28th January 2016, 18:46
2 out of 2 members found this post helpful.

Postat în original de
Rapsodia
Am o intrebare legata de link-uirea interna. Un client a cumparat un advertorial pe un site generalist, totul ok, a urcat in
SERP. Acum ma intreb, daca se adauga inca 2 - 3 articole care au link intern catre adevertorial, acestea fiind pe aceiasi nisa, mai ridica primul site pe keyword-ul respectiv, sau nu are efect major?
Salut,
De preferat ar fi sa se construiasca linkuri catre acel articol. Mai specific alte advertoriale pe alte site-uri care sa trimita catre acel advertorial pentru a da autoritate paginii respective si implicit site-ului catre care este trimisa legatura finala. In acest fel se poate ajunge la o structura mai complexa ce se numeste Tiered Linking. Simplificat - sustinerea si cresterea autoritatii unor linkuri prin crearea de alte linkuri spre ele.
Daca vorbim de internal linking spre un advertorial, el poate ajuta cu siguranta in doua cazuri:
1. Linkurile interne spre advertorial sunt pe cuvinte cheie exacte (sa luam ca exemplu "ulei de masline") - Google urmareste legatura interna si se asteapta ca pe pagina X sa se vorbeasca despre "ulei de masline", ajunge la advertorialul (sa-i spunem principal) si vede legatura catre site-ul final, crescandu-i relevanta pentru topicul "ulei de masline". Cresterile astfel obtinute sunt discutabile ca si crestere in pozitionari, dar cresc cu siguranta topicalitatea si relevanta site-ului final.
2. Linkurile interne vin dinspre pagini a caror autoritate este crescuta - Advertorialul principal nu are niciun backlink, doar legaturi interne, dar advertorialele care trimit catre el au fiecare cate 10-20-30 etc. de backlinkuri. Astfel, link-juice-ul se va scurge si catre site-ul final (desi in proportie mai mica).
Daca bugetul de marketing permite, ar fi o practica foarte buna cumpararea de 3-4 advertoriale pe un site: Unul cu legatura externa catre site-ul final si restul cu legaturi interne catre advertorialul principal.
Totodata, aceasta practica devine redundanta daca exista deja zone in site care trimit legaturi interne catre articol si nu se vrea construirea de linkuri catre advertorialele "de sustinere".
Exemple de zone unde se creaza legaturi interne: Recent Posts, Arhive indexabile sau fara nofollow dupa prima paginare, Categorii fara tag canonical/nofollow dupa prima paginare, scripturi de internal linking automat, meniuri, comentarii recente, breadcrumbs etc.
1st February 2016, 18:21
1 out of 1 members found this post helpful.

Postat în original de
edy12006
Salutari, @openyourmind!
Urmaresc in tacere topicul e cand l-ai creat, si ti-as adresa si eu o intrebare, daca nu te deranjeaza.
Spune-mi cat de mult ne putem orienta, masurand valoarea unui advertorial dupa DA & PA in pagina articolului. Spre exemplu, am vreo 30 de advertoriale pe siteuri puternice, dar la unele PA-ul este extrem de mic (1-7). Am verificat si mi-am dat seama ca moz scaneaza destul de rar siteurile romanesti, dar am verificat si alte articole mai vechi din aceleasi categorii pe siteurile unde am publicat.
Ce am observat:
- pe multe dintre ele articolul nu mi-a aparut si pe home-page, decat pe o categorie sau o pagina ascunsa
- multe dintre ele nu mai apar nici pe categorie, intrucat categoria nu avea paginatie ci afisa doar ce era mai nou, pana se acoperea
- nu trimit linkuri interne spre advertoriale, le posteaza si le uita pe acolo, multi nu folosesc nici taguri pentru ele, probabil din acelasi motiv
In mare parte, este exact ce explicai tu mai sus, ina pe mine ma intereseaza daca ma pot orienta dupa aceste metrici (Da si PA in pagina articolului) ca sa imi dau seama unde a avut si unde nu, un advertorial efect.
Multumesc anticipat!
Salut, nu cred ca ar trebui sa te blochezi in metricii de la Moz. Incearca o combinatie de metrici pentru o privire de ansamblu. Trust Flow + Citation Flow de la Majestic, Domain Rating de la Ahrefs, si DA + PA de la Moz. In general eu ma orientez dupa autoritatea domeniului pentru ca unei pagini ii este mai greu sa capete autoritate daca nu se lucreaza asupra ei. Din acest motiv recomandam mai sus construirea de backlinkuri catre advertoriale, tocmai pentru ca paginile pe care exista advertoriale cu linkul tau sa capete la randul lor autoritate crescuta.

