Pagina 1 din 3 123 UltimulUltimul
Rezultate 1 la 10 din 29

Subiect: Brand name - denumirile de brand bune sunt deja luate... ce pot face?

Andrei S este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    31
    Data înscrierii
    16th September 2010
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    453
    Putere Rep
    31

Implicit Brand name - denumirile de brand bune sunt deja luate... ce pot face?

Ca tot omul vreau si eu sa desfasor un proiect pe .com. In timp si spatiu vor fi mai multe siteuri care vor dezbate bucati ( nise ) dintr-un subiect mai larg ( nisa mare ). Caut de saptamani ( daca nu luni deja ) un brand name cat mai bun. Si am parte numai de surprize neplacute: orice denumire de brand buna care imi vine in cap este deja folosita de cineva. A devenit foarte iritant...
    M-am gandit la o denumire care imi place foarte mult si... da, si asta-i folosita deja! Lucrurile stau in felul urmator: brandul este DotCom ( un Google search si o sa vedeti ca este deja folosit ). Daca eu vreau sa folosesc DotComKeyword ( exact in forma asta, scris legat adica ) ce se poate intampla?
    1. Risc confuzii intre DotCom si brandul meu: DotComKeyword?
    2. Risc cel putin discutii cu cei care poseda brandul DotCom?
    Mentiune: Brandul DotCom se foloseste si pe .com, si pe .ro... chiar si pe .ie. Probabil si in alte parti...
    Am un blog de afiliere blog Comparix dar si site Comparix.

Iustin este deconectat Junior SeoPedia
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    27th December 2010
    Locaţie
    Iasi
    Vârstă
    33
    Posturi
    16
    Putere Rep
    0

Implicit

Personal, consider că un brand trebuie să fie un nume ușor de reținut și original astfel încât să nu poată fi confundat cu altceva deja existent.

-Rares- este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    51
    Data înscrierii
    14th May 2009
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    39
    Posturi
    1.620
    Putere Rep
    51

Implicit

Foarte multi nu-si dau seama ca un brand se construieste, brandul nu sta in alegerea numele de domeniu, desi e de preferat ca acesta sa fie usor de memorat cat mai simplu, original, etc... Foarte multi traiesc cu proasta impresie ca aleg un nume de domeniu si gata au un brand, nici pe departe.

Nu poti spune niciodata ca denumirile de brand sunt ocupate, e o prostie, e ca si cum ai spune ca nu se mai poate crea o pictura pentru ca tot ce era de pictat s-a pictat deja, ca nu mai poti compune muzica pentru ca tot ce era de cantat s-a cantat deja, etc...

Unii mai putin inventivi, dupa succesul wikipedia, softpedia, seopedia, au inceput sa aiba un fetish(fara nicio suparare) cu tot ce inseamna pedia, astfel incat pentru ei asta e cheia succesului, calea rapida de a obtine un brand.

Sfatul meu e sa uiti de dotcom si alte clisee si incearca sa scoti ceva cat mai original, chiar daca poate nu va suna la fel de frumos, dar va fi al tau.
    Ultima modificare făcută de -Rares-; 29th December 2010 la 17:31.

zoso este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    32
    Data înscrierii
    11th September 2007
    Locaţie
    brasov
    Vârstă
    45
    Posturi
    326
    Putere Rep
    32

Implicit

sinonime? sau mai adauga un cuvant, gen "news" sau "fun". aveam intr-o vreme inregistrat dslrfun.info, complet aiurea, si aveam trafic decent pe el fara mare promovare.

Reputatie:
    31
    Data înscrierii
    16th September 2010
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    453
    Putere Rep
    31

Implicit

Sfaturi bune. Am apreciat deja opinia lui Rares, mentiunea este ca reteaua la care m-am hotarat inseamna munca pe ani de zile. Daia incerc sa gandesc totul cat mai bine de la inceput ( m-am saturat sa fac si sa tot refac - este bine ca am invatat ce inseamna asta pe .ro si pe proiecte mici! ). Preferam si inca mai prefer un nume care sa sune bine de la sine, nu sa il fac eu sa sune bine in timp.
    Iar Zoso deja am ramas in criza de sinonime. Este despre limbaje de programare folosite in webdesign si tot incerc variatii cu programming, computing, scripting, coding... etc. Ideea cu un cuvant in plus gen fun ( sau smart ) etc este foarte buna!
    Multumesc pentru sfaturi oameni buni, personal m-am cam lamurit si am gasit mica sursa de inspiratie de care aveam nevoie.

Nosfer este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    34
    Data înscrierii
    7th July 2008
    Locaţie
    Sibiu
    Vârstă
    37
    Posturi
    1.196
    Putere Rep
    34

Implicit

Daca nu gasesti domenii libere, inseamna ca nu esti suficient de creativ, simplu. Eu pierd destul de multe zile in sir pana sa cumpar un domeniu pentru un proiect nou, cautand poate mii de variante de domenii pana gasesc vreo 10-20 de .com-uri libere si faine pentru nisa mea, din care il aleg pe cel mai ok.

Legat de chestia cu "toate numele de brand bune sunt deja luate"... cine ar fi zis ca Google e un nume de brand bun acum 10 ani? Poate se gandeau si ei ca seach.com sau ok.com sunt luate si nu mai faceau nimic. Exemplele cu branduri construite din "nimic" sunt infinite...

Mai e si nisa foarte incarcata, sa nu-mi zici ca te asteptai ca webprogramming, websitecoding sa fie libere.

Aurel Dragut este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    36
    Data înscrierii
    27th August 2006
    Locaţie
    Bucharest
    Vârstă
    42
    Posturi
    1.077
    Putere Rep
    36

Implicit

Citat Postat în original de Nosfer Vezi Post
    Mai e si nisa foarte incarcata, sa nu-mi zici ca te asteptai ca webprogramming, websitecoding sa fie libere.
    Tare asta.

Se discuta de ideea de brand, dar plecati de la grupuri de cuvinte comune.

Ex. citit din cartea "cele 11 legi imuabile ale internet brandingului" (Al Ries & Laura Ries):

- De unde ti-ai cumparat noul tau computer?
    - De la Onsale (n.r.: on sale - solduri)
    - Am inteles ca a fost un chilipir, dar de unde l-ai luat?
    - De la Onsale.
    Promovez Produse și Servicii Auto si detin un Blog personal
    Twitter: @AurelDragut

lovelife este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    100
    Data înscrierii
    8th July 2006
    Locaţie
    Galati
    Vârstă
    48
    Posturi
    5.993
    Putere Rep
    100

Implicit

Brandul se construieste in timp, tu de fapt doresti un nume de domeniu brandabil, ca sa poti construi un brand, nu un domeniu care sa contina cuvinte cheie.
    Dupa cum spunea nosfer, nu ai suficienta imaginatie, cine ar fi spus acum 5 ani ca "trilulilu" este posibil sa fie un brand puternic, eu personal daca ar fi bvenit cineva la mine sa imi ceara sfatul, as fi spus ca este un nume greu de retinut, greu de scris, cand se incearca sa se scrie se poate scrie gresitm si ca nu este recomandat sa contruiesti un brand pe el. Dar spre norocul lor nu mi-au cerut mie sfatul
    Nu ma pricep la SEO dar ma bag in seama

Reputatie:
    31
    Data înscrierii
    16th September 2010
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    453
    Putere Rep
    31

Implicit

Citatul lui Aurel mi-a dat o idee: care este cel mai bun ebook despre branduri pe internet?

Dragos Nicu este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    42
    Data înscrierii
    20th January 2008
    Locaţie
    Sibiu, RO
    Posturi
    2.011
    Putere Rep
    42

Implicit

Citat Postat în original de Andrei S Vezi Post
    Sfaturi bune. Am apreciat deja opinia lui Rares, mentiunea este ca reteaua la care m-am hotarat inseamna munca pe ani de zile. Daia incerc sa gandesc totul cat mai bine de la inceput ( m-am saturat sa fac si sa tot refac - este bine ca am invatat ce inseamna asta pe .ro si pe proiecte mici! ). Preferam si inca mai prefer un nume care sa sune bine de la sine, nu sa il fac eu sa sune bine in timp.
    Iar Zoso deja am ramas in criza de sinonime. Este despre limbaje de programare folosite in webdesign si tot incerc variatii cu programming, computing, scripting, coding... etc. Ideea cu un cuvant in plus gen fun ( sau smart ) etc este foarte buna!
    Multumesc pentru sfaturi oameni buni, personal m-am cam lamurit si am gasit mica sursa de inspiratie de care aveam nevoie.
    scriptek.net
    Poti sa dai de mine usor, @contact.

Pagina 1 din 3 123 UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Brand Romania?
    De Dragos Nicu în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 10
    Ultimul Post: 9th December 2010, 18:13
  2. Yoozila, deja banat
    De Somebody în forumul Motoare de cautare romanesti
    Răspunsuri: 46
    Ultimul Post: 19th August 2008, 05:46
  3. Idei nume domeniu / brand
    De LeoZao în forumul Comert electronic, e-Commerce
    Răspunsuri: 5
    Ultimul Post: 30th June 2007, 03:59
  4. Google castiga un proces de incalcare a unui brand
    De Toto în forumul Stiri despre motoarele de cautare, SEO si Marketing
    Răspunsuri: 2
    Ultimul Post: 21st January 2007, 23:26
  5. Care Sunt Link-urile Bune?
    De Iskander în forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Răspunsuri: 7
    Ultimul Post: 9th December 2005, 21:31

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii
  •