Adresez si eu o intrebare care poate fi mai mult considerata un punct de vedere ce asteapta a fi daramant cu argumente solide.
Voi incerca sa creez o povestioara pentru a ma putea exprima cat mai explicit si sa nu fac risipa de cuvinte/timp.
Lucrez la o firma unde am un salariu de aproximativ 1000 euro. Locuiesc in Bucuresti, deci, duc o viata scumpa. Nu ma ajung cu banii din jobul meu asa ca pun la cale o afacere in particular si ma apuc sa imi deschid un magazin de toale. Nu ma arunc la cele de firma pentru ca furnizorii nu vand la bucata ci la kilogram, nu ma apuc sa iau replici pentru ca nu vreau sa fiu luat la misto. Iau haine frumoase din depozit si le pun la vanzare la pret corect asamblate frumos intr-un magazin online desenat si administrat de mine.
Automat bugetul meu deja s-a dus pe cele descrise mai sus.
Concurenta pe acest domeniu e jungla: site-uri extrem de mari, site-uri extrem de mici dar cu un spam de neinchipuit.
Vreau sa fac
SEO, sa investesc o suma modica de sa zicem cateva sute de euro. Nu am timp sa fac
SEO on-site ca la carte pentru ca mai am si un job si nici buget sa platesc pe cineva. Tot bugetul meu se duce pe link-building.
Nu am bani de teste deci o sa iasa un link-building la risc.
In doua luni se face update Google si trebuie sa o iau de la capat.
Acum prieteni
SEO-isti, de ce am dat eu bani pe
SEO? Credeti ca mi-am amortizat investitia de 300 de euro cu vanzarile facute in doua luni?
Nu. Dar asta este o probabilitate.
Si intrebarea mea este: cum vezi tu diferenta dintre
SEO si marketing?
Crezi ca investitia in
SEO da rezultate mai bune fata de cea in marketing?
Bineinteles ca si partea de
SEO e o bucatica din planul de marketing dar vreau sa o excludem complet sio sa o luam ca pe o sectiune separata.
Cunosc gramada de oameni care vand si nici nu stiu ce este acela
SEO, tocmai pentru ca tot timpul lor si-l investesc in marketing. Nu sunt la mana lui Google search.
SEO nu poate fi garantat, necesita investitie continua.
Ce argumente ai pentru mine pentru a ma face sa consider ca merita sa investesc in
SEO?