul asta si in timpul asta s-a gandit "ia sa vad daca mie imi indexeaza prostii din astea sau daca am pus si eu un / gresit in robots.txt" tot il consider folositor. Nu te roaga nimeni sa citesti aiurelile mele, zau asa. Cel ce face cancan atunci cand nu este cazul, esti defapt tu.
    Ma joc si scriu despre jocuri, in special jocuri noi.

lovelife este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    100
    Data înscrierii
    8th July 2006
    Locaţie
    Galati
    Vârstă
    47
    Posturi
    5.993
    Putere Rep
    100

Implicit

Citat Postat în original de Marylina
    Linkul de la analizasite e nofollow, asta asa... ca sa fi in cunostinta de cauza.
    se pare ca nu stii cum interpreteaza google un link nofollow, google urmareste link-ul dar nu transfera autoritate, juice, ancora etc (cel putin asa afirma google, dar realitatea e putin diferita)

pur si simplu am adus la cunostinta userilor o informatie peste care am dat intamplator. ............
    Si daca a vazut cineva topicul asta si in timpul asta s-a gandit "ia sa vad daca mie imi indexeaza prostii din astea sau daca am pus si eu un / gresit in robots.txt" tot il consider folositor.
    Tu nu ai afirmat asta, doar ai aruncat cu noroi si ai spus "DMOZ spam", te rog reciteste cu atentie postul tau cu care ai deschis subiectul, si chiar titlul postului.
    Citat Postat în original de Marylina Vezi Post
    Google

Ce reprezinta aceasta? Cumva spam de la ODP cei nepatati? Offf.
    Nu ma pricep la SEO dar ma bag in seama

Reputatie:
    29
    Data înscrierii
    22nd October 2010
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    350
    Putere Rep
    29

Implicit

This gives webmasters more granular control: instead of telling search engines and bots not to follow any links on the page, it lets you easily instruct robots not to crawl a specific link. For example:

<a href="signin.php" rel="nofollow">sign in</a>
    Direct de la google support. Ca or mai avea ei scapari, nici robotii nu sunt perfecti, dar tagul de nofollow pentru asta este facut.

Da, dar am fost lamurita ca nu a fost intentia de spam si in trecut nu au practicat asta, ceea ce denota ca este o eroare dar asta nu inseamna ca pagina in sine nu este spam al motoarelor de cautare, intentionat sau nu.

Cristi U este deconectat Super Moderator
    Reputatie:
    50
    Data înscrierii
    26th January 2008
    Locaţie
    Oradea
    Vârstă
    36
    Posturi
    3.172
    Putere Rep
    50

Implicit

Nu va aprindeti asa tare Incercati sa demonstrati ca stiti, nu ca celalalt nu stie, pentru ca in ultimele 5-6 reply-uri v-ati axat pe asta E doar o sugestie.

In rest, ce face Dmoz poate fi catalogat cu usurinta ca spam, pentru ca sunt niste pagini generate automat bla bla, care n-ar trebui sa fie indexate niciodata. Daca v-ati uitat insa in robots.txt ati fi vazut ca exista o comanda care blocheaza search-ul. Apoi din comentariul lui Krumel, am aflat ca s-a facut un update la Dmoz, ceea ce inseamna ca structura search-urilor s-a schimbat, astfel incat sa nu mai fie sub incidenta acelei reguli din robots.txt

E foarte usor sa concluzionam ca este vorba doar de o scapare nefericita.

Asta e concluzia si interpretarea mea pe baza informatiilor din acest thread. Solutia nu e nici sa va balacariti nici sa insistam pe problema. Cel mai probabil rezolvarea ar putea veni in urma unei sesizari.
    Mai dau cate-un sfat juridic aici, uneori chiar despre online. Nu-l rata! :) Vezi și sfaturi de nutritie.

puthre este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    81
    Data înscrierii
    21st February 2011
    Locaţie
    București
    Posturi
    2.154
    Putere Rep
    81

1 out of 2 members found this post helpful.

Implicit

Citat Postat în original de Cristi Ursut Vezi Post
    In rest, ce face Dmoz poate fi catalogat cu usurinta ca spam, pentru ca sunt niste pagini generate automat bla bla, care n-ar trebui sa fie indexate niciodata.
    Pagina aia nu e generata mai automat decat pagina asta pe care dai raspunsuri pe forum. Nu e nici o diferenta intre url-urile care dau rezultate din o anumita categorie si urlurile care dau rezultate dupa o anumita cautare. Se poate considera spam doar in cazul in care nu exista rezultate pe acea cautare iar pagina a fost facuta doar pentru motoarele de cautare. In rest poti sa-ti categorisesti informatia dupa ce vrei tu, cautari, categorii, taguri, culori, zona si miros, e informatia ta si o prezinti cum vrei. Ca in procesul asta o sa faci continut duplicat, aia e alta poveste si n-are legatura cu spamul.
    Caut cu jingle.ro.

lovelife este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    100
    Data înscrierii
    8th July 2006
    Locaţie
    Galati
    Vârstă
    47
    Posturi
    5.993
    Putere Rep
    100

