20th October 2012, 12:59
1 out of 1 members found this post helpful.
Nu trebuie sa gandesc nici ca un om de marketing si nici ca un economist(desi nu inteleg ce legatura are cu discutia noastra). Gandesc logic.
Cuvantul "Gadget" crezi ca l-a inventat Adam si Eva? Crezi ca a fost de cand lumea si se stia ca ala e "gadget"? Nu cred. Daca-i zicea "branza" acum in locul engadget era probabil enchees, s-a intamplat sa-i zica gadget, a derivat din numele cuiva, a fost derivat intr-un fel de s-a ajuns ca acum sa spunem acestor aparate in acest mod... nu vezi si tu ca majoritatea denumirilor au anecdote in spate care de cele mai multe ori au rezultate in denumiri care nici nu au legatura cu produsul?
Eu unul asimilez brandul cu crearea unui trend, o tendinta. TU CREEZI CUVANTUL!!
Daca ai avea un produs sadas ala ar fi cuvantul cheie.
Maine daca se lanseaza un site si se numeste Jocurele, eu stiu la ce sa ma astept; daca s-ar numi sadas? aici exemplele sunt valabile si in lumea reala...
Daca iti pui numele siteului "sitecujocuri" ai pretentia la brand?
Si chiar te rog sa-mi dai exemple din "lumea reala". Dar pana atunci iti dau eu.
GOOGLE - In ce mod iti sugereaza numele ca ar fi un motor de cautare? In niciun fel, stii asta dupa ce s-au promovat intr-o formula si au asimilat numele cu o actiune. Exista verbul "to google"? Nu exista, acum exista oficial -> Google Is Officially An English Word
EUGENIA - Defineste in vreun mod cuvantul "eugenie" cu biscuitul pe care-l mananci? Si totusi este un brand international. Crezi ca daca ii ziceau in alt fel nu mai avea succes?
Denumirea are rol figurativ in cadrul brandului, exemplele de mai sus stau dovada.
Cum am zis, nu va de ce ar avea un keyword importanta in cazul unui brand. Ti-am cerut o motivatie in acest sens pe care nu mi-ai dat-o, ai venit in schimb cu niste exemple nerelevante si neimportante pentru ca la fel de bine iti pot da exemple de cuvinte inventate si intrate in dictionare care au avut acelasi succes, daca nu mai mare, ca brand.
Nu sunt expert, nu le stiu si nici nu am pretentia sa le stiu pe toate, dar pana nu vad un caz sau exemple concrete nu am de ce sa-mi schimb parerea.