Vezi Rezultate Sondaj: Valoare pozitie in SERPS

Alegători
27. Nu puteţi vota în acest sondaj
  • 1 mai bun decat 3+4

14 51,85%
  • 3+4 mai bun decat 1

1 3,70%
  • 1 mai bun decat 2+3

11 40,74%
  • 2+3 mai bun decat 1

8 29,63%
Sondaj cu Variante Multiple
Pagina 1 din 2 12 UltimulUltimul
Rezultate 1 la 10 din 12

Subiect: Valoare pozitie in SERPS

Marius Cristian este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    53
    Data înscrierii
    14th January 2007
    Locaţie
    Bucuresti, Romania
    Posturi
    1.519
    Putere Rep
    53

Question Valoare pozitie in SERPS

Ce credeti ca are mai multa valoare dpdv al traficului/vanzarilor? Ma refer aici la siteuri ce vand un anumit produs sau serviciu DOAR din seo, excludem siteurile de stiri, portaluri, brand-urile mari din offline etc.
    Loc 1 sau locurile 3 si 4 ocupate de acelasi site?
    Incerc si un chestionar.

LE: unele optiuni din chestionar sunt dependente, insa nu am gasit o forma simplificata de formulare.
    Ultima modificare făcută de Marius Cristian; 18th December 2012 la 00:10.

puthre este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    83
    Data înscrierii
    21st February 2011
    Locaţie
    București
    Posturi
    2.154
    Putere Rep
    83

Implicit

Caut cu jingle.ro.

Reputatie:
    53
    Data înscrierii
    14th January 2007
    Locaţie
    Bucuresti, Romania
    Posturi
    1.519
    Putere Rep
    53

1 out of 1 members found this post helpful.

Implicit

@puthre: am adus completari ulterioare "Ma refer aici la siteuri ce vand un anumit produs sau serviciu DOAR din seo, excludem siteurile de stiri, portaluri, brand-urile mari din offline etc."
    Distanta asa de mare a locului 1 fata de 2 din graficul de mai sus o vad rezultata mai ales din "cautarile" de tip: facebook, yahoo, yahoo mail, adevarul, gsp etc.

Analiză este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    25
    Data înscrierii
    1st November 2012
    Locaţie
    Braila
    Posturi
    357
    Putere Rep
    25

Implicit

Citisem un material interesant care spunea ca pozitia 4 este mai importanta decat pozitia 2-3 ,datorita faptului ca privirea pica pe pozitia 1 si 4 prima data.

Nichita este deconectat Super Moderator
    Reputatie:
    94
    Data înscrierii
    19th February 2009
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    46
    Posturi
    3.422
    Putere Rep
    94

2 out of 2 members found this post helpful.

Implicit

Siteul tau e in balarii, nu urca? Competitorii te bat de iti suna apa in cap? Ai fost penalizat si nu stii ce sa faci? Cel mai probabil ai nevoie de un audit SEO complet. :)

Reputatie:
    53
    Data înscrierii
    14th January 2007
    Locaţie
    Bucuresti, Romania
    Posturi
    1.519
    Putere Rep
    53

Implicit

Situatia experimentata de mine sta in felul urmator: detineam locuri 1 ptr cautari de tip produs. Am fortat pentru a obtine 2 pagini alaturate in SERP insa aceasta a dus la rezultate de tip 2+3 sau 3+4 pentru majoritatea cautarilor dorite. Rezultatul suplimentar l-a tras in jos pe celelalt si in acest moment nu stiu ce decizie sa iau: sa raman cu cele 2 rezultate in SERPS sau sa ma "reintorc" la loc 1, renuntand la rezultatul suplimentar.
    Rata diferentiata de click pentru fiecare site in parte si pentru fiecare cuvant / expresie de cuvinte cheie o pot lua foarte usor din webmasters tools, nu asta e problema. In general raportul, pentru majoritatea niselor mele, este ceva de genul:
    loc 1: 100 clickuri
    loc 2: 70 clickuri
    loc 3: 50 clickuri
    loc 4: 40 clickuri
    samd.
    Deocamdata nu-mi dau seama cum se reflecta in vanzari acest lucru in cdt in care majoritatea competitorilor au cam aceleasi preturi. Ce il poate impresiona mai mult pe un potential cumparator: loc 1 sau 2 rezultate in top (Top3, Top4, Top5)?
    Diferenta se simte clar intre loc 1 si 2 (intre 1 si 3 si mai clar) cand exista doar un rezultat per site in prima pagina.
    Scuze ca nu am accentuat acest lucru de la inceput si discutia a mers undeva spre rata de click, statistici foarte exacte despre CTR purtand face orisicand.
    Intrebarea era orientata mai mult spre impresia asupra cumparatorului (urmata de decizia de achizitie) si mai putin spre a afla cate clickuri pot obtine mai mult in cele 2 variante.
    Ultima modificare făcută de Marius Cristian; 18th December 2012 la 17:00.

puthre este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    83
    Data înscrierii
    21st February 2011
    Locaţie
    București
    Posturi
    2.154
    Putere Rep
    83

Implicit

Pai impresia asupra cumparatorului o face pagina destinatie, mai putin locul in google.
    Caut cu jingle.ro.