Implicit

Citat Postat în original de puthre Vezi Post
    Pagina aia nu e generata mai automat decat pagina asta pe care dai raspunsuri pe forum. Nu e nici o diferenta intre url-urile care dau rezultate din o anumita categorie si urlurile care dau rezultate dupa o anumita cautare. Se poate considera spam doar in cazul in care nu exista rezultate pe acea cautare iar pagina a fost facuta doar pentru motoarele de cautare. In rest poti sa-ti categorisesti informatia dupa ce vrei tu, cautari, categorii, taguri, culori, zona si miros, e informatia ta si o prezinti cum vrei. Ca in procesul asta o sa faci continut duplicat, aia e alta poveste si n-are legatura cu spamul.
    Foarte corect raspunsul tau
    Nu ma pricep la SEO dar ma bag in seama

felix este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    42
    Data înscrierii
    1st December 2010
    Locaţie
    Baia Mare
    Vârstă
    50
    Posturi
    1.331
    Putere Rep
    42

Implicit

De asta ce ziceti Open Directory - Search Results ?
    Studiu de caz pentru un magazin online, FashionLand, Bld, Bulevardul Regele Mihai I 55, Baia Mare 430012

Reputatie:
    29
    Data înscrierii
    22nd October 2010
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    350
    Putere Rep
    29

Implicit

Citat Postat în original de puthre Vezi Post
    Inteleg ca te contrazici singur? Despre asta e vorba. Si nu, nu poti sa iti categoristesti informatia dupa cum vrei tu, google spune sa pui noindex pe cautari.

# Use robots.txt to prevent crawling of search results pages or other auto-generated pages that don't add much value for users coming from search engines.

puthre este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    81
    Data înscrierii
    21st February 2011
    Locaţie
    București
    Posturi
    2.154
    Putere Rep
    81

Implicit

Citat Postat în original de Marylina Vezi Post
    Inteleg ca te contrazici singur? Despre asta e vorba. Si nu, nu poti sa iti categoristesti informatia dupa cum vrei tu, google spune sa pui noindex pe cautari.
    Nu am inteles unde ai vazut tu ca m-am contrazis.

In ceea ce priveste ce zice google nu vad ce legatura are cu subiectul. Noi vorbeam aici de spam iar tu vorbesti de recomandarile lui google. In primul rand google e un motor de cautare si atat. Nu google a inventat notiunea de spam, ar fi fost spam si fara google asa cum este si cu el. Pe de alta parte, recomandarile alea n-au nici o legatura cu spamul, au legatura cu slabiciunile lui Google ca motor de cautare si anume cu faptul ca foloseste keyword-urile din titlu si din url ca fiind relevante pentru o pagina, iar daca iti indexeaza tie pe site o pagina de cautare pe un keyword total irelevant pentru site-ul tau, dar care are niste rezultate, pagina aia ar putea ajunge in fata altei pagini a unui site mai relevant pentru ca ar avea title "rezultate pentru {keyword}", ar avea h1 "rezultatele cautarii pentru {keyword}" si ar avea {keyword} subliniat in toate rezultatele cautarii. E evident ca cei de la google incearca sa evite asta, si tocmai din motivul asta au aceasta recomandare.
    Dar asta e alta discutie, n-are nici o legatura cu spamul, DMOZ-ul sau modul in care iti categoristesti informatiile pe siteul tau. Informatiile le categorisesti dupa cum vrei si dupa cum are sens pentru tipul de informatie pe acre il oferi si pentru vizitatorii tai, nu neaparat dupa cum recomanda google, bing ,yahoo, yandex sau altii.
    Caut cu jingle.ro.

Reputatie:
    29
    Data înscrierii
    22nd October 2010
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    350
    Putere Rep
    29

Implicit

@Cristi tu poate ai vazut ca eu nu ma bag in discutii ca sa ma aflu in treaba, nu sunt pe forum de ieri, postez rar si cand spun ceva, o spun pentru ca stiu si nu te contrazic fara sa verific ceea ce zic, spre deosebire de lovelife care isi aduce aminte din ce a visat aseara ca google foloseste nofollow ca sa nu transfere juice si vine repede sa ma contrazica pentru ca eu l-am contrazis pe el. Eu nu vin sa il contrazic de dragul polemicii ci pentru ca habar nu are ce zice, este singurul motiv.

Pagina 3 din 5 PrimulPrimul 12345 UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Dmoz 2.0
    De vladgidea în forumul DMOZ
    Răspunsuri: 8
    Ultimul Post: 13th April 2010, 10:38
  2. About description and Dmoz...
    De zarathustra în forumul Google
    Răspunsuri: 5
    Ultimul Post: 10th December 2008, 18:34
  3. Editor DMOz
    De deadworldisee în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 6
    Ultimul Post: 2nd August 2008, 20:02
  4. Dmoz & Seo
    De softgroups în forumul DMOZ
    Răspunsuri: 11
    Ultimul Post: 11th January 2007, 12:56
  5. Google si DMOZ
    De Krumel în forumul DMOZ
    Răspunsuri: 5
    Ultimul Post: 15th September 2005, 19:02

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.