Daca as oferi expresia de cuvinte cheie si siteul s-ar putea sa va vina mai usor sa evaluati, dar...
Ma intereseaza insa si ca nivel general.
Situatia de azi sta astfel (ieri era cu totul alta):
Adwords
1. Siteul meu
2. Siteul principalului concurent
3. Siteul altui concurent
Organic:
1. Siteul principalului concurent
2. Siteul meu
3. Pagina din siteul meu cu informatii despre produs
4. Alta pagina din siteul meu cu informatii despre produs
Reamintesc ca siteul este targetat pe vanzarea unui singur produs (peste 95% din incasari).
Produsul este o "unealta" pe care cumparatorii o vor utiliza in fiecare luna de cateva ori.
Ce am identificat eu din statistici:
- Daca ar fi fost site de continut (stiri, blog etc) atunci nici nu se discuta: loc 1
- La siteuri de vanzari diferenta de trafic este de peste 20% intre loc 1 si 2 [pentru SEO] pentru produse cu valori mai mari si strict necesare (necesar=roata la masina, moft = o noua rochie). Diferenta insa se micsoreaza foarte mult dpdv al conversiilor sau chiar este inversata daca "mai jos" sunt oferte si cu 3% mai bune, ceea ce ma face sa cred ca oamenii totusi "coboara" pentru a avea un minim de elemente de comparatie.
- La oferte similare tendinta este de a se cumpara de pe siteul de pe loc 1, desi aceeasi vizitatori au ajuns si e siteurile de pe locurile 2, 3 si 5. Deci locul 1 e important, probabil e vorba de credibilitate.
Cu alte cuvinte oamenii nu se decid din prima (chiar excluzand cazul de fata in care vorba de ceva profesional unde nu te arunci sa cumperi din prima ca dupa o pereche de ciorapi) si studiaza. De aici vine dilema mea: loc 1 vinde prin faptul ca e mai sus (deci mai credibil) sau cand posibilul client "da de tine incontinuu" (incontinuu = minim 3 ori, discutabil mult la 2 ori) si atunci te credibilizezi mai mult in ochii lui fata de cel pozitionat mai bine, dar de mai putine ori.

Răspunde cu citat

;