Rezultate 1 la 9 din 9

Subiect: AdWords: valoare click in functie de pozitionarea siteului in SERP pe acel cuvant

Marius Cristian este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    51
    Data înscrierii
    14th January 2007
    Locaţie
    Bucuresti, Romania
    Posturi
    1.519
    Putere Rep
    51

Implicit AdWords: valoare click in functie de pozitionarea siteului in SERP pe acel cuvant

Mie asa mi s-a parut la inceputul derularii unei noi campanii AdWords.
    Mi se pare si logic, dar pana cand nu vad eu sau aud de la altii (de incredere), nu cred.
    Pe cuvintele pe care eram bine pozitionat mi se cerea de circa 8 ori mai putin decat pe celelalte (acele cuvinte pe care eram mai relativ bine pozitionat in SERPS sunt chiar mai valoroase, cred eu). Cu timpul (dupa 3-4 saptamani), chiar daca am acceptat sau nu valoarea ceruta (in general, nu ) pentru aceste cuvinte "ieftine", pretul lor a crescut la cel cerut pentru celelalte.
    Valoarea campaniei este pe undeva la 30-50$/zi, sunt singurul concurent (daca se poate spune asa) pe nisa respectiva, in ultimele 10luni si-a mai facut doar cineva reclama acum vreo luna si ceva timp de 2-3 saptamani.
    Alte experiente de genul acesta?

Cristian Mezei este deconectat Administrator
    Reputatie:
    63
    Data înscrierii
    20th February 2005
    Locaţie
    Everywhere
    Posturi
    6.975
    Putere Rep
    63

Implicit

De cele mai multe ori este in cuza Quality score-ului. La inceput ti se da un QS generalist, si pe masura ce trec zile/saptamani, spider-ul vine si iti modifica acel QS in functie de ce gaseste in Landing page-uri.

Este o cauza frecventa ca multi sa se planga ca la inceput ai costuri mici, si apoi cresc.
    Co-founder of Deepstash. Tech lover. Dinosaur. Dad. Chef.

lovelife este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    101
    Data înscrierii
    8th July 2006
    Locaţie
    Galati
    Vârstă
    48
    Posturi
    5.993
    Putere Rep
    101

Implicit

Eu chiar sunt primul la un cuvant cheie pe care platesc la adwords si totusi nu mi sa modificat costul semnificativ, apar variatii in functie de concurenta, de numarul de cautari, etc, dar nu datorita pozitiei
    Nu ma pricep la SEO dar ma bag in seama

Reputatie:
    51
    Data înscrierii
    14th January 2007
    Locaţie
    Bucuresti, Romania
    Posturi
    1.519
    Putere Rep
    51

Implicit

Citat Postat în original de Cristian Mezei Vezi Post
    Este o cauza frecventa ca multi sa se planga ca la inceput ai costuri mici, si apoi cresc.
    Costurile mici sunt/erau pentru doar 4-5 expresii (pe care siteul era in top5) din vreo 70 asa ca nu prea s-a simtit cresterea lor astfel incat sa fiu nevoit sa ma plang de cresteri ale bugetului. Plus ca, in afar de una, nici nu am licitat poentru ele.
    Fix pe acele expresii mi se cerea de 8 ori mai putin decat pe restul de aproape 70. Si acum fix la toate ii cere "aliniat" cu celelalte.

mike_ppc este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    35
    Data înscrierii
    7th September 2007
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    48
    Posturi
    839
    Putere Rep
    35

Implicit

Esential e cat de targetate considera G ca sunt cuvintele respective pentru site-ul tau. Din punctul asta de vedere, e normal ca acele cuvinte pentru care esti sus in SERPS sa aiba MinBid mic, dar altfel (oficial) nu exista nici o legatura intre Adwords si organic.
    @lovelife: sunt 2 lucruri diferite. Marius vorbeste de MinBid atunci cand practic nu se afiseaza nici un anunt pe cuvantul respectiv, dar G cere mult. Tu ai setat un MaxCPC si in functie de asta ai un cost efectiv (CPC).