Reputatie:
    53
    Data înscrierii
    14th January 2007
    Locaţie
    Bucuresti, Romania
    Posturi
    1.519
    Putere Rep
    53

Implicit

Citat Postat în original de puthre Vezi Post
    Pai impresia asupra cumparatorului o face pagina destinatie, mai putin locul in google.
    Se pare ca la oferte apropiate ca pret si firme/siteuri relativ asemanatoare locul in Google conteaza semnificativ.
    Daca se respecta raportul de clkuri de mai sus:
    loc 1: 100 clickuri
    loc 2: 70 clickuri
    loc 3: 50 clickuri
    loc 4: 40 clickuri
    samd.
    La 100 de comenzi pentru locul 1 vor fi cu mult mai putin de 70 comenzi ptr siteul de pe locul 2 si cu mult mai putin de 50 de comenzi ptr siteul de pe locul 3. Cel putin pe cele 5 nise studiate timp indelungat.
    Pot afirma ca locul in Google conteaza mult in decizia finala. Bineinteles ca nu este decisiv, precum am spus pretul, "greutatea firmei" etc rastoarna foarte usor aceasta regula.

Clax este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    44
    Data înscrierii
    3rd April 2007
    Locaţie
    Ploiesti
    Posturi
    574
    Putere Rep
    44

Implicit

Eu unul nu am putut raspunde la exact chestionar deoarece este foarte posibil ca siteurile situate pe 1, 2 si 3 sa converteasca mult mai putin decat siteul4. Dupa experienta mea, consider ca depinde FOARTE mult de nisa. Sa va dau un exemplu real - pentru "tigara electronica" - este foarte posibil ca un site stabilit pe locul 4-5 sa converteasca mult mai bine decat siteul de pe prima pozitie. Luam in calcul doar conversiile, oricum in esenta acestea conteaza pentru ecomert mai mult decat traficul. Siteul pozitionat mult mai jos de multe ori are o utilizabilitate mai buna, un design mai "cool" sau inspira mai multa incredere cumparatorului. Daca se mai si ofera un bonus substantial pentru fiecare comanda... e cancan!

Indiferent de situatie, site-ul situat pe prima pozitie are un mare avantaj fata de celelalte - utilizatorii grabiti.

Tom
    Tom este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    131
    Data înscrierii
    25th September 2010
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    48
    Posturi
    3.169
    Putere Rep
    131

Implicit

Citat Postat în original de Marius Cristian Vezi Post
    Se pare ca la oferte apropiate ca pret si firme/siteuri relativ asemanatoare locul in Google conteaza semnificativ.
    Daca se respecta raportul de clkuri de mai sus:

La 100 de comenzi pentru locul 1 vor fi cu mult mai putin de 70 comenzi ptr siteul de pe locul 2 si cu mult mai putin de 50 de comenzi ptr siteul de pe locul 3. Cel putin pe cele 5 nise studiate timp indelungat.
    Pot afirma ca locul in Google conteaza mult in decizia finala. Bineinteles ca nu este decisiv, precum am spus pretul, "greutatea firmei" etc rastoarna foarte usor aceasta regula.
    Pai NU e corecta analiza.

a. e posibil ca userul sa revina, iar daca in trecut a dat click pe loc 4, lui ii apare (ce vezi tu la loc 4) loc 1-2.
    b. cei care ajung la loc 4, compara, deci loc 4 are conversie mai buna pentru cei care au timp si nu au bani.
    c. cei care au bani, nu ajung la loc 2, comanda de pe primul site si ies.
    d. cand preturile sunt identice (aprox), ultima pozitie converteste. Userul nu mai revine la loc 1.
    e. clickurile de la loc 1, sunt multe "din greseala", iar traficul e irelevant. Userul cauta altceva!
    ................
    ...............
    dpdv conversie, userul nu face diferenta intre adwords si organic, deci nu-l doare de cine pe ce loc e Nu comanda de la loc 1, ca e primul

Conversia depinde de preturi si site. Eu daca as avea loc 1,3,5 as face asa:
    loc 1 site beton, preturi mai mari, ca sa amortizez investitia.
    loc 3, 5 site normal, preturi mai mici ca loc 1.
    Dar totul difera de la nisa la nisa. Eu am avut loc 2,3,6,10 pe o nisa competitiva (rca), iar loc 10 convertea cel mai bine Pentru ca se cauta "ieftin", si toti cauta alt site care sa le ofere mai ieftin. Realizeaza abia la locul 10 ca au pierdut 1h si toate preturile sunt la fel, asa ca pur si simplu comanda! DAR: valoarea medie a comenzii e clar mult mai mica decat loc 1, in cazul nisei de rca = loc 1 in adwords, unde comanda toti cei care au bani!

Nu cred ca analiza e corecta, sunt prea multe constante in ecuatie, ca sa poti face un sondaj, sau o analiza corecta.
    Ultima modificare făcută de Tom; 18th December 2012 la 20:04.
    Nu trimite PM cu intrebari, posteaza pe forum! Nu ofer sfaturi, audit sau raspunsuri pe PM.

Pagina 1 din 2 12 UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Pozitie SERP
    De ivok în forumul Discutii Social Media
    Răspunsuri: 2
    Ultimul Post: 15th September 2011, 09:28
  2. pozitie google diferita
    De catalindeva în forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Răspunsuri: 5
    Ultimul Post: 14th April 2008, 23:14
  3. Pozitie reclama adsense
    De jeremy în forumul Adsense
    Răspunsuri: 2
    Ultimul Post: 27th March 2007, 02:38
  4. cum sa am o pozitie mai buna la google
    De vip_vyo în forumul Google
    Răspunsuri: 8
    Ultimul Post: 25th March 2007, 11:10
  5. Valoare de optimizare sau valoare comerciala?
    De WeaselMan în forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Răspunsuri: 9
    Ultimul Post: 25th September 2005, 17:11

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii
  •