Vezi Rezultate Sondaj: Valoare pozitie in SERP

Alegători
18. Nu puteţi vota în acest sondaj
  • Loc 1

9 50,00%
  • Locurile 2 si 3

2 11,11%
  • Locurile 3 si 4

1 5,56%
  • Locurile 2, 3 si 4

6 33,33%
  • Locurile 3, 4 si 5

0 0%
  • Locurile 2, 3, 4 si 5

3 16,67%
  • Locurile 3, 4, 5 si 6

0 0%
Sondaj cu Variante Multiple
Pagina 2 din 2 PrimulPrimul 12
Rezultate 11 la 15 din 15

Subiect: Valoare pozitie in SERP

Marius Cristian este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    53
    Data înscrierii
    14th January 2007
    Locaţie
    Bucuresti, Romania
    Posturi
    1.519
    Putere Rep
    53

Implicit

Daca as oferi expresia de cuvinte cheie si siteul s-ar putea sa va vina mai usor sa evaluati, dar...
    Ma intereseaza insa si ca nivel general.
    Situatia de azi sta astfel (ieri era cu totul alta):
    Adwords
    1. Siteul meu
    2. Siteul principalului concurent
    3. Siteul altui concurent
    Organic:
    1. Siteul principalului concurent
    2. Siteul meu
    3. Pagina din siteul meu cu informatii despre produs
    4. Alta pagina din siteul meu cu informatii despre produs
    Reamintesc ca siteul este targetat pe vanzarea unui singur produs (peste 95% din incasari).
    Produsul este o "unealta" pe care cumparatorii o vor utiliza in fiecare luna de cateva ori.

Ce am identificat eu din statistici:
    - Daca ar fi fost site de continut (stiri, blog etc) atunci nici nu se discuta: loc 1
    - La siteuri de vanzari diferenta de trafic este de peste 20% intre loc 1 si 2 [pentru SEO] pentru produse cu valori mai mari si strict necesare (necesar=roata la masina, moft = o noua rochie). Diferenta insa se micsoreaza foarte mult dpdv al conversiilor sau chiar este inversata daca "mai jos" sunt oferte si cu 3% mai bune, ceea ce ma face sa cred ca oamenii totusi "coboara" pentru a avea un minim de elemente de comparatie.
    - La oferte similare tendinta este de a se cumpara de pe siteul de pe loc 1, desi aceeasi vizitatori au ajuns si e siteurile de pe locurile 2, 3 si 5. Deci locul 1 e important, probabil e vorba de credibilitate.
    Cu alte cuvinte oamenii nu se decid din prima (chiar excluzand cazul de fata in care vorba de ceva profesional unde nu te arunci sa cumperi din prima ca dupa o pereche de ciorapi) si studiaza. De aici vine dilema mea: loc 1 vinde prin faptul ca e mai sus (deci mai credibil) sau cand posibilul client "da de tine incontinuu" (incontinuu = minim 3 ori, discutabil mult la 2 ori) si atunci te credibilizezi mai mult in ochii lui fata de cel pozitionat mai bine, dar de mai putine ori.

Bela este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    21
    Data înscrierii
    23rd May 2015
    Posturi
    198
    Putere Rep
    21

Implicit

Ca tot ai zis de conversii - poti sa le iei ca referinta.
    - daca ele urca pe pozitiile de sus, inseamna ca pierzi trafic la pozitiile inferioare, deci vrei sa fi in top.
    - daca raman aceleasi inseamna ca esti competitiv ca pret sau mai persuasiv decat concurenta.
    Depinde de produs/serviciu/cuvinte cheie

Offtopic din curiozitate: aduci cumparatorii inapoi daca tot e ceva lunar? (Email marketing/comenzi abandonate etc)
    Busy

Reputatie:
    53
    Data înscrierii
    14th January 2007
    Locaţie
    Bucuresti, Romania
    Posturi
    1.519
    Putere Rep
    53

Implicit

Citat Postat în original de Bela Vezi Post
    Ca tot ai zis de conversii - poti sa le iei ca referinta.
    Inca nu le pot lua.