Reputatie:
    51
    Data înscrierii
    14th January 2007
    Locaţie
    Bucuresti, Romania
    Posturi
    1.519
    Putere Rep
    51

Implicit

Citat Postat în original de mike_ppc Vezi Post
    Esential e cat de targetate considera G ca sunt cuvintele respective pentru site-ul tau. Din punctul asta de vedere, e normal ca acele cuvinte pentru care esti sus in SERPS sa aiba MinBid mic, dar altfel (oficial) nu exista nici o legatura intre Adwords si organic.
    Este logic ceea ce spui si este la fel de logic ca sa nu existe vreo referinta oficiala de genul acesta.
    As dori si o confirmare practica a cuiva care a promovat prin AdWords siteuri la care exista o intersectie intre multimile de expresii de cuvinte cheie cerute pe care s-ar putea face acest studiu pentru a se vedea cat de evidenta este aceasta discrepanta.
    Spuneam mai devreme ca pe aceasta nisa isi facuse reclama si altcineva cu vreo cateva saptamani inainte de a incepe eu.
    Intr-adevar el avea o medie a tarifului per click mult mai mare, aproape dubla. Si siteul nu respectiv nu era practic aproape deloc de gasit pe mai toate expresiile de cuvinte urmarite. Deci acest exemplu ar confirma ceea ce este si logic. Insa cu un exemplu nu se poate vorbi de o statistica care sa poata duce la enuntarea unei teorii.

mike_ppc este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    35
    Data înscrierii
    7th September 2007
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    48
    Posturi
    839
    Putere Rep
    35

Implicit

S-a mai discutat si aici http://forum.seopedia.ro/dezbateri-s...zation-ul.html
    Fiecare cu varianta lui, tu tragi ce concluzie doresti

Krumel este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    70
    Data înscrierii
    15th November 2004
    Locaţie
    Iasi
    Vârstă
    47
    Posturi
    6.261
    Putere Rep
    70

Implicit

Nu cred ca exista o legatura intre rankul organic, BID si pozitia la link-uri sponsorizate. Eu cel putin n-am facut inca aceasta corelare... QS-ul e important ptr BID, rank-ul organic e alta treaba..

ps: daca din cand in cand ati mai da cate un enter la ceea ce scrieti...sint sigur ca multi va vor fi recunoascatori.
    Krumel - apeleaza la serviciile oferite de mine prin formularul de pe blog.

Reputatie:
    51
    Data înscrierii
    14th January 2007
    Locaţie
    Bucuresti, Romania
    Posturi
    1.519
    Putere Rep
    51

Implicit

Multumesc pentru topic, noroc ca fiind recomandat de tine am avut rabdare sa ajung la a doua pagina, altfel credeam ca numai eu stiu despre ce vorbesc.

Indraznesc sa dau un grad ridicat de incredere lui marketonline ("Din experienta noastra de aproximativ 2 ani de adwords, nu am sesizat nici o legatura intre acesta si SERPS, desi am cautat-o si am fi vrut sa existe sub o forma sau alta") deorece cunosc siteul lui de ceva timp (analiza SERPs ale unor concurenti, gasit banere catre marketonline.ro prin contul meu de AdSense) si cred ca analiza realizata pe baza multor cuvinte si expresii de cuvinte cheie (pe care sunt sigur ca a facut-o) poate da o concluzie destul de serioasa.

Ultimele 3 ENTER-uri au fost date in cinstea si spre multumirea lui Krumel.

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Adwords cu domeniul meu ca si cuvant cheie
    De attempt în forumul Adwords
    Răspunsuri: 1
    Ultimul Post: 25th November 2009, 11:47
  2. Vand cupon adwords in valoare de 200 ron
    De vip_vyo în forumul Link-uri/Bannere
    Răspunsuri: 7
    Ultimul Post: 26th August 2009, 09:48
  3. Reclama adwords in descrierea siteului
    De gabi99 în forumul Google
    Răspunsuri: 3
    Ultimul Post: 25th May 2009, 23:36
  4. Diferente in SERP in functie de browser...
    De martynesku în forumul Google
    Răspunsuri: 13
    Ultimul Post: 9th August 2008, 17:50
  5. Răspunsuri: 4
    Ultimul Post: 22nd July 2007, 00:39

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii
  •