Postat în original de
MrBogdan
Buna ziua, am citit pana acum tot ce s-a discutat in acest topic.
Recent am facut un site pt promovarea comercializarii unor produse din productie proprie. Ma intereseaza pt inceput sa urc in rank pt 1-2 keyword-uri cu concurenta redusa(keyword concurenta medie + nume localitate).
Strategia la care m-am gandit este de a crea cateva pagini cu continut optimizat si apoi aducerea a 1 sau 2 link-uri bune pt acele keyword-uri.
Este buna metoda aleasa sau aveti alte recomandari?
Iar in cazul keyword-urilor cu o concurenta medie spre ridicata, este util sa aflam link-urile bune ale competitorilor si sa cumparam in aceleasi loc?
Salut,
Este o metoda buna, continutul optimizat in prima faza si apoi desenarea unei strategii de construirea de linkuri pe o perioada de timp.
Daca vine vorba de linkurile competitorilor eu cred ca este util sa se construiasca linkuri in aceleasi locuri.
Am sa expun doua situatii:
1. Site-ul tau domeniu1.ro are acelasi grad de optimizare onpage (utopic, dar ca exemplu) ca site-ul competitorului domeniu2.ro
Se construiesc linkuri bazate pe profilul competitorului si apoi inca 20% linkuri pe site-uri la fel de puternice sau mai puternice.
Din punctul meu de vedere semnalul mai puternic il va trimite site-ul tau pentru ca aceleasi surse de autoritate trimit si catre tine si catre competitor, cu precizarea ca tu ai inca alte X surse de autoritate care "garanteaza" pentru tine.
2. Site-ul tau domeniu1.ro are acelasi profil de backlinkuri ca site-ul competitorului domeniu2.ro. Ai cautat din greu pe profilul lui si ai cumparat linkuri in acelasi locuri, pe cam acelasi cuvinte cheie.
Site-ul competitorului insa este slab optimizat on-page in timp ce al tau este un exemplu de "asa da". Din punctul meu de vedere site-ul tau va fi din nou castigator.
Astfel de situatii se pot intalni pentru toate variabilele care afecteaza rankingul: Cuvinte cheie, pozitionarea linkurilor, continutul articolelor etc. Trebuie doar sa vezi ce fac competitorii tai si sa o faci mai bine ca ei.
Niste precizari: Cand construiesti linkuri bazate pe linkurile competitiei vrei sa te asiguri ca iei in considerare numai cele mai puternice domenii si ai o strategie de keyworduri bine definita.
Exista in Ahrefs o unealta denumita Link Intersect Tool care te ajuta sa faci exact acest lucru. Ea arata cam asa:
intersect.PNG
In primele zone se introduc site-urile competitorilor, iar in ultima site-ul tau.
Practic te ajuta sa afli ce surse trimit linkuri catre competitorii tai (sau competitorul), dar nu catre tine, pentru a-ti ghida mai bine strategia de linkuri.

Postat în original de
Robert
In niciuncaz. Ceea ce e bun pentru concurenta ta nu e neaparat bun pentru tine. Dar, evident, este ok ca arunci un ochi pe profilul de linkuri al concurentilor tai, inainte de a-ti stabili strategia.
Salut, sunt curios de ce crezi ca nu este o metoda dupa care sa te ghidezi. Eu personal cred ca este un prim pas excelent in orice stadiu te-ai afla cu optimizarea off-page. Uite aici un studiu mai amanuntit: How To Steal Your Competitors Rankings
1st February 2016, 20:28
2 out of 2 members found this post helpful.

Postat în original de
openyourmind
Salut, sunt curios de ce crezi ca nu este o metoda dupa care sa te ghidezi. Eu personal cred ca este un prim pas excelent in orice stadiu te-ai afla cu optimizarea off-page. Uite aici un studiu mai amanuntit:
How To Steal Your Competitors Rankings
Nu cred, sunt convins. Este ceea ce am observat dupa ani de experienta si teste. Mai ales atunci cand lansezi un site nou si incerci sa copiezi profilul de linkuri al concurentei, site vechi si autoritar. Avem site nou vs site autoritar, avem cadenta cu care vin linkurile, sa luam in calcul si faptul ca nu vom putea copia integral profilul de linkuri, deci automat nu vom avea mix-ul potrivit. Si as mai avea si alte motive pentru care sa nu imi copiez concurentii.
In plus, ce te faci daca strategia celui pe care il copiezi (care aparent este o carte castigatoare) este gresita si la primul update il crapa penguin, panda sau alta oratanie?
Dupa cum am spus, nu e un lucru rau sa vezi ce linkuri are concurenta, dar scopul principal este sa obtii un profil de bl mai valoros decat al lor. Parerea mea, fara a avea pretentia ca detin adevarul absolut.
Daca te pot ajuta cu un sfat sau daca doresti o oferta de optimizare pentru siteul tau, da-mi un mesaj!