1 out of 1 members found this post helpful.
SEO OnPage - Structura Site Ecommerce, KW Targeting + Un filmultet si Resurse
Am gasit azi o prezentare interesanta de la WordStream - SEO Site Structure: How to Organize & Create Content for SEO | WordStream. Aici se vorbeste despre KW targeting si despre structura unui site.
Am cititit cateva articole
https://seogadget.co.uk/recession-pr...merce-website/ Optimizare Ecommerce
PageRank Sculpting: Parsing the Value and Potential Benefits of Sculpting PR with Nofollow | SEOmoz Page Rank Sculpting
Everything You Need To Know About SEO Web Structure & Internal Links Acesta mi s-a parut cel mai interesant articol despre structura unui site si internal linking
Whiteboard Friday - Controlling the Flow of PageRank & Link Juice | SEOmoz Controlul PR cu Nofollow
Sculpting with Nofollow Works Pretty Darn Well | SEOmoz Cum au imbunatatit traficul cu Nofollow
Acum toti stim ca cea mai buna structura este acea tip Piramida. HomePage-->Linkuri Catre Categorii-->Linkuri Catre Subcategorii--> Linkuri Catre Produse.
Am cateva intrebari.
Presupunand acea structura de tip piramida a unui site, asta inseamna ca din home page (KWs de lvl 1) sa am linkuri directe catre categorii (KWs de lvl 2), apoi din fiecare categorie sa am linkuri catre subcategorii (KWs lvl 3) si din subcategorii sa am linkuri catre paginile de produse (KW's lvl4), de ce as vrea sa linkuiesc toate paginile, din toate paginile? Catre home oricum am linkuri din toate paginile pe logo, care daca are alt text este interpretat ca anchor text. Nu cred ca gresesc cu alt text=anchor text, daca am si link pe poza.
La structura asta fac internal linking prin breadcrumbs, in care targetez cu anchor text in exact match cuvintele care ma intereseaza.
Ce se intampla cu meniul de navigare? Cea mai intalnita structura este cu categoriile in stanga, doar ca atunci cand incepem sa dam clickuri prin site, meniul ramane neschimbat, linkurile catre alte subcategorii sau categorii raman si din pagini mai putin relevante.
De ex la eMAG.ro - cea mai variata gama de produse, ei au linkuri din toate paginile catre categorii si subcategorii si au si breadcrumbs. Sunt de acord ca site-ul are multa autoritate si ca le poate sustine (are peste 400 de linkuri in fiecare pagina), e ok la navigare ca sari peste un click. N-ar avea beneficii SEO mai mari daca ar avea linkuri dupa home page doar catre categorii?
Au facut putin PR sculpting adaugand nofollow pe contact, cont, profitshare, showroom.
Aceeasi structura o au si cei de la F64 Studio - Echipamente fotografice, aparate foto compacte si digitale, obiective, accesorii, DOMO.ro - Audio-Video, Electronice, Electrocasnice, It&C, Flanco - Bucuria de a cumpăra!, Laptop Notebook Telefoane Mobile Monitoare LCD Aparate Foto, PAPETARIE BIROTICA | PAPETARIE SI BIROTICA ONLINE. Daca avem asa nu pierdem din relevanta linkurilor si a cuvintelor cheie? La cel.ro baietii au pus breadcrumbs sus de tot pentru ca linkurile sa fie citite inainte de cele de la categorii/subcategorii. La biroticaonline.ro navigarea mi se pare user friendly, mai ales ca sunt nume de categorii care pb pentru multi nu inseamna nimic.
Un tip interesant de navigare am vazut la Piese Auto - Magazin Online | ingaraj.ro. Ei au linkuri dupa home page catre categoriile de marci, din fiecare categorie au linkuri catre submaricile de masini, din submarci au linkuri catre categoriile de piese auto pentru fiecare submodel de masina. Aici este o ierarhie si a cuvintelor cheie. Tipul asta de navigare mi se pare cel mai bun. Am facut cateva cautari si am vazut ca site-ul se comporta foarte bine, desi are doar PR 2.
Prin breadcrumbs au si linkuri catre paginile cu un nivel mai sus, linkuri relevante si pentru cuvintele cheie. Nu credeti ca e bun tipul asta de navigare? La breadcrumbs nu au anchor texte care sa contina cuvinte cheie, ar putea sa le imbunatateasca.
Tot acest tip de navigare am vazut si la Birotica si Papetarie - Magazin Papetarie Online | OfficeDirect. Categoriile dau linkuri catre subcategorii si catre categorii. Trebuie sa intri in pagina de categorie ca sa poti da click pe subcategorii.
Un alt tip de PR sculpting am vazut la Cosmetice - Produse cosmetice profesionale | Cupio. Cand intri intr-o categorie de produse, se schimba meniul si toate linkurile din stanga sunt nofollow, cu toate ca sunt categoriile/subcategoriile listate de 2 ori.
M-am uitat si la toate site-urile mari de stiri, Ziare, Revista presei, Reviste, Stiri locale - Ziare.com, Actualitate > Capital.ro, Stiri de business, analize, comentarii, banci, companii - portalul de business MONEY.ro si toate au linkuri dupa home doar catre categoriile principale si catre noutati.
Mi se pare foarte ok asa.
De tipul de navigare de la Biciclete pentru toti, modele de biciclete, biciclete dupa producatori ce ziceti? Mie mi se pare foarte aglomerat, sunt listate zeci de categorii, cu PR ce se intampla?
Meniurile tip dropdown care apar pe toate paginile unui site sunt ok?
Credeti ca exista un tip "perfect" de navigare? Sau trebuie sa facem un compromis intre nr linkuri pe pagina/design, layout/PR flow/ierarhie de cuvinte cheie/UX/nr de clickuri ? Sau pentru fiecare site in parte trebuie sa ne facem o structura in functie de ce avem?
Ultima modificare făcută de danielicb; 1st June 2012 la 16:51.
SEOarch.ro - Strategii si Tehnici de Optimizare. SEO nu inseamna SPAM.
2 out of 2 members found this post helpful.
PR sculpting nu mai functioneaza. Daca ai 10 linkuri intr-o pagina si pui nofollow pe 9 din ele, link juice-ul pe linkul dofollow o sa fie PR-ul total impartit la 10.
Asadar, paginii cu dofollow nu ii poti transmite mai multa autoritate.
Siteul tau e in balarii, nu urca? Competitorii te bat de iti suna apa in cap? Ai fost penalizat si nu stii ce sa faci? Cel mai probabil ai nevoie de un
audit SEO complet. :)