19th October 2012, 10:11
2 out of 2 members found this post helpful.
Salut,
In mare, eu sunt de parere ca numele site-ului tau devine un brand in momentul in care este asociat din ce in ce mai mult cu cautari de genul: keyword + brand.
Sa spunem ca esti un producator de mobila si ai un nume care nu are legatura cu domeniul: sa zicem ca brandul tau se numeste "Felix" si vrei sa te faci cunoscut in online pentru productia de mobila.
In momentul in care iti vine un numar foarte mare de vizitatori pe expresii de tipul "mobila felix, producator mobila felix, felix mobila + orice fel de derivate care contin numele brandului" in acel moment esti vazut ca un brand de mobila.
In plus, daca cineva cauta "felix" ar trebui sa aiba si sugestii de cautari de tip: mobila felix si derivatele de mai devreme.
Cat timp dureaza... nu stiu daca are cineva raspuns la aceasta intrebare. Depinde foarte mult de resursele pe care le investesti si de expunerea de care ai parte (online si offline bineinteles). Ma gandesc ca daca debutezi in forta cu o campanie pe bloguri, cu o serie de advertoriale si iti mai pui si niste outdoor-uri prin cateva orase mari ajungi mult mai rapid un brand decat sa incepi prin directoare, commenturi la bloguri, guest posturi pe site-uri care nu au o autoritate foarte mare.
Legat de exemplele date de tine, eu zic asa:
Vali Petcu: Brandul pe care el l-a lucrat este Zoso…acum ceva timp nu cred ca erau multi care stiau exact cum el cheama pe cel care scria pe "Zoso". Dar in timp, datorita expunerii de care a avut parte a reusit sa faca si din "Vali Petcu" un brand personal, iar brandul comercial ramane in continuare Zoso. In plus stiu ca sunt multi care apreciaza blogul/brandul "Zoso" in forma sa ceva mai veche dar nu sunt asa incantati de omul "Vali Petcu".
Matt Cutts, de asemeni, are dezvoltat un brand personal si atat prin blogul sau.
Razboiul EMD VS Brand se refera mai mult la site-urile orientate direct spre vanzare si a aparut strict din dorinta de a declara un razboi site-urilor de afiliere, site-uri care atrag pana la urma o parte buna din banii care pot fi investiti in Adwords. Nu stiu…nu am acces la date, dar sunt convins ca dezvoltarea masiva a site-urilor de afiliere in lume a atras o scadere a veniturilor Google.