- daca ele urca pe pozitiile de sus, inseamna ca pierzi trafic la pozitiile inferioare, deci vrei sa fi in top.
    Pe anumite segmente de piata conversia nu este neaparat legata de trafic (chiar si la preturi si calitate similara). Este, intr-adevar, vorba si de putere de convingere [si] prin mijloace online, din care indraznesc sa cred ca si SEO este unul din ele.
    In rest e cam invers situatia referitoare la conversii ce o voi putea observa: daca scade pe noile pozitii inseamna ca era mai bine in vechea situatie.
    Cam la fel cum o spune foarte bine Gheorghe Hagi:

- daca raman aceleasi inseamna ca esti competitiv ca pret sau mai persuasiv decat concurenta.
    Cunosc preturile de pe siteul promovat cat si pe cele ale concurentei.
    Si tocmai asta e dilema: daca aduce un plus in procesul de decizie in vederea achiztiei faptul ca potentialul cumparator ajunge de mai multe ori pe siteul meu din Google. Vorbim de valori mici/medii. Pentru valori mai mari concluzia mea este ca pretul are un aport mult mai mare in decizie.

Offtopic din curiozitate: aduci cumparatorii inapoi daca tot e ceva lunar? (Email marketing/comenzi abandonate etc)
    Produsul e utilizat de cateva ori pe luna, dar nu e de unica folosinta. Media comenzilor este de una pe an pentru fiecare client. Aproape toti sunt fidelizati. Dar asta e alta mancare de guvid.

Bela este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    21
    Data înscrierii
    23rd May 2015
    Posturi
    198
    Putere Rep
    21

Implicit

Am inteles cu Hagi ;

Unde vroiam sa ajung (daca tot dezbatem): conversiile vor ramane aceleasi indiferent de pozitia pe care o ocupi.

In general, conversiile nu ar trebui sa aibe legatura cu serp-ul: pana la urma este un procentaj din numarul de vizitatori (e.g 3% poate fi din 1000 sau 10000).

Referinta: daca vizitele iti vin din adwords, conversia nu tine de SEO ci de copywriting (optimizand/testand cuvintele target, lp, copy iti vor imbunatati procentajul)

Aflat pe pozitiile inferioare, conversia nu poate decat sa iti scada, bicoz vor fii unii vizitatori care nici nu ajung sa dea click pe pozitia 5.

In concluzie: dpdv SEO, tinteste la pozitia 1 peste tot pentru a-ti etala primul oferta. Da posibilitatea vizitatorului sa te compare cu concurenta, sau mai bine zis nu ii da posibilitatea sa compare.

Convinge-l din prima (CRO)!
    Busy

Reputatie:
    53
    Data înscrierii
    14th January 2007
    Locaţie
    Bucuresti, Romania
    Posturi
    1.519
    Putere Rep
    53

Implicit

Am inteles cu Hagi ;
    Ma bucur ca nu te-ai suparat, am ezitat ceva pana sa postez clipul, dar multe din raspunsuri sunt de genul "vezi ca locul 1 e mai bun decat locul 2".
    Vorba lui Hagi: "E bine ca am batut cu 2-1, dar era mai bine daca bateam cu 4-0".

Unde vroiam sa ajung (daca tot dezbatem): conversiile vor ramane aceleasi indiferent de pozitia pe care o ocupi.
    In general, conversiile nu ar trebui sa aibe legatura cu serp-ul: pana la urma este un procentaj din numarul de vizitatori (e.g 3% poate fi din 1000 sau 10000).
    Pe-aici se-nvarte intrebarea mea: daca un numar in plus de aparitii in serp (deci "bombardarea" vizitatorului cu oferta) ceva mai jos poate mari numarul de conversii fata de plasarea pe o singura pozitie [usor] (sic) superioara.
    Chiar si in conditiile in care e [ceva] mai putin trafic.

Aflat pe pozitiile inferioare, conversia nu poate decat sa iti scada, bicoz vor fii unii vizitatori care nici nu ajung sa dea click pe pozitia 5.
    In chestionar cea mai de jos pozitie incepe cu locul 3.

In concluzie: dpdv SEO, tinteste la pozitia 1 peste tot pentru a-ti etala primul oferta. Da posibilitatea vizitatorului sa te compare cu concurenta, sau mai bine zis nu ii da posibilitatea sa compare.
    Convinge-l din prima (CRO)!
    Prima aparitie este in Adwords, cand a ajuns in organic deja nu mai e din prima.

Pagina 2 din 2 PrimulPrimul 12

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Tool - Pozitie SERP
    De Petre în forumul Stiri despre motoarele de cautare, SEO si Marketing
    Răspunsuri: 21
    Ultimul Post: 4th August 2019, 11:43
  2. Pozitie in serp
    De Alex Ochea în forumul Subiecte pentru incepatori
    Răspunsuri: 12
    Ultimul Post: 20th August 2015, 20:37
  3. Valoare pozitie in SERPS
    De Marius Cristian în forumul Google
    Răspunsuri: 11