Rezultate 1 la 10 din 10

Subiect: Curs calculatoare

Gabriel Puscuta este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    36
    Data înscrierii
    7th September 2006
    Locaţie
    Sibiu
    Posturi
    786
    Putere Rep
    36

Question Curs calculatoare

Salutare,

I-am daruit tatalui meu de Craciun un laptop... problema e ca n-a pus mana niciodata pe un mouse sau pe o tastatura. Mi-ar face placere sa-l pot invata sa-l foloseasca, dar din pacate nu am timp decat la sfarsit de saptamana, si atunci foarte rar. Si poate nici nu as avea rabdare... sau poate nu i-as putea explica pe limba lui.

Exista pe undeva un curs care sa-l ia de la 0, sa fie pe intelesul unei persoane in varsta de 58 ani, pe care sa-l pot descarca (gratuit/platit) si imprima? Sau sa-l inscriu la un curs de calculatoare?

Multumesc.

Empire este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    26
    Data înscrierii
    14th December 2010
    Locaţie
    BM
    Vârstă
    40
    Posturi
    360
    Putere Rep
    26

Implicit

Inscrie-l la un curs de calculatoare. Am avut ocazia sa asist la cateva ore si imi venea sa ma dau cu capu' de pereti de ce cursanti erau acolo. Cum zici tu, nu stiau sa tina mouse-ul in mana.
    Ideea e ca cei care predau sunt obisnuiti si au rabdare mai mare decat tine sa explice.
    Eu ii mai arat cate ceva mamei mele cand e interesata de retete sau informatii online, o pun la calculator si ii arat cum sa deruleze pagina, dea click pe link-uri, etc. chestii marunte dar care se aduna pana la urma

Hapiuc Robert este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    29
    Data înscrierii
    16th September 2010
    Locaţie
    Sibiu
    Posturi
    417
    Putere Rep
    29

Implicit

Poti incerca un curs de la eurocor.ro . Lucrurile sunt explicate foarte bine, ai profesor personal, teme pentru acasa, exercitii etc. Partea buna este ca invata acasa. Eu am urmat un curs si inca mai vorbesc cu profesorul personal care inca imi raspunde la intrebari.

Marius Cristian este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    50
    Data înscrierii
    14th January 2007
    Locaţie
    Bucuresti, Romania
    Posturi
    1.519
    Putere Rep
    50

Implicit

1. Un curs de calculatoare (curs cu niste colegi alaturi cu care sa se poata "antrena" si cu care sa poata comunica, grupul il poate motiva sau/si obliga sa invete) ar prinde foarte bine.

2. Inainte de toate ar fi bine sa utilizeze mouse-ul si tastatura pentru a elimina riscul se ramane in urma si astfel cursul devine o corvoada cu foarte putina utilitate (oricata bunavointa ar avea instructorul/profesorul/trainerul).
    2.1.Pentru a invata sa tasteze va fi dificil de convins sa scrie texte intregi dintr-o carte sau sa foloseasca progtrame de tip "rapid-typing", dar poate fi pacalit cu niste jocuri (similare conquiztador-ului) la care sa scrie raspunsul corect samd.
    2.2.Pentru mouse: eventual niste jocuri simple (cele de colorat desene sunt foarte eficiente).

danP este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    29
    Data înscrierii
    19th October 2010
    Locaţie
    RO
    Vârstă
    31
    Posturi
    458
    Putere Rep
    29

Implicit

Macar daca il invata sa il invete practic, nu frectie de teorie si dupa sa nu stie nimic. Sa il puna din prima la calculator, uite aia aia aia. Si gata.

Avatarul lui Catalin Andrei Bunduc
    Catalin Andrei Bunduc este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    34
    Data înscrierii
    21st March 2007
    Locaţie
    Suceava, C Luncii
    Vârstă
    39
    Posturi
    297
    Putere Rep
    34

Implicit

Obligatoriu 65-70% trebuie teorie !
    Daca nu stii teoretic ce inseamna un hard-disk si aranjarea datelor sub forma "tree" [cine a prins vremea cu NC50 sub Dos] si alte lucruri elementare folosesti calculatorul ca un robot fara sa stii exact de ce executa o comanda cand o dai ! TRAIASCA generatia Mess, Hi5 si Facebleeak !

Am asistat cateva lecti la un curs pe partea hardware, da, curs pentru incepatori, si una dintre persoane a ridicat mouse-ul de pe masa si l-a pus pe ecran pe butonul START !
    Incepatori sunt si vor fi intotdeauna, dar cu rabdare si perseverenta pot deveni utilizatori bunicei, care gandesc si planifica orice miscare pe calculator, nu aceia care downloadeaza ceva si apoi cauta 3 saptamani pe tot hard-ul sa gaseasca unde au copiat ei maneaua

Pe hardware nu trebuie sa fie dox , dar sa stie ce inseamna partitionarea unui hardisk, diferenta intre CD-Rom/DVD-Rom/DVD-Ram. Daca nu stii hardware deloc , sa-mi spui si mie cum instalezi un driver ? Sau copii tot "Internetul" poate so nimeri pe acolo si ce ai tu nevoie? De asta vad mai multe So-uri picate decat hardware failure!

Utilizatorul trebuie educat sa-si protejeze calculatorul ! Multi imi spun ca nu au nevoie de antivirus , ca ei si asa nu au date importante pe el Acum 2 ani un cartier din Suceava a ramas cu netul mort aproape 3 luni din cauza unui virus care facea flood pe retea si metropolitan. Toti se plang ca primesc sute de mail-uri zilnic. Am intalnit un client care a cumparat un DVD Video original si se plangea ca nu poate vedea filmul , cand el avea CD-Rom !

Exemple ar mai fi multe , am intalnit clienti care se plangeau de net cand ei nu aveau cablul de lan in unitate ci era in alta camera ....
    - "aaaa da cablu` trebuia pus in calculator?"
    - "NU, cablul ala trebuia pus la masina de spalat !"

O seara placuta ... & Viva la generation McDonaldelou
    Imi place sa Joc Zuma
    Internet Explorer browser compatibility ... NONE FOREVER

lovelife este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    100
    Data înscrierii
    8th July 2006
    Locaţie
    Galati
    Vârstă
    48
    Posturi
    5.993
    Putere Rep
    100

Implicit

Trebuie un curs practic, cu o persoana palpabila, cu colegi de curs, etc., cursurile din carti nu sunt bune pentru persoanele de genul asta.
    Citat Postat în original de Catalin Andrei Bunduc Vezi Post
    Exemple ar mai fi multe , am intalnit clienti care se plangeau de net cand ei nu aveau cablul de lan in unitate ci era in alta camera ....
    - "aaaa da cablu` trebuia pus in calculator?"
    - "NU, cablul ala trebuia pus la masina de spalat !"
    Am patit si eu destule de genul asta, cea mai tare a fost cand aveam o retea de cartier.
    Ma suna un client nemultumit si suparat ca lui nu ii merge netul
    Ii explica in zona este o pana de curent de la electrica si nu sunt elimentate echimpamentele din nodul optic apropiat, se rezolva in jumatate de ora, el imi face scandal mare, ma maeninta cu OPc, etc.
    Ca sa fiu amabil il rog sa se uite la placa de retea unde este mufa, sa vada daca sunt aprinse ledurile, replica lui: " Trebuie sa caut o lanterna sa ma uit, pentru ca e intuneric, ca sa oprit curentul in bloc" Avea desktop, nu laptop, si calculatorul era inchis dar el vroia sa ii mearga intenetul.
    Nu ma pricep la SEO dar ma bag in seama

Gabriel Puscuta este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    36
    Data înscrierii
    7th September 2006
    Locaţie
    Sibiu
    Posturi
    786
    Putere Rep
    36

Implicit

Devine amuzant threadul.

Ok. Va multumesc pentru pareri.

O sa vorbesc cu el sa vedem daca ii convine sa mearga la un curs. Sa speram ca nu o sa dea cu profesorii de pamant daca nu intelege ceva.

Cine stie... poate peste 1 an sau 2 il gasim aici pe forum dand cu mine de pamant.

lovelife este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    100
    Data înscrierii
    8th July 2006
    Locaţie
    Galati
    Vârstă
    48
    Posturi
    5.993
    Putere Rep
    100

Implicit

Citat Postat în original de Gabriel Puscuta Vezi Post
    Cine stie... poate peste 1 an sau 2 il gasim aici pe forum dand cu mine de pamant.
    Sunt si cursuri de specializare "Cum sa dau de pamant cu oamenii care ma supura", se pot face si intensiv
    Nu ma pricep la SEO dar ma bag in seama

Marius Cristian este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    50
    Data înscrierii
    14th January 2007
    Locaţie
    Bucuresti, Romania
    Posturi
    1.519
    Putere Rep
    50

Implicit

O alta varianta ar fi sa ii gasesti un meditator (un student, sunt pline siteurile de anunturi, dar s-ar putea ca acum in perioada sesiunii sa fie mai dificil). Ii faci un plan cu ceea ce trebuie sa il invete (sa inteleaga modul de organizarea a fisierelor, sa realizeze o scurtatura, sa-si seteze desktopul, sa navigheze pe internet, sa-si seteze la favorite paginile preferate samd).
    Un curs organizat ofera, pe langa acumularea cunostintelor care se pot gasi in carti sau pe internet, si un cadru organizat care te obliga sa "mergi inainte": ai un orar de respectat, niste colegi cu care poti comunica, cu care te poti compara (va observa ca nu este el "cel mai fraier de pe pamant") si alaturi de care poti lucra. Dezavantajul fata de meditatorul personal este ca exista o programa si o planificare de respectat (majoritatea il fac in vederea obtinerii unei diplome, deci in majoritatea sunt incluse si ore de word, excel, powerpoint, ceea ce s-ar putea sa nu fi intrat in "targetul" tau cand i-ai cumparat laptopul).
    Un meditaor este mai scump per ora de curs, dar s-ar putea sa fie mai eficient (pe langa pret, ar mai fi doar dezavantajul existentei colegilor, in rest numai avantaje).
    Ultima modificare făcută de Marius Cristian; 6th January 2011 la 12:59.

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Vand licenta BitDef 2011 pentru 3 calculatoare
    De Ericpolec în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 0
    Ultimul Post: 17th November 2010, 16:18
  2. vand www.curs-bnr.net
    De voidcode în forumul Domenii
    Răspunsuri: 3
    Ultimul Post: 23rd June 2010, 22:17
  3. Cumpar link-uri IT/Calculatoare PR4-6
    De victorro în forumul Link-uri/Bannere
    Răspunsuri: